De hoogste tijd: U gaat uw Alfa Romeo verkopen!

'La Mechanica Dell'Emozione', Alfa Romeo maakt alleen wagens vol passie en emotie. Én vermogen, want dat hoort bij het sportieve imago van het merk.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Alfa Romeo is niet zomaar een merk. Het is en blijft in de ogen van veel mensen een premiummerk dat helaas op de achtergrond is getreden. Met sterke spelers in de autobranche uit Duitsland, Frankrijk en Japan is het lastig om voorop te blijven. Zelfs voor een merk met zoveel ervaring in de race sport!

Waar moet u op letten bij de verkoop van uw Alfa Romeo? En wat is uw Alfa Romeo nog waard? Wij helpen u graag op weg zodat u met kennis over uw Alfa Romeo de verkoop met een goed gevoel begint. Welke auto u dan ook wilt verkopen - een auto verkopen begint altijd bij onze online taxatietool.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waar uw Alfa Romeo verkopen zonder stress?

Alfa Romeo verkopen

Uw Alfa Romeo verkopen kan een proces vol stress worden. Dat is iets wat we graag willen voorkomen. U bent de gene die kunt beslissen hoeveel tijd u wilt stoppen in de verkoop en hoe u deze wilt regelen.

 • Particulier Alfa Romeo verkopen via zoekertjessites - De particuliere verkoop is een optie als u meer tijd heeft om de verkoop zelf te regelen. Via particuliere verkoop heeft u het meest kans op de hoogste prijs, maar de verkoop zelf is al geen garantie. Daarnaast krijgt u te maken met een langdurig verkoopproces, onderhandelingen, proefritten en een risicovolle betaling.
 • Uw Alfa Romeo verkopen aan de dealer - Een goede Alfa Romeo dealer zal uw auto direct kopen. Hij wil hier winst op maken, moet een nieuwe APK regelen en de auto weer verkoopklaar maken. Allemaal dingen waardoor u moet inleveren op de prijs. Een dealer die niet handelt in Alfa Romeo zal een stuk minder blij zijn met uw auto en dat merkt u dan ook weer in de prijs.
 • Auto veiling - Verkoop uw Alfa Romeo op de veiling en u bent hier direct van af. Let wel op dat u afhankelijk bent van de boden die binnenkomen.
 • wijkopenautos.be - Uw Alfa Romeo verkopen bij wijkopenautos.be is een ander verhaal. Wij doen eerst een persoonlijke waardebepaling in de vestiging. Op basis van deze waarde doen wij een eerlijk bod. Uw auto kan binnen 24 uur verkocht zijn en u weet zeker dat dit voor een eerlijke prijs is. Daarna heeft u geen omkijken meer aan de verkoop. We nemen gratis de administratie over en regelen gelijk de betaling.
Tweedehands Alfa Romeo verkopen

Alfa Romeo is geen merk dat in de top staat, maar dat wil niet zeggen dat het een auto is die niet te verkopen valt. Met wat aandacht en tijd krijgt u de beste prijs voor uw auto. Het verkopen van uw Alfa Romeo zal waarschijnlijk een tijdrovend proces worden als u hem particulier probeert te verkopen.

Bij particuliere verkoop moet u rekening houden met het schrijven van een sterke advertentie alsook het maken van mooie foto’s van uw auto. En dan zit het er nog niet op: U moet proefritten organiseren en onderhandelen over de prijs.

Een andere optie die minder tijd kost is uw Alfa Romeo verkopen aan een dealer. Bij verkopen of inruilen bent u vaak verplicht een nieuwe auto af te nemen en de prijs die de autodealer geeft voor uw oude Alfa Romeo is vaak niet de beste.

Doe een waardebepaling voor uw Alfa Romeo

Of u nu uw Alfa Romeo Mito, Alfa Romeo Giulietta of een oude Alfa Romeo Spider wilt verkopen - u begint met de waarde van het voertuig. Wat uw auto waard is dat kunt u berekenen met de online taxatietool op onze website.

De waarde die uit deze tool komt houdt geen rekening met eventuele gebruikssporen of extra accessoires. Het is belangrijk om precies te weten wat uw auto waard is zodat u niet teveel of te weinig vraagt. Daarom vragen wij u langs te komen in onze vestiging voor een exacte waarde berekening. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende taxatie bij ons in de vestiging. Met deze waarde weet u precies voor hoeveel u uw Alfa Romeo verkopen kunt.

2. Alfa Romeo verkopen? Hoe ligt Alfa Romeo in de markt?

Alfa Romeo is een Italiaanse onderneming die in 1910 voor het eerst het licht ziet, maar dan onder de naam Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.). Als het bedrijf in de financiële problemen raakt wordt het gered door Nicola Romeo. Dat betekent het begin van Alfa Romeo.

Om naam te maken deed Alfa Romeo mee aan autoraces. Dit was dé manier om op de kaart te komen als autoproducent. En dat was succesvol. De Alfa Romeo P2 domineerde de grand-prix races voor 7 jaar. De opvolger van de P2, de Tipo B, won vervolgens elke race waar Alfa Romeo aan meedeed. Twee hele jaren lang.

Vandaag de dag herkennen wij het Italiaanse automerk aan het sportieve imago en de befaamde sportwagens.

Alfa Romeo heeft betere tijden gekend maar toch is er een stijgende lijn te zien in de verkopen van Alfa Romeo. Deze stijging in verkopen is te danken aan de nieuwe Alfa Romeo Stelvio en de Alfa Romeo Giulia. Alfa Romeo is een merk dat moeite heeft met massaproductie verkoop. Het is natuurlijk ook moeilijk om op te boksen tegen populaire Duitse en Japanse autoproducenten.

Na 2011 zag Alfa Romeo de Europese verkoopcijfers drastisch dalen. Van ruim 130 duizend Europese verkopen naar iets meer dan 90.000 verkopen. Sinds 2016 zijn de Alfa Romeo verkopen weer gestaag aan het toenemen. Nu maar hopen dat dit zo blijft!

2018

 • Verkoopcijfers België: 3.011
 • Marktaandeel België: 0,5%
 • Verkoopcijfers Europa: 78.238

2017

 • Verkoopcijfers België: 2.610
 • Marktaandeel België: 0,49%
 • Verkoopcijfers Europa: 86.805

2016

 • Verkoopcijfers België: 2.005
 • Marktaandeel België: 0,38%
 • Verkoopcijfers Europa: 66.155

2015

 • Verkoopcijfers België: 2.054
 • Marktaandeel België: 0,41%
 • Verkoopcijfers Europa: 56.688

2014

 • Verkoopcijfers België: 2.228
 • Marktaandeel België: 0,44%
 • Verkoopcijfers Europa: 58.976

3. Wat zijn de populairste Alfa Romeo modellen

Alfa Romeo is een merk dat moeite heeft om mee te komen met de top. Het merk staat niet in de top 10 van meest verkochte merken. Desondanks dat het merk niet een van de meest populaire is wordt het nog steeds door veel mensen gezien als een premiummerk.

De huidige modellen van Alfa Romeo doen het redelijk. De verkopen stijgen en dat betekent dat de interesse naar het merk stijgt. Wat in uw voordeel kan werken bij uw Alfa Romeo verkopen. Momenteel zijn het de modellen Giulia, Giulietta en de Alfa Romeo Stelvio die zorgen voor de meeste verkopen.

Alfa Romeo Giulia

De Alfa Romeo Giulia is de nummer 1 voor ons Nederlanders als we kiezen voor een Alfa Romeo. Deze sedan is in 2015 op de markt gekomen en het toont de originele aard van het automerk als geen ander. Het is een wagen met sportieve look, die naast de dagelijkse boodschappen en woon-werk verkeer ook bruikbaar is op het circuit!

Als de auto zowel voor het dagelijks leven als het circuit een geschikte auto is, dan neemt Alfa Romeo het aspect ‘veiligheid’ vast serieus. En dat is zo: in 2016 scoorde de Alfa Romeo Giulia 98% op de EuroNCAP test. Dat is een nog niet eerder behaalde score. De Giulia liet in 2017 zien wat ze in huis had en kreeg de 2e plaats in de competitie ‘auto van het jaar’.

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta is een van de meest belangrijke modellen van Alfa Romeo. Het is het model dat onlosmakend met Alfa Romeo verbonden is. Giulietta betekent Julia in het Italiaans en slaat op het stuk van Shakespeare.

Deze auto moest laten zien dat Romeo en Giulietta altijd samen hoorde. In 2010 werd het nieuwe model van de Alfa Romeo Giulietta gepresenteerd. Deze sportieve 5-deurs hatchback, tevens opvolger van de Alfa Romeo 147, werd tweede in de strijd om ‘auto van het jaar 2011’.

Gratis online taxatie

Alfa Romeo Stelvio

De Stelvio is een SUV geïntroduceerd in 2016. Dé hoop voor Alfa Romeo om de verkopen nog op te krikken. De verkopen van SUV’s stijgen in het algemeen, dat is ook de reden dat Alfa Romeo is gevallen voor de SUV.

De Alfa Romeo Stelvio is namelijk de eerste SUV die het merk in de collectie toevoegt. Ook de Alfa Romeo Stelvio is een topper als het veiligheid betreft. De SUV van Alfa Romeo scoort 5 sterren in de EuroNCAP test. Wederom een Alfa Romeo die veiligheid en sportiviteit perfect weet te combineren.

4. Veilig uw Alfa Romeo verkopen met wijkopenautos.be

Tweedehands Alfa Romeo verkopen

Nadat u langs bent gekomen in de vestiging voor een waarde taxatie kunt u zelf beslissen hoe u uw Alfa Romeo verkopen gaat. Bij ons heeft u de mogelijkheid tot directe verkoop. Als het bod dat u krijgt na taxatie interessant klinkt maken wij het nog leuker voor u: Wilt u uw Alfa Romeo verkopen aan ons? Dan nemen wij het papierwerk van u over!

Bij wijkopenautos.be komt u langs voor een gratis taxatie of uw Alfa Romeo kapot nu is of nog steeds rijdt als een sportwagen. Maak snel een afspraak en ervaar zelf het gemak van wijkopenautos.be.