Uw Volkswagen verkopen? Alleen voor de juiste prijs.

Vroeg of laat breekt de tijd aan dat u uw Volkswagen wilt verkopen. Hoe krijgt u de beste prijs en waar moet u rekening mee houden bij de verkoop auto van uw Volkswagen? Dat zijn vragen waar wijkopenautos.be u mee helpt.

Wanneer het moment is gekomen om uw Volkswagen te verkopen, is het vastleggen van de waarde de eerste stap. Door onze online taxatietool in te vullen ontdekt u de dagwaarde van uw Volkswagen. Deze waarde is gebaseerd op het model, bouwjaar en kilometerstand.

Wilt u weten wat uw Volkswagen precies waard is? Maak een afspraak via de online taxatietool op de website. Een van onze experts loopt uw auto volledig na. Klinkt de autowaarde die u krijgt na taxatie interessant? Dan hebt u zelfs de mogelijkheid tot directe verkoop.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Volkswagen verkopen? Hoe ligt de Volkswagen in de markt?

volkswagen verkopen

Het idee was ‘Ein Auto für Jedermann´ oftewel ´een auto voor iedereen´. Ferdinand Porsche heeft het idee voorgesteld aan Zündapp en NSU, maar beide hadden geen interesse. In 1934 kreeg hij de opdracht een wagen voor het volk te ontwerpen. Het ontwerp: de Kever. Met dit ontwerp is Volkswagen ook direct als wereldspeler op de kaart gezet. In 1950 rolde de Volkswagen Transporter van de band. Hét Volkswagen busje was populair bij bakkers, maar het stond ook symbool voor vrijheid in de hippie gemeenschap. De Volkswagen Golf maakte zijn debuut in 1974 en werd een groot succes. Tijdens de energiecrisis was de Volkswagen Golf hét antwoord door zijn zuinige benzinemotor. Volkswagen is snel gegroeid tot een van de topspelers in de automotive.

In België is Volkswagen het populairste en meest verkochte merk in 2018. In 2017 stond het merk op nummer 2 en stond Renault op nummer 1. Ook als het gaat om occasions doet de Volkswagen het goed. Als wij Belgen op zoek gaan naar een goede tweedehands auto dan zoeken wij voornamelijk op Duitse automerken. De Volkswagen Golf is de meest gezochte occasion en de Volkswagen Polo staat op nummer 2. Volkswagen staat bekend om de kwaliteit en de lange levensduur. Dat zien we ook terug in het aantal oldtimers op de weg dat aan het groeien is. Het merk dat het meest gezien wordt op straat is Volkswagen.

Ook aan de verkoopcijfers te zien doet Volkswagen het prima. Afgelopen jaren was er een daling te zien maar 2018 gaat dat weer goed maken voor Volkswagen:

2018 t/m september

 • Verkoopcijfers België: 44.474
 • Marktaandeel België: 9,58%
 • Europese verkoopcijfers: 1.279.515

2017

 • Verkoopcijfers België: 50.463
 • Marktaandeel België: 9,28%
 • Europese verkoopcijfers: 1.685.053

2016

 • Verkoopcijfers België: 53.021
 • Marktaandeel België: 9,85%
 • Europese verkoopcijfers: 1.704.547
 • >

2015

 • Verkoopcijfers België: 47.780
 • Marktaandeel België: 9,52%
 • Europese verkoopcijfers: 1.699.221

2. Wat zijn de populairste Volkswagen modellen

Volkswagen is in België een van de populairste merken. Jaren stond het merk op nummer 1 met het grootste marktaandeel in België. Jaarlijks is het een strijd maar Renault staat toch weer op nummer 1 in 2017. Hieronder 3 van de best verkochte modellen van Volkswagen:

Volkswagen Golf

volkswagen golfDe Volkswagen Golf werd in 1974 geproduceerd en is het meest geproduceerde volkswagen model ooit en in 2007 rolde nummer 25 miljoen van de band. Het is een razend populair model en in 2017 zijn er maar liefst 952.826 exemplaren verkocht wereldwijd en daarmee neemt de Volkswagen Golf de 3e plek in als het gaat om meest verkochte auto’s. Ook in België is de Volkswagen Golf een populaire auto. De Golf is de meest verkochte auto in begin 2018. Zowel particulieren kiezen voor de Golf als de zakelijke rijder.

Volkswagen Polo

volkswagen poloDe Volkswagen Polo doet het niet veel slechter dan de Golf. Hij staat op nummer 10 als het gaat om meest verkochte auto’s in 2017 met 656.179 stuks. De Volkswagen Polo zag in 1975 voor het eerst het licht als personenwagen in de compacte klasse. Uw Volkswagen Polo verkopen moet geen probleem zijn. Nieuw en als occasion gaat deze wagen als zoete broodjes over de toonbank.

Volkswagen Passat

volkswagen passatDe Volkswagen Passat kennen we sinds 1973 en de Passat wordt gezien als een van de belangrijkste modellen van Volkswagen. Dit middenklasse model was in 2006 het best verkochte model van Volkswagen. Zelfs de Volkswagen Golf verkocht zo'n 9 duizend stuks minder.

3. Hoe kunt u uw Volkswagen verkopen?

De Volkswagen ligt goed in de Belgische markt. Ook in de occasionmarkt wordt er positief gekeken naar de modellen van Volkswagen. Desondanks kan het verkopen van een Volkswagen een moeilijk en tijdrovend proces zijn voor particulieren die minder kennis hebben van de huidige automarkt. Particulier verkopen? Dan moet u zich bezig houden met advertenties schrijven, proefritten organiseren en onderhandelen over de verkoopprijs. Dan hebt u nog de mogelijkheid om uw auto bij een dealer in te ruilen. Ook dit kan nadelen met zich mee brengen. Bij het inruilen van uw Volkswagen bent u meestal verplicht een nieuwe auto te kopen en de prijs die de dealer geeft voor uw oude auto is meestal niet de beste prijs.

Ook kan het lastig zijn de juiste koper te vinden voor uw oldtimer Volkswagen. Op welke platforms kunt u uw uw Volkswagen Kever aanbieden en vindt u iemand die de werkelijke autowaarde ook daadwerkelijk wilt betalen?

Of u nu uw Volkswagen Golf, Volkswagen Polo of Volkswagen Transporter wilt verkopen - u moet altijd van te voren de prijs van het voertuig laten bepalen. De eerste stap is onze taxatietool op de website. Vul deze in en direct krijgt u de dagwaarde van uw auto. Deze berekening houdt geen rekening met de werkelijke staat van de auto. Eventuele schade of juist extra’s worden niet meegenomen in de berekening. Voor de exacte waarde van uw Volkswagen komt u langs in onze vestiging. Onze professionele taxateurs lopen uw auto na in een half uur en aan de hand van bepaalde criteria taxeren zij uw Volkswagen op waarde.

Komt u langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie? Dan is het belangrijk dat u uw Volkswagen grondig schoonmaakt om het beste uit uw auto te halen. Zorg dat u alle persoonlijke spullen verwijdert en kleine schades repareert. Zo kunt u kleine krasjes vaak wegpoetsen met een krassenverwijderaar.

4. Veilig uw Volkswagen verkopen met wijkopenautos.be

wijkopenautos.be koopt alle auto’s. Het maakt niet uit welk merk, model of kilometerstand uw auto heeft. Wij kopen niet alleen uw Volkswagen maar u kunt ook terecht met een Toyota of een Fiat.

Volkswagen kapot? Ook dat is geen probleem. Het maakt niet uit of uw Volkswagen Passat een schadeauto is of dat hij geen geldige keuring meer heeft. Elke auto krijgt een gratis taxatie en een gegarandeerd bod.

Maak gebruik van de voordelen van wijkopenautos.be. Bij ons kunt u alle gebruikte auto’s van alle merken en modellen verkopen. Wij bepalen de restwaarde van uw auto gratis. Als het bod dat wij doen goed klinkt dan kunt u hem direct verkopen. Na verkoop maakt u zich nergens druk meer om, want wijkopenautos.be neemt al het papierwerk van u over.

Maak snel een afspraak via de online taxatietool bij een vestiging bij u in de buurt en ervaar zelf het gemak van een Volkswagen verkopen bij wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle en correcte service en afhandeling
Wouter D. | Temse | Citroen C4, 2008 27.09.2017
Aanvankelijk argwanend, maar aangenaam verrast over eindresultaat. Beleefd, vriendelijk en professioneel personeel. Correcte afhandeling van begin tot en met de uitbetaling op het einde
Georges V. | Gent | Suzuki Grand Vitara, 2003 30.08.2017
goede ontvangst.Vlugge afhandeling.Adres te onthouden.Misschien tot later
Jozef D. | Gent | Citroen Xsara, 2002 31.07.2015

Gratis waardetaxatie in slechts één stap