Hybride auto verkopen - ideaal bij wijkopenautos.be

Plug-in hybrides, nog altijd een goed alternatief voor automobilisten die de overstap nog niet willen maken naar volledig elektrische wagens.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een hybride wagen is zuiniger en is soms ook nog fiscaal interessant. Dat merken we aan de sterk stijgende verkoop in België. Bezit u ook een hybride auto en denkt u ik verkoop mijn auto? Bekijk dan onze mogelijkheden.

Bent u van plan uw hybride te verkopen, bereken dan de waarde in onze online taxatietool. Mocht u denken, dit bedrag is interessant, dan bent u welkom bij een van onze vestigingen. Hier taxeren wij uw auto binnen een half uur en doen wij een bod.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hebben hybride wagens fiscaal voordeel?

Hybride auto

De groei van plug-in hybrides en gewone hybrides gaat goed. In 2018 zijn er 24.871 nieuwe hybride wagens ingeschreven. Dat betekent dat hybride auto's inmiddels een marktaandeel hebben van 4,5%. België heeft het belang van zuinig rijden door, het is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Daarom hebben hybride wagens fiscaal voordeel!

Waar er eerst fiscaal voordeel was voor alle hybrides is de regel aangescherpt. Hybride wagens die een CO2-uitstoot hebben die lager is dan 50 g/km zijn tijdelijk vrijgesteld van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV), zij kunnen tot 31 december 2020 gebruik maken van dit voordeel.

Ook zijn zij sinds 1 januari 2016 vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting. Maar mocht uw hybride auto dan toch een hogere CO2-uitstoot hebben, dan is uw BIV alsnog lager dan wat u betaalt bij een gewone benzine- of dieselauto.

België wil af van nep-hybrides
De fiscale voordelen voor de aanschaf van een hybride auto is ook in België aan het uitdoven. Er wordt jacht gemaakt op de nep-hybrides op de weg die wel genieten van een hoog fiscaal voordeel.

Maar wat verstaan we onder nep-hybride? Dat is de plug-in hybride. Althans, niet allemaal. De plug-in hybride is helemaal niet zo zuinig als voorheen werd gedacht.

Het is mogelijk om volledig te rijden maar daarvoor moet de auto wel volledig opgeladen worden. Dit gebeurd in de praktijk een stuk minder dan gehoopt. De niet opgeladen plug-in hybrides werden dus een soort gesubsidieerde auto’s op benzine!

Waar de hybrides eerst een aftrek hadden van 90 tot 100%, zal dit voordeel veranderen naar 40 tot 60%. In sommige gevallen, zoals bij de plug-in SUV de BMW X5, betekent dit dat de kosten wel drie keer zo hoog worden. Dat is een kostenplaatje waar niemand vrolijk van wordt. Deze verandering gaat pas in in 2020, maar is geldig voor alle hybrides gekocht na 1 januari 2018.

Deze hybride wagens hebben fiscaal voordeel
Het fiscale voordeel dat men kreeg bij de aanschaf van een hybride is natuurlijk afgeschaft. Vanaf 2020 verliezen de plug-in hybrides hun fiscale voordeel als zij geen batterij hebben van minstens 0,5 kWh per 100 kg. Tenzij de hybride wagens een CO2-uitstoot hebben van niet meer dan 50 g/km.

Wilt u graag elektrisch rijden, maar vind u de kosten van een totaal elektrische auto te hoog? Dan kunt u ook kijken voor een hybride wagen. Let dan goed op de batterijcapaciteit en de uitstoot voor het meeste voordeel.

Hou er wel rekening mee dat de hybride een stuk duurder is qua aanschaf dan de variant op benzine of diesel. Dus bereken uw voordeel goed uit en onthoud dat het milieu ook een belangrijke factor is voor het overstappen op een half elektrische of volledig elektrische auto.

Gratis online taxatie

2. Verschillende types hybride wagens

Als we het over hybride auto’s hebben dan hebben we het over een auto die zowel over een elektrische motor beschikt als over een normale verbrandingsmotor.

De hybrides zijn in twee categorieën op te delen, namelijk een hybride elektrische auto (HEV- Hybrid Electric Vehicle) en de plug-in hybride elektrische auto (PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicle.

De HEV bezit een kleine accu die automatisch wordt opgeladen door de motor en de energie die vrijkomt bij het remmen. Ook de HEV is op te delen in verschillende types:

  • Micro hybride - Eigenlijk werkt dit soort hybride een stuk anders en is het gewoon een auto die alleen op benzine of diesel rijdt maar hij bezit over een start/stop-systeem.
    Komt de hybride auto tot stilstand wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Zodra het gaspedaal weer wordt ingetrapt begint de motor weer te lopen. De auto wordt dan gestart met de startmotor die werkt op de accu, en deze krijgt dan weer extra energie uit de kracht van het remmen. Dit alles levert slechts een kleine vermindering van CO2-uitstoot en brandstofverbruik.
  • Mild hybrids - De Mild hybrid heeft eenzelfde start-stopsysteem en als extra een elektromotor die de brandstofmotor ondersteunt bij het optrekken. Ook kan deze de aandrijving overnemen tijdens het rijden mits er niet veel vermogen gevraagd wordt.
  • Full hybrids - Deze kan zowel volledig elektrisch als volledig op de verbrandingsmotor rijden maar ook door een combinatie van deze twee. Hier hoeft u zelf niks voor te doen, de auto heeft een intelligent software systeem wat zelf bepaald welke krachtbron het best is in welke situatie.

De PHEV of Plug-in hybride maakt gebruik van een plug-in systeem, dat wil zeggen dat deze gebruik maakt van oplaadbare batterijen of een andere energieopslag. Deze vormen van energieopslag zijn, in tegenstelling tot de HEV, volledig op te laden door de auto aan een externe bron aan te sluiten. Dit kan zelfs aan een traditioneel stopcontact! Ook heeft de PHEV doorgaans een grotere actieradius en accu dan de HEV.

3. Hybride auto verkopen

Heeft u een hybride die de juiste batterij capaciteit heeft en de uitstoot is niet meer dan 50 g/km? Dan heeft u om te beginnen al geluk. Uw auto verkopen moet een stuk makkelijker zijn omdat uw auto na 2020 ook nog fiscaal voordeel heeft. Leuk voor de nieuwe koper!

De techniek voor elektrische wagens gaat wel ontzettend snel, dit is voor veel mensen een reden om nog even te wachten met de aankoop van een nieuwe auto of elektrische occasion.

Het voordeel van een hybride verkopen tussen alle elektrische wagens? Doordat u ook op benzine of diesel kan rijden heeft een hybride geen last van de vaak korte actieradius waar een volledig elektrische auto wel last van kan hebben. En in het buitenland is het energienetwerk nog niet zo goed ontwikkeld als in Nederland. Met hybride wagens weet u tenminste zeker dat u niet stil komt te staan!

De verkoop van hybrides in België loopt goed, er is nog steeds een stijgende lijn te zien. Met de toenemende vraag naar elektrische of hybride auto’s zal het gemakkelijker zijn om van uw auto af te komen en kunt u hier ook nog een leuk bedrag voor vangen. Ook zijn hybrides erg populair als export auto dat komt omdat er in sommige landen een subsidie wordt gegeven voor dit type wagen.

Is uw hybride na 2020 niet fiscaal interessant meer? Heeft hij niet de juiste batterij capaciteit of een te hoge uitstoot. Dat is natuurlijk heel vervelend. U gaat meer betalen en op de occasionmarkt zult u er minder voor kunnen krijgen. Voor wijkopenautos.be maakt dat gelukkig niet uit. Bij ons is heeft u hem even snel verkocht als elke andere hybride. Binnen 24 uur!

Kom snel naar onze vestiging en binnen een half uur doen onze experts een uitgebreide taxatie. De waarde van uw hybride is tevens het bod dat wij doen. Niet adverteren, geen papierwerk en een eerlijke prijs. Zo gemakkelijk is uw hybride auto verkopen bij wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer tervreden, vriendelijk en correct personeel
Nico v. | Gent | BMW 3er 2005 14.09.2017
snelle en vriendelijke service, snelle afrekening ... alles perfect geregeld.
Danny A. | Turnhout | Audi A6 2003 13.08.2017
Vlot.
chris t. | Gent | Mercedes-Benz B-Klasse 2010 21.07.2015