Elektrische auto verkopen - Zonder gedoe

Een tweedehands elektrische auto verkopen gaat niet zonder slag of stoot. Waarom komt dat en hoe verkoopt u voor het beste bod?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De actieradius en batterijduur stijgen snel bij nieuwe EV’s. Dat zorgt ervoor dat een elektrische auto snel in waarde daalt. Zonde want u heeft er vaak een hoop voor betaald.

Een eerlijk bod krijgen voor uw auto is lastig, maar niet bij wijkopenautos.be. Op basis van waarde taxatie doen wij een eerlijk bod op uw auto. Zo krijgt u toch het beste!

Wie overweegt om de elektrische auto te verkopen maakt vandaag nog een afspraak via onze taxatietool. Gratis en vrijblijvend taxeren wij uw auto en verkoopt u al binnen 24 uur.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een tweedehands elektrische auto verkopen? Waar?

Elektrische auto tweedehands

U gaat uw elektrische auto tweedehands verkopen. Waar kunt u de verkoop van een elektrische wagen het beste regelen?

Een elektrische auto verkopen kan nog een hele klus worden. De afschrijving op elektrische auto’s gaat nog relatief snel. Een reden daarvan is de steeds sneller groeiende actieradius.

Het model dat u jaren terug voor een smak geld heeft gekocht, heeft nu vaak al een opvolger dat een hogere actieradius heeft.

De actieradius is dan ook heel belangrijk voor de hoogte van de afschrijving. Elektrische wagens met een grote actieradius komen verder en zijn bij verkoop meer waard.

Waar vangt u de beste prijs voor uw elektrische auto? En waar is hij het snelst verkocht?

  • Online zoekertjes: De verkoop van een tweedehands elektrische auto kan via particuliere verkoop enkele weken duren. Vaak zijn particuliere kopers nog huiverig om een elektrische wagen tweedehands te kopen. Accu’s zijn duur en het minst slijtvaste onderdeel van een elektrische wagen.
  • Inruilen/verkopen bij een dealer: Uw elektrische auto verkopen aan een dealer is een snelle manier van verkopen. Maar de dealer zit met hetzelfde probleem als u bij particuliere verkoop. De wagen moet doorverkocht worden en hier wil de dealer geld aan verdienen.
  • wijkopenautos.be: Bij wijkopenautos.be kunt u uw elektrische auto tweedehands altijd kwijt. Wij doen u een eerlijk bod op basis van een taxatie door een professional in de vestiging. Wij controleren uitgebreid wat de marktwaarde is van uw elektrische wagen zodat u uw auto niet weg hoeft te doen voor onder de echte waarde.

wijkopenautos.be biedt voor elke auto: elektrische wagens, hybride modellen of diesels en benzine varianten - sloop of loop - de beste prijs.

2. De koop en verkoop van elektrische auto’s

Hoewel de occasionmarkt van elektrische auto’s op gang begint te komen zijn er diverse factoren die bij veel mensen nog zorgen voor terughoudendheid van de koop of verkoop van een elektrische auto.

De voornaamste reden voor de terughoudendheid zijn de kosten. De kosten worden grotendeels veroorzaakt door de batterij. De batterij is het onderdeel dat de gehele auto al snel duur maakt. Daarnaast hebben veel elektrische auto’s een beperkte actieradius.

De ontwikkeling van de batterij gaat snel. Dat houdt in dat ze snel in prijs dalen en dat daarnaast de actieradius toeneemt. De kans is daarom groot dat iemand die nu een elektrische auto koopt over een jaar gunstiger uit is wanneer er een efficiëntere batterij is.

Hetzelfde is het geval wanneer iemand een elektrisch voertuig kort geleden heeft gekocht. Het kan dan zijn dat deze in een korte tijd veel in waarde is gedaald, waardoor verkopen minder interessant is.

Echter is er ook een andere kant te noemen aan het bovenstaande verhaal. Elektrische auto’s zijn gewild om verschillende redenen.

Doordat elektrische auto’s steeds populairder worden, zijn ook meer en meer mensen bereid om een tweedehands elektrische auto te kopen, wat het verkopen dus makkelijker maakt.

Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat uw voertuig op dit moment nog waard is kunt u een online taxatie doen via wijkopenautos.be.

3. De voordelen van elektrische auto’s

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de populariteit van elektrische auto’s aan het toenemen is. Wanneer een type auto in populariteit toeneemt dan wordt een elektrische auto verkopen ook makkelijker.

Hieronder zetten we deze voordelen op een rij:

  • Elektrische auto’s (mits opgeladen met groene stroom) stoot geen CO2 uit tijdens het rijden.
  • Stroom is een stuk goedkoper dan benzine.
  • De Zero Emissie Premie maakt het sinds 2016 mogelijk om een premie te krijgen voor de aanschaf van auto's die 100% elektrisch zijn. Let op: deze regels gelden niet voor vennootschappen en het voertuig en de aanschaf daarvan moet aan bepaalde regels voldoen. De premie is alleen geldig voor voertuigen in de categorie M1 en N1, u moet het voertuig minimaal 3 jaar houden en de bestelling moet online geregistreerd worden.
  • Vennootschappen die in Vlaanderen geregistreerd zijn kunnen de aanschaf van een elektrische auto maar liefst 120% aftrekken van hun belastingen belastingaftrek tot 2020.
  • In het Vlaams Gewest zijn elektrische auto's volledig vrijgesteld van BIV. In het Brussels en Waals gewest is het minimum €61,50
  • Tevens worden elektrische auto's in Vlaanderen vrijgesteld van verkeersbelasting. In het Brussels en Waals gewest betaalt u een minimum van €77,35.

Of de vele voordelen van elektrische auto’s ook opwegen tegen de nadelen, dat is een afweging die u zelf moet maken.

Een elektrische wagen kost natuurlijk meer qua aanschaf en de jaarlijkse afschrijving is nog redelijk hoog.

Gratis online taxatie

4. Elektrische auto verkopen via wijkopenautos.be

Tweedehands elektrische auto

Zoals eerder genoemd worden veel consumenten geremd bij de verkoop van de elektrische auto doordat de batterijen bij toekomstige auto’s steeds goedkoper en beter worden.

Wilt u uw elektrische auto verkopen, maar is het lastig om er om de voorgaande reden een koper voor te vinden? Geen probleem, bij wijkopenautos.be kopen wij iedere auto en daarom ook uw elektrische voertuig.

Om te ontdekken hoeveel u voor uw auto krijgt doet u eerst een taxatie via onze website. Binnen 30 seconden krijgt u van ons de dagwaarde van uw auto. De dagwaarde geeft een indicatie van de waarde van uw elektrische auto.

Hierna maakt u een afspraak bij een van onze vestigingen waar we uw auto grondig taxeren en doen we een bod. Bod accepteren en uw tweedehands elektrische auto verkopen binnen 24 uur. Zo makkelijk kan het dus al zijn om uw elektrische auto te verkopen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen