Auto verkopen zonder keuring? Dit moet je weten

Uw auto verkopen zonder keuring: heeft dat zin? Of kunt u uw wagen toch beter eerst laten keuren? Wij leggen het uit.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Uw auto verkopen zonder keuring is lastig. Een keuring kost geld en u weet niet of uw wagen er doorheen komt. Er zijn een aantal zaken die u dient te overwegen.

Allereerst moet u weten wat uw auto waard is. Gebruik hiervoor eenvoudig onze online waardebepaling. Vervolgens kunt u bepalen of de keuring het waard is of niet.

Verkoopt u liever direct aan ons? Dat kan ook! Na de waardebepaling krijgt u een verkoopprijs van ons. Tegen deze prijs kunt u direct bij een van onze vestigingen uw wagen verkopen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat u moet weten om uw auto zonder keuring te verkopen

Afgekeurde auto verkopen

U wilt uw auto verkopen, maar de autokeuring is verlopen. Of misschien is de keuring binnenkort en verwacht u dat uw voertuig wel eens niet door de keuring heen zou kunnen komen.

Zonder keuring mag uw auto uiteraard niet de openbare weg op. Daarom wordt het een stuk lastiger om uw auto voor een goede prijs te verkopen.

Wie wil er nu een afgekeurde auto kopen? Hier heeft u geen last van wanneer u zorgt dat de auto beschikt over een geldige autokeuring. Nadeel hiervan is alleen dat u natuurlijk te maken kan krijgen met hoge kosten waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten.

Wat is je auto waard zonder keuring

Is het uitvoeren van een keuring het eigenlijk wel waard of is het voor u toch voordeliger om dit achterwege te laten? Om antwoord te krijgen op deze vraag dient u te weten hoeveel uw auto oplevert zonder keuring en wat de auto oplevert met een keuring.

De huidige waarde van uw auto berekent u met onze online waardebepaling. Eerst krijgt u een schatting gebaseerd op mark, model, bouwjaar en kilometerstand. Zo krijg u een indicatie wat uw auto waard is zonder autokeuring. Nu u een idee heeft hoeveel uw auto oplevert zonder keuring wilt weten wat uw auto oplevert na uitvoeren van een keuring.

2. Wat kost een autokeuring?

De kosten voor een autokeuring verschillen sterk. Er zijn garages waarbij u al klaar bent voor een paar tientjes en u komt autogarages tegen waar u eerder richting de €100,- gaat voor een autokeuring. Er is geen minimum- en maximumprijs voor het uitvoeren van een autokeuring.

Ook de tijd die nodig is om een auto te controleren staat niet vast. Dit is afhankelijk van het soort en de mate van de schade. Het keuren van een auto met veel mankementen heeft meer tijd nodig dan een auto waar weinig tot niets mee aan de hand is.

Een keuring geeft uiteraard ook geen garantie dat u daarna weer gegarandeerd de weg op kan. Zijn er mankementen, waardoor uw auto de autokeuring niet doorkomt? Dan moeten deze eerst worden gerepareerd, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Afhankelijk van de ernst van de problemen lopen deze kosten mogelijk hoog op. De reparatiekosten zorgen voor de grootste lasten bij mensen die hun auto willen verkopen.

Krijgt u tijdens de keuring te horen dat er hoge reparatiekosten nodig zijn en besluit u om dit niet te doen? Dan betaalt u wel voor de autokeuring, en kunt u nog steeds niet de weg op.

Pas op voor malafide garages die ongeloofwaardig lage prijzen aanbieden voor een autokeuring. Vraag van tevoren goed na of er later nog bijkomende kosten zijn én of er eerst wordt gecommuniceerd bij nodige reparaties. Het is niet ongewoon dat mensen worden geconfronteerd met hoge kosten bij het ophalen van hun auto.

Gratis online taxatie

3. Meest voorkomende problemen bij een autokeuring

Denkt u dat het uitvoeren van een keuring, voordat u uw auto te koop zet, de beste keuze is? Bereid de keuring dan goed voor, zodat u de grootste kans hebt om een geldig keuringsbewijs te krijgen zonder hoge kosten te maken.

Helaas is het niet mogelijk om uw auto zelf te keuren. Dit wordt overgelaten aan gecertificeerde keurmeesters. Wat wel mogelijk is, is dat u de auto naloopt op veel voorkomende mankementen tijdens een keuring.

wijkopenautos.be heeft eigen onderzoek gedaan naar de punten waar auto’s het vaakst op worden afgekeurd tijdens een keuring. We hebben onderscheid gemaakt tussen auto’s met een leeftijd van 3 jaar, 5 jaar en 9 jaar met het percentage waarin de betreffende problemen optreden.

Na 3 jaar

 • Dimlicht koplampen: 1,9%
 • Achterlicht: 1,6%
 • Voorlicht: 1,6%
 • Remschijven: 0,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 0,3%
 • De as: 0,2%

Na 5 jaar

 • Dimlicht koplampen: 3,2%
 • Achterlicht: 3,4%
 • Voorlicht: 2,7%
 • Remschijven: 1,7%
 • Olieverlies motor: 1,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 1%
 • De as: 0,7%

Na 9 jaar

 • Dimlicht koplampen: 6,1%
 • Achterlicht: 8,4%
 • Voorlicht: 6,4%
 • Remschijven: 2,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 3,8%
 • De as: 3,3%

4. Waar uw afgekeurde auto verkopen?

Auto verkopen zonder keuring aan particulieren

Een auto verkopen zonder keuring aan particulieren is lastig. Particulieren zoeken een auto om te gebruiken voor het dagelijks leven. Een auto die niet is toegestaan op de openbare weg verliest veel van zijn waarde voor een consument.

Gaat iemand wel de weg op met een auto die niet is gekeurd dan loopt de bestuurder grote risico’s. Een auto zonder keuring is namelijk niet verzekerd. Een verzekeraar keert dan geen geld uit bij een ongeval.

De koper zal er zelf voor moeten zorgen dat de auto een geldig keuringsbewijs krijgt. Omdat hij of zij hier de keuringskosten voor moet betalen en risico loopt op (hoge) reparatiekosten zal de consument flink onderhandelen over de prijs.

Naast dat het überhaupt lastig is om een auto zonder geldig keuringsbewijs aan consumenten te verkopen krijgt u lang niet altijd de beste prijs.

Uw auto particulier verkopen zonder keuring raden wij af. Hiermee gaat u tijd en geld verliezen.

Afgekeurde auto verkopen aan een dealer

Een auto zonder keuringsbewijs verkopen aan een dealer gaat makkelijker dan verkopen aan consumenten. De meeste dealers hebben een eigen garage waar ze de auto keuren en het nodige onderhoud geven. Voor een dealer is het dus een minder groot probleem een auto te kopen zonder keuring dan voor consumenten.

Vergeet niet dat een dealer uw auto zo snel mogelijk weer wil doorverkopen nadat hij deze van u heeft gekocht. Ook maakt de dealer kosten voor het krijgen van een geldig keuringsbewijs en wil hij een zo hoog mogelijke marge behalen.

Indien er dus wat mankeert aan het voertuig dan zal de dealer dit gebruiken om de prijs omlaag te brengen.

Hoewel u uw auto vaak snel verkoopt aan een dealer krijgt u er niet de beste prijs. Er is een ander alternatief waar u uw afgekeurde auto aan verkoopt.

Auto verkopen zonder keuring aan wijkopenautos.be

Zit u niet te wachten op de kosten van de autokeuring en hoge reparatiekosten, terwijl u van plan bent om de auto te verkopen? En klinkt uw auto particulier verkopen zonder keuring ook niet interessant meer? Dan kunnen wij u uit de brand helpen.

Kom er eerst achter wat uw auto waard is via onze gratis en vrijblijvende online waardebepaling. Voer uw autogegevens in en ontvang direct de dagwaarde.

Ga vervolgens door met de zelfevaluatie. Hierin geeft u verdere details over uw auto inclusief enkele foto's. Op basis hiervan kan ons team van experts bepalen wat de waarde van uw voertuig is.

Vervolgens krijgt u een verkoopprijs voor uw auto. Hiervoor kunt u direct verkopen als u dat wilt. Boek daarvoor een inleverafspraak bij een van onze vestigingen.

Uw auto verkopen zonder keuring kan snel en gemakkelijk zijn, u maakt de keuze.

Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring?

Uw auto zonder keuring zo snel mogelijk verkopen? Dan is het van belang dat u weet welke papieren u moet meegeven bij verkoop auto zonder keuring. Om de verkoop zo snel mogeijk compleet te maken kunt u zorgen dat u de papieren bij u heeft tijdens de taxatie.

Vergeet niet alle autopapieren om de verkoop compleet te maken, zoals het inschrijvingsbewijs Deel I en Deel II. Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring niet verplicht zijn maar wel belangrijk zijn documenten als: de aankoopfactuur, bonnen van accessoires en de onderhoudshistorie.

Uw auto zonder keuring aan wijkopenautos.be verkopen is geen probleem. Start nu uw gratis online waardebepaling!

Hoe onze klanten onze service beoordelen