Uw Volkswagen verkopen? Wij helpen met de prijs

Al binnen 24 uur uw Volkswagen verkopen voor de beste prijs? Dat maakt wijkopenautos.be mogelijk. Kom voor de verkoop van elke auto naar wijkopenautos.be.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Wij helpen u in het verkoopproces van uw Volkswagen. Met onze gratis en vrijblijvende taxatie service komt u binnen een half uur aan de waarde van uw Volkswagen. Wilt u na taxatie uw Volkswagen verkopen? Wij doen u een vrijblijvend bod.

Wilt u uw Volkswagen verkopen? Maak dan een afspraak en laat ons u helpen in het verkoopproces. Wij bieden een betrouwbaar verkoopproces dat al binnen 24 uur rond kan zijn. Zorgeloos uw tweedehands Volkswagen verkopen doet u bij ons!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe uw tweedehands Volkswagen verkopen?

Tweedehands Volkswagen verkopen

De Volkswagen ligt goed in de Belgische markt. Ook in de occasionmarkt wordt er positief gekeken naar de Volkswagen modellen.

Desondanks kan het verkopen van een Volkswagen een moeilijk en tijdrovend proces zijn voor particulieren die minder kennis hebben van de huidige automarkt.

Particulier verkopen? Dan moet u zich bezig houden met advertenties schrijven, proefritten organiseren en onderhandelen over de verkoopprijs.

Dan hebt u nog de mogelijkheid om uw auto bij een dealer in te ruilen. Ook dit kan nadelen met zich mee brengen. Bij het inruilen van uw tweedehands Volkswagen bent u meestal verplicht een nieuwe auto te kopen en de prijs die de dealer geeft voor uw oude auto is meestal niet de beste prijs.

Ook kan het lastig zijn de juiste koper te vinden voor uw tweedehands Volkswagen oldtimer. Op welke platforms kunt u uw uw Volkswagen Kever aanbieden en vindt u iemand die de werkelijke autowaarde ook daadwerkelijk wilt betalen?

Wat is uw tweedehands Volkswagen waard?

Of u nu uw tweedehands Volkswagen Golf, Volkswagen Polo of Volkswagen Transporter wilt verkopen - u moet altijd van te voren de prijs van het voertuig laten bepalen. De eerste stap is onze taxatietool op de website.

Vul deze in en direct krijgt u de waarde van uw tweedehands Volkswagen. Deze berekening houdt geen rekening met de werkelijke staat van de auto.

Eventuele schade of juist extra’s worden niet meegenomen in de berekening.Voor de exacte waarde van uw Volkswagen komt u langs in onze vestiging. Onze professionele taxateurs lopen uw auto na in een half uur en aan de hand van bepaalde criteria taxeren zij uw tweedehands Volkswagen op waarde.

Komt u langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie? Dan is het belangrijk dat u uw Volkswagen grondig schoonmaakt om het beste uit uw auto te halen. Zorg dat u alle persoonlijke spullen verwijdert en kleine schades repareert. Zo kunt u kleine krasjes vaak wegpoetsen met een krassenverwijderaar.

2. Volkswagen verkopen? Hoe ligt de Volkswagen in de markt?

Het idee was ‘Ein Auto für Jedermann´ oftewel ´een auto voor iedereen´. Ferdinand Porsche heeft het idee voorgesteld aan Zündapp en NSU, maar beide hadden geen interesse. In 1934 kreeg hij de opdracht een wagen voor het volk te ontwerpen. Het ontwerp: de Kever. Met dit ontwerp is Volkswagen ook direct als wereldspeler op de kaart gezet.

In 1950 rolde de Volkswagen Transporter van de band. Hét Volkswagen busje was populair bij bakkers, maar het stond ook symbool voor vrijheid in de hippie gemeenschap.

De Volkswagen Golf maakte zijn debuut in 1974 en werd een groot succes. Tijdens de energiecrisis was de Volkswagen Golf hét antwoord door zijn zuinige benzinemotor. Volkswagen is snel gegroeid tot een van de topspelers in de automotive.

In België is Volkswagen het populairste en meest verkochte merk in 2018. Als wij Belgen op zoek gaan naar een goede tweedehands auto dan zoeken wij voornamelijk op Duitse automerken.

De Volkswagen Golf is de meest gezochte occasion en de Volkswagen Polo staat op nummer 2. Volkswagen staat bekend om de kwaliteit en de lange levensduur. Dat zien we ook terug in het aantal oldtimers op de weg dat aan het groeien is. Het merk dat het meest gezien wordt op straat is Volkswagen.

Ook aan de verkoopcijfers te zien doet Volkswagen het prima. Afgelopen jaren was er een daling te zien maar 2018 gaat dat weer goed maken voor Volkswagen:

2018

 • Verkoopcijfers België: 52.738
 • Marktaandeel België: 9,6%
 • Europese verkoopcijfers: 1.724.248

2017

 • Verkoopcijfers België: 50.463
 • Marktaandeel België: 9,28%
 • Europese verkoopcijfers: 1.685.053

2016

 • Verkoopcijfers België: 53.021
 • Marktaandeel België: 9,85%
 • Europese verkoopcijfers: 1.704.547
 • >

2015

 • Verkoopcijfers België: 47.780
 • Marktaandeel België: 9,52%
 • Europese verkoopcijfers: 1.699.221

3. Wat zijn de populairste Volkswagen modellen

Volkswagen is in België een van de populairste merken. Jaren stond het merk op nummer 1 met het grootste marktaandeel in België. Jaarlijks is het een strijd met Renault wie het grootste marktaandeel heeft. Maar in 2018 heeft Volkswagen het grootste marktaandeel.

Ook als het gaat om de occasion verkoop doet Volkswagen het goed. Duitse premiummerken zijn populair in België. Volkswagen occasions staan op de tweede plek qua populairste tweedehands auto’s.

Hieronder 3 van de best verkochte Volkswagen modellen:

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf werd in 1974 geproduceerd en is het meest geproduceerde volkswagen model ooit en in 2007 rolde nummer 25 miljoen van de band. De teller van Volkswagen Golf verkopen staat inmiddels al op 35 miljoen.

Het is een razend populair merk dat het ook heel goed doet als tweedehands Volkswagen.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo doet het niet veel slechter dan de Golf. De Volkswagen Polo zag in 1975 voor het eerst het licht als personenwagen in de compacte klasse.

Uw tweedehands Volkswagen Polo verkopen moet geen probleem zijn. Nieuw en als occasion gaat deze wagen als zoete broodjes over de toonbank.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat kennen we sinds 1973 en de Passat wordt gezien als een van de belangrijkste modellen van Volkswagen. Dit middenklasse model was in 2006 het best verkochte model van Volkswagen.

De Volkswagen Passat is na de Volkswagen Golf het best verkochte model van Volkswagen.

4. Veilig uw tweedehands Volkswagen verkopen met wijkopenautos.be

wijkopenautos.be koopt alle auto’s. Het maakt niet uit welk merk, model of kilometerstand uw auto heeft. Wij kopen niet alleen uw tweedehands Volkswagen maar u kunt ook terecht met een Toyota of een Fiat.

Volkswagen kapot? Ook dat is geen probleem. Het maakt niet uit of uw Volkswagen Passat een schadeauto is of dat hij geen geldige keuring meer heeft. Elke Volkswagen occasion krijgt een gratis taxatie en een gegarandeerd bod.

Maak gebruik van de voordelen van wijkopenautos.be. Bij ons kunt u alle gebruikte auto’s van alle merken en modellen verkopen. Wij bepalen de restwaarde van uw auto gratis.

Als het bod dat wij doen goed klinkt dan kunt u hem direct verkopen. Na verkoop maakt u zich nergens druk meer om, want wijkopenautos.be neemt al het papierwerk van u over.

Maak snel een afspraak via de online taxatietool bij een vestiging bij u in de buurt en ervaar zelf het gemak van een Volkswagen verkopen bij wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle en correcte service en afhandeling
Wouter D. | Temse | Citroen C4 Grand Picasso 2008 27.09.2017
Aanvankelijk argwanend, maar aangenaam verrast over eindresultaat. Beleefd, vriendelijk en professioneel personeel. Correcte afhandeling van begin tot en met de uitbetaling op het einde
Georges V. | Gent | Suzuki Grand Vitara 2003 30.08.2017
goede ontvangst.Vlugge afhandeling.Adres te onthouden.Misschien tot later
JDJhJDEwJDdPWWtaTFBKZmNpc3FjNDl4NnpjT3VRaHhUTGJjQmNvVGVOTEZqQWRYMXp2YS5ZS1EzOG9p J. | Gent | Citroen Xsara 2002 31.07.2015