Nog steeds verliefd, maar u wilt toch uw Audi verkopen?

Het is natuurlijk een prachtige auto maar vroeg of laat breekt dan toch de tijd aan om te kijken voor een nieuwe. Waar moet u bij de verkoop van een Audi rekening mee houden?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een Audi is natuurlijk niet zo maar een auto. De vier ringen staan niet alleen voor de vier voormalig onafhankelijke autoproducenten DKW, Horch, Wanderer en natuurlijk Audi. De ringen staan ook voor kwaliteit.

Waar moet u op letten bij de auto verkoop van uw Audi? Wat is de waarde van uw Audi op dit moment? wijkopenautos.be helpt u graag. Lees hieronder verder...

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Snel en betrouwbaar van uw Audi af?

Auto inruilen voor andere auto

Wilt u uw Audi verkopen op de meest betrouwbare manier met het minste zorgen? Of heeft u zat tijd en vindt u het leuk om de verkoop van top tot teen zelf te regelen?

Uw Audi verkopen kan op verschillende plekken en verschillende manieren, welke bij u past dat beslist u zelf!

 • Particulier Audi verkopen via zoekertjessites - Een optie is particuliere verkoop. U vindt een zoekertjessite, maakt een advertentie en regelt proefritten en onderhandelingen zelf. Een voordeel is dat u kans hebt op een hogere prijs, maar de verkooptijd van een aantal weken kan een nadeel zijn. Net als de mensen aan de deur en de onveilige betaling.
 • Uw Audi verkopen aan de dealer - U kunt uw Audi verkopen of inruilen bij een dealer. In beide gevallen is het een risico of de dealer wel zit te wachten op uw auto. Zo is een Peugeot dealer een stuk minder blij met een Audi. De dealer zal u geen bod doen naar de huidige marktwaarde van uw Audi.
 • Auto veiling - Uw Audi verkopen via een veiling is een handige manier als u van de wagen af wil zonder gedoe en de prijs u eigenlijk niet zo uit maakt.
 • wijkopenautos.be - Uw Audi verkopen bij wijkopenautos.be heeft verschillende voordelen. Zo taxeren wij de auto in de vestiging en op basis van de marktwaarde doen wij een gepast bod. Dat betekent dat u uw auto binnen 24 uur voor een eerlijk bod kunt verkopen. Geen administratie achteraf, want dat nemen wij van u over!

2. Hoe ligt Audi in de markt?

Audi is een premium-merk. Het Beierse kwaliteitsmerk wordt gezien als een van de beste autobouwers ter wereld. Dat is ook niet zo gek, met meer dan een eeuw ervaring. Audi werd opgericht in het Oost-Duitse stadje Zwickau in de vroege jaren ‘00 van de vorige eeuw.

Een stuk ouder dus dan het Midden-Duitse Volkswagen. Toch valt de oude dame sinds de jaren ‘60 onder de vleugels van het jongere broertje. Sindsdien heeft het merk dus gestaag aan zijn reputatie getimmerd; een reputatie van kwaliteit en luxe.

Hoe werkt zo’n reputatie dan in uw voordeel? Potentiële kopers zullen weten dat een tweedehands Audi nog wel een tijdje meegaat, dankzij de uitstekende kwaliteit. Dit betekent dus ook dat de reparatiekosten niet direct de pan uit zullen rijzen omdat de auto al vrij snel aan het einde van zijn levensduur is.

Zo loont een investering in een tweedehands Audi zich, omdat kopers ervan uit kunnen gaan dat de zogenaamde reparatiekosten en afschrijfkosten per kilometer minder kunnen zijn dan voor een nieuwe auto, die natuurlijk sneller waarde verliest in het begin maar minder reparatiekosten heeft. Uw Audi tweedehands verkopen loont zich dus!

Bij het kopen van een tweedehands auto zullen kopers vooral nadenken of het zich loont een tweedehands auto aan te schaffen. Bij een gebruikte auto zijn de afschrijfkosten lager, omdat de initiële waarde van de auto minder snel achteruitgaat. De reparatiekosten zijn echter wel hoger.

Zo kunt u dus de volgende formule toepassen.

Rekenvoorbeeld:

 • Nieuwe Audi, 100.000 km rijden
 • Aanschafkosten: €32.000
 • Doorverkoopprijs: €11.000
 • Onderhoudskosten: €1.800 (APK, banden, wasstraat, etc.)
 • Kosten per km: (€21.000 (afschrijfkosten) + €1.800 (onderhoudskosten))/100.000 km = €0,228 per km
 • Tweedehands-Audi, 100.000 km gereden, 100.000 km rijden
 • Aanschafkosten: €13.000
 • Onderhoudskosten: €6.000 (APK, banden, een aantal reparaties)
 • Doorverkoopprijs: €4.000
 • Kosten per km: (€9.000 (afschrijfkosten) + €6.000 (onderhoudskosten))/100.000 km = €0,150 per km

In dit hypothetische geval is een koper van een tweedehands Audi dus goedkoper uit per km. Dit kan echter ook anders uitvallen. Voor sommige automobilisten is betrouwbaarheid daarnaast zeer belangrijk, waardoor ze altijd een nieuwe auto willen kopen.

Wilt u een Audi verkopen? Laten we dan eens een kijkje nemen naar hoe Audi’s op de markt liggen vergeleken met andere merken. Het Amerikaanse bedrijf Edmunds evalueert elk jaar welke auto’s nu het beste hun waarde behouden, de zogenaamde “Best Retained Value Awards”. En er zijn ook zeker een paar Audi’s bij.

De Audi A3 is de winnaar in de luxe compacte auto categorie. Dit betekent dus dat van alle modellen, de Audi A3 het meeste van zijn originele waarde weet te behouden bij doorverkoop. Een knappe prestatie.

Ook de Audi A7 en de Audi Q5 krijgen een zogenaamde honorable mention, oftewel een ‘eervolle vermelding’. Met deze modellen zit u dus wel goed en kan u de ‘hoofdprijs’ vragen.

Gratis online taxatie

Een markt kent altijd vraag en aanbod. Hoe zit het met de vraag en aanbod naar Audi’s? Is er slechts een beperkt aantal tweedehands Audi’s beschikbaar terwijl iedereen er eentje wil? Of wordt de markt overspoeld met prachtige auto’s waar niemand op zit te wachten? In Vlaanderen lijkt Audi niet het populairste merk te zijn.

Over het algemeen lijken de merken Peugeot en Volkswagen het veel beter. Dat is natuurlijk niet zo gek, Audi is namelijk een premium-merk. Dit betekent dat u minder competitie zult hebben, en kopers voornamelijk in het hogere prijssegment te vinden zijn. Zo verkoopt u Audi’s dus voor een betere prijs.

Over de vraag is minder bekend, behalve dan dat Audi’s niet in de top-10 van meest verkochte nieuwe auto’s vallen. U zal dus minder competitie hebben, maar ook met iets minder en meer veeleisende potentiële kopers moeten rekenen. Zorg er dus voor dat uw Audi er tiptop uitziet en u kunt met een leuke prijs rekenen bij de verkoop van uw Audi.

Autofabrikanten maken het niet altijd makkelijk voor hun klanten. Audi A6, TT, Q3? Wat bedoelt de Duitse premium-autobouwer hier nou eigenlijk mee? Daarom hier een kort overzicht van de populairste Audi-modellen en hun benaming:

 • Audi TT: Een legendarische sportauto. Iedereen die wel eens op de Autobahn rijdt zal er eentje langs hebben zien vliegen. Waar staat de TT nou voor? Sommigen beweren dat het voor “Technology & Tradition” staat, maar eigenlijk is dit model vernoemd naar een legendarische autorace op het Isle of Man.
 • Audi Q-series: De Audi Q-auto’s zijn allemaal zogenaamde Sports Utility Vehicles (SUV’s).
 • Audi A-series: Dit zijn de Audi-sedans (vier deuren en een kofferbak). Ook de Audi R- en RS-modellen zijn op deze carrosserievorm gebaseerd.
 • Audi S-series: Alle sportieve Audi-voertuigen. Hier kan u dus de Autobahn mee onveilig maken, waarvoor Audi’s natuurlijk altijd ook wel een beetje bedoeld zijn.
Gratis online taxatie

3. Uw Audi tweedehands verkopen?

Vooral omdat Audi’s meer waard zijn, loont het zich uw auto eerst te laten taxeren. Zo komt u al voor de verkoop achter eventuele gebreken en kan u met een realistisch idee van de waarde van uw auto op zak de onderhandelingen ingaan.

Dealers zullen ook goed in kunnen schatten wat uw auto waard is, maar de prijsverschillen tussen uw verkoopprijs en hun latere vraagprijs kunnen dus ook wat meer uit elkaar liggen dan bij andere merken.

Een Audi kan dus een mooie winst voor een dealer opleveren. Omdat het een premium-merk is, zal het niet heel lastig zijn ergens een geïnteresseerde partij te vinden. Of u ook een leuke prijs voor uw Audi krijgt, is een andere vraag.

Uw Audi verkopen via wijkopenautos.be

Het is dus handig om u toch eerst even te informeren over de waarde van uw huidige auto. Dit kan bijvoorbeeld via de handige en gratis taxatieservice van wijkopenautos.be.

Als u een Audi wil verkopen, kan u eerst de waarde laten schatten via onze online rekenhulp. Dit kost slechts enkele minuten en geeft u een betrouwbare eerste indicatie.

Natuurlijk is uw Audi te veel waard om deze op de bonnefooi te verkopen. Daarom kunt u daarna direct een gratis afspraak maken bij een van onze garages, alwaar wij de waarde van uw auto exact inschatten en meteen een vrijblijvend aanbod doen.

U kan dan nog even rustig nadenken en ons laten weten of u uw Audi verkopen wil voor de aantrekkelijke prijs die wij u bieden!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte schatting en uiteindelijke prijs
Dirk V. | Mechelen | Volkswagen Amarok 2013 22.01.2023
vriendelijk, professioneel en een goed bod, ik kon me niets beters wensen, bedankt
Hans D. | Antwerpen | Citroen Berlingo 2012 07.12.2017
Ik heb vaak de reklame op TV gezien. En ben met mijn wagen tot daar gereden. En alles in orde, heel duidelijke uitleg. Twee dagen later was het geld op mijn rekening. R.V
Rita V. | Antwerpen | Suzuki Alto 2010 08.07.2017