Uw 4x4 verkopen begint bij wijkopenautos.be

U wilt uw 4x4 verkopen op de meest snelle manier? En daar wilt u ook het beste bod voor? Dan bent u op de juiste plek!

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een 4x4 verkoopt u net als de meeste andere auto’s online of aan de dealer. Maar dit kost tijd, een hoop gedoe en u heeft geen garantie op de beste prijs.

Bij wijkopenautos.be nemen we u deze zorgen uit handen door: een kosteloze taxatie te bieden en op basis daarvan een vrijblijvend bod te doen.

Hoe krijgt u zo’n afspraak? Door de taxatietool op deze pagina in te vullen en een afspraak te maken voor auto verkoop. U kunt vaak al binnen 24 uur terecht.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Uw 4x4 verkopen op de beste manier

4x4 occasion

U gaat op zoek naar de beste manier om uw 4x4 te verkopen. Heeft u veel tijd om alles zelf te regelen? Of heeft u liever een zorgeloze verkoop? Wij zetten de manieren hoe u uw 4x4 kunt verkopen op een rij:

  • Particulier 4x4 verkopen via online zoekertjessites - Maak een pakkende advertentie, betaal de advertentiekosten en wachten op de eerste geïnteresseerde. Klinkt alles zelf regelen goed? Dan is uw 4x4 particulier verkopen een optie.
  • Uw 4x4 verkopen aan de dealer - Bij de dealer verkoopt of ruilt u uw 4x4 vaak redelijk snel in. Geen gedoe, maar wel inleveren op de prijs. Waarom? De dealer moet nog veel regelen voor hij uw auto kan doorverkopen.
  • Auto veiling - Snel en zeker uw 4x4 verkopen, maar slechts voor het bod dat een auto opkoper doet.
  • wijkopenautos.be - Bij wijkopenautos.be doet u vrijblijvend een taxatie. Hierna doen wij een bod op basis van deze waarde. Akkoord? Dan is uw 4x4 binnen 24 uur verkocht en nemen wij het papierwerk over.

Wat is een SUV?
Een SUV (Sports Utility Vehicle) is een wagen met verhoogde bodemvrijheid. Vaak is een SUV combineert met 4x4, maar niet altijd. Dat maakt het verschil tussen een SUV en een echte 4x4.

2. Een 4x4 auto? Wat is dat?

Bij een 4x4 auto worden alle wielen aangedreven. Vier wielen, vier aandrijvingen. Een reguliere personenauto is een 4x2: Vier wielen, twee aandrijvingen.

De aandrijving kan gebeuren door één centrale motor of door een motor per wiel. Een ander veel gebruikt woord voor 4x4 is vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving kan permanent zijn of het kan ingeschakeld worden. Bij een inschakelbare 4x4 hebben de voorwielen standaard aandrijving en de achterwielaandrijving kan worden ingeschakeld.

Vierwielaandrijving was eerst alleen beschikbaar voor terreinwagens, legervoertuigen en trekkers, maar werd later ook toegepast op personenwagens.

Het grote voordeel van inschakelbare vierwielaandrijving is dat u uw auto 4x4 kan geven wanneer dat nodig is en uitschakelen wanneer u in de stad rijdt. Zo verbruikt u minder brandstof en creëert u een fijnere rijervaring.

Vierwielaandrijving wordt vooral gezien bij SUV’s. Wat opvallend is, want de eerste auto waarin 4x4 werd toegepast is namelijk geen SUV maar een racewagen. De Nederlandse Spyker 60HP geïntroduceerd in 1903 was de eerste wagen met vierwielaandrijving.

Voordelen van 4x4 auto’s

Een voordeel van een auto met vierwielaandrijving is extra tractie. Een auto met 4x4 is handig als u met uw auto over veel onverharde wegen en off-road moet. Een auto met vierwielaandrijving heeft meer grip op de ‘weg’.

Ook is extra rijstabiliteit een ander voordeel, waardoor het mogelijk is na een bocht sneller te accelereren. Een nadeel van 4x4 is de prijs. Een 4x4 auto is vaak duurder in aanschaf en het gewicht van de wagen is hoger. Dat betekent dat ook het brandstofverbruik van de wagen is hoger.

3. AWD vs 4x4

Tweedehands 4x4 velg

Het kopen van een auto is niet gemakkelijk. Met veel termen die op elkaar lijken en veel verschillende specificaties wordt het een hele klus om uit te zoeken wat bij u past.

AWD en 4WD zijn zulke termen die op elkaar lijken. AWD is all-wheel drive en 4WD is four-wheel drive (4x4). Deze termen klinken alsof ze hetzelfde betekenen maar in werkelijkheid is dat niet het geval.

All-wheel drive (AWD)

Het grootste verschil tussen all-wheel drive en 4x4 is de manier van inschakelen. Bij AWD worden elektronische sensoren gebruikt die beslissen wanneer alle wielen worden aangedreven en bij 4x4 bedient de bestuurder dit door middel van een knop.

Bij all-wheel drive kan de auto weerstand detecteren op alle wielen in plaats van één as, maar hij kan beide assen niet samen vergrendelen zoals bij 4x4. Hierdoor verliest de AWD zijn grip én dat maakt hem minder geschikt bij zware off-road omstandigheden.

4x4

Bij 4x4 werken de vooras en de achteras samen en kunnen daardoor tegelijk geblokkeerd worden. Handig voor modderwegen en off-road, minder handig voor droge wegen.

Dat komt doordat de auto kan gaan slippen als de voor- en achterwielen op gelijke snelheid draaien. In een normale situatie draaien uw voor- en achterwiel namelijk niet dezelfde snelheid.

Gratis online taxatie

4. Op welke manier gaat u uw 4x4 occasion verkopen?

Tweedehands 4x4 velg

Een 4x4 auto verkopen? Met de juiste advertentie en geduld moet dit geen probleem zijn. In 2019 zagen we een stijging in het aantal verkochte compacte SUV occasions. Nou zijn veel SUV’s uitgerust met 4x4 en daar kunt u uw voordeel mee doen.

De verkoop van uw 4x4 kan op verschillende manieren. Met wat meer tijd en geduld zet u hem te koop via een online advertentie.

Het nadeel: Een advertentie online kost vaak geld en met 5.000 nieuwe advertenties per dag wordt het moeilijk om zichtbaar te blijven voor geïnteresseerden.

Uw 4x4 occasion inruilen bij de dealer is misschien een snellere manier, maar onthoudt dat u dan een auto moet kopen bij dezelfde dealer én het bedrag dat de dealer biedt op uw 4x4 is niet de beste.

Een 4x4 occasion verkopen begint bij het vaststellen van een geschikte verkoopprijs. Daarvoor komt u naar wijkopenautos.be. Hier doen wij een gratis en vrijblijvende taxatie en vertellen u vervolgens wat de verkoopopties zijn.

Mocht het interessant zijn dan is er de mogelijkheid tot directe verkoop. Zo kunt u zonder gedoe en binnen 24 uur uw 4x4 occasion verkopen.

Kies voor zo min mogelijk inspanning en een eerlijke prijs en kom naar wijkopenautos.be en kijk na taxatie of onze service interessant is voor u. Een 4x4 verkopen hoeft geen gedoe te zijn!

Hoe onze klanten onze service beoordelen