Elektrische auto verkopen

Het is geen geheim meer dat elektrische auto’s steeds populairder worden. Dat zorgt ervoor de occasionmarkt voor elektrische en hybride auto’s ook op gang komt.

De markt voor elektrische auto’s is de laatste jaren hard gestegen en dat zal nog even door blijven gaan. Echter zijn er verschillende factoren die consumenten nog remmen om een gekochte auto te verkopen of een elektrische auto te kopen.

Wie overweegt om de elektrische auto te verkopen doet eerst een gratis taxatie via wijkopenautos.be. Binnen een halve minuut komt u achter de waarde van uw auto. Een auto verkopen doet u bij een van onze vestigingen waar u uw voertuig al binnen een dag aan ons kunt verkopen.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. De koop en verkoop van elektrische auto’s

Elektrische auto verkopen

Hoewel de occasionmarkt van elektrische auto’s op gang begint te komen zijn er diverse factoren die bij veel mensen nog zorgen voor terughoudendheid van de koop of verkoop van een elektrische auto. De voornaamste reden voor de terughoudendheid zijn de kosten. De kosten worden grotendeels veroorzaakt door de batterij. De batterij is het onderdeel dat de gehele auto al snel duur maakt. Daarnaast hebben veel elektrische auto’s een beperkte actieradius.

De ontwikkeling van de batterij gaat snel. Dat houdt in dat ze snel in prijs dalen en dat daarnaast de actieradius toeneemt. De kans is daarom groot dat iemand die nu een elektrische auto koopt over een jaar gunstiger uit is wanneer er een efficiëntere batterij is. Hetzelfde is het geval wanneer iemand een elektrisch voertuig kort geleden heeft gekocht. Het kan dan zijn dat deze in een korte tijd veel in waarde is gedaald, waardoor verkopen minder interessant is.

Echter is er ook een andere kant te noemen aan het bovenstaande verhaal. Elektrische auto’s zijn gewild om verschillende redenen. Verder hieronder worden deze besproken. Doordat elektrische auto’s steeds populairder worden, zijn ook meer en meer mensen bereid om een tweedehands elektrische auto te kopen, wat het verkopen dus makkelijker maakt. Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat uw voertuig op dit moment nog waard is kunt u een online taxatie doen via wijkopenautos.be.

2. De voordelen van elektrische auto’s

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de populariteit van elektrische auto’s aan het toenemen is. Wanneer een type auto in populariteit toeneemt dan wordt een elektrische auto verkopen ook makkelijker. Hieronder zetten we deze voordelen op een rij:

  • De Zero Emissie Premie maakt het sinds 2016 mogelijk om een premie te krijgen voor de aanschaf van auto's die 100% elektonisch zijn. Let op: deze regels gelden niet voor vennootschappen en het voertuig en de aanschaf daarvan moet aan bepaalde regels voldoen. De premie is alleen geldig voor voertuigen in de categorie M1 en N1, u moet het voertuig minimaal 3 jaar houden en de bestelling moet online gerigistreerd worden.
  • Vennootschappen die in Vlaanderen geregistreerd zijn kunnen de aanschaf van een elektrische auto maarliefst 120% aftrekken van hun belastingen belastingaftrek
  • In het Vlaams Gewest zijn elektrische auto's volledig vrijgesteld van BIV
  • Tevens worden elektrische auto's in Vlaanderen vrijgesteld van verkeersbelasting.

3. Elektrische auto verkopen via wijkopenautos.be

Zoals eerder genoemd worden veel consumenten geremd bij de verkoop van de elektrische auto doordat de batterijen bij toekomstige auto’s steeds goedkoper en beter worden. Wilt u uw elektrische auto verkopen, maar is het lastig om er om de voorgaande reden een koper voor te vinden? Geen probleem, bij wijkopenautos.be kopen wij iedere auto en daarom ook uw elektrische voertuig.

Om te ontdekken hoeveel u voor uw auto krijgt doet u eerst een taxatie via onze website. Binnen 30 seconden krijgt u van ons de dagwaarde van uw auto. De dagwaarde geeft een indicatie van de waarde van uw elektrische auto. Hierna maakt u een afspraak bij een van onze vestigingen waar we uw auto grondig taxeren en doen we een bod. Zodra u het bod accepteert heeft u uw elektrische auto aan ons verkocht. Zo makkelijk kan het dus al zijn om uw elektrische auto te verkopen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Heel vriendelijke mensen , ze weten waarover ze spreken, de prijs was heel correct , het geld stond twee dagen later op mijn rekening , dus een aanrader als je uw auto wil verkopen
Jean H. | Herentals | Volkswagen Touareg, 2007 09.09.2017
Snelle en correcte service, goede prijs
GCV P. | Gent | Volvo V 70, 2007 09.08.2017
Goede en professionele ontvangst
Frank A. | Hasselt | Toyota Prius+, 2012 15.07.2015

Gratis waardetaxatie in slechts één stap