Auto verkopen zonder keuring? Vandaag verkocht!

Komt de keuring eraan of is deze al verlopen en overweegt u om uw auto te verkopen? Bespaar uzelf de keurings- en onderhoudskosten en verkoop de auto direct.

Uw auto verkopen zonder keuring is lastig. Een keuring kost geld en u weet niet of u deze door komt. Hoe krijgt u dan toch het beste bod op uw auto?

Vul direct onze taxatietool in en maak een afspraak in de vestiging. Wij taxeren uw auto op waarde en doen een vrijblijvend bod. Zelfs op uw voertuig die niet gekeurd is!

Een goed bod, snel geld en geen gedoe. Hoe? Door een afspraak te maken bij een koper als wijkopenautos.be! Elke tweedehands auto is zo verkocht!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs: thuis of in de vestiging

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Wat u moet weten om uw auto zonder keuring te verkopen

Afgekeurde auto verkopen

U wilt uw auto verkopen, maar de autokeuring is verlopen. Of misschien is de keuring binnenkort en verwacht u dat uw voertuig wel eens niet door de keuring heen zou kunnen komen.

Zonder keuring mag uw auto uiteraard niet de openbare weg op. Daarom wordt het een stuk lastiger om uw auto voor een goede prijs te verkopen.

Wie wil er nu een afgekeurde auto kopen? Hier heeft u geen last van wanneer u zorgt dat de auto beschikt over een geldige autokeuring. Nadeel hiervan is alleen dat u natuurlijk te maken kan krijgen met hoge kosten waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten.

Wat is je auto waard zonder keuring

Is het uitvoeren van een keuring het eigenlijk wel waard of is het voor u toch voordeliger om dit achterwege te laten? Om antwoord te krijgen op deze vraag dient u te weten hoeveel uw auto oplevert zonder keuring en wat de auto oplevert met een keuring.

De huidige waarde van uw auto berekent u met onze taxatietool. Deze taxatie is gebaseerd op merk, model en bouwjaar. Zo krijg u een indicatie wat uw auto waard is zonder autokeuring. Nu u een idee heeft hoeveel uw auto oplevert zonder keuring wilt weten wat uw auto oplevert na uitvoeren van een keuring.

De waarde uit onze taxatietool is een indicatie. Wij gaan uit van een wagen die goed werkt. Uw auto zonder keuring heeft voor een koper meer risico. De echte waarde bereken wij daarom kosteloos in de vestiging! Maak direct een afspraak!

2. Wat kost een autokeuring?

De kosten voor een autokeuring verschillen sterk. Er zijn garages waarbij u al klaar bent voor een paar tientjes en u komt autogarages tegen waar u eerder richting de €100,- gaat voor een autokeuring. Er is geen minimum- en maximumprijs voor het uitvoeren van een autokeuring.

Ook de tijd die nodig is om een auto te controleren staat niet vast. Dit is afhankelijk van het soort en de mate van de schade. Het keuren van een auto met veel mankementen heeft meer tijd nodig dan een auto waar weinig tot niets mee aan de hand is.

Een keuring geeft uiteraard ook geen garantie dat u daarna weer gegarandeerd de weg op kan. Zijn er mankementen, waardoor uw auto de autokeuring niet doorkomt? Dan moeten deze eerst worden gerepareerd, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Afhankelijk van de ernst van de problemen lopen deze kosten mogelijk hoog op. De reparatiekosten zorgen voor de grootste lasten bij mensen die hun auto willen verkopen.

Krijgt u tijdens de keuring te horen dat er hoge reparatiekosten nodig zijn en besluit u om dit niet te doen? Dan betaalt u wel voor de autokeuring, en kunt u nog steeds niet de weg op.

Pas op voor malafide garages die ongeloofwaardig lage prijzen aanbieden voor een autokeuring. Vraag van tevoren goed na of er later nog bijkomende kosten zijn én of er eerst wordt gecommuniceerd bij nodige reparaties. Het is niet ongewoon dat mensen worden geconfronteerd met hoge kosten bij het ophalen van hun auto.

Gratis online taxatie

3. Meest voorkomende problemen bij een autokeuring

Denkt u dat het uitvoeren van een keuring, voordat u uw auto te koop zet, de beste keuze is? Bereid de keuring dan goed voor, zodat u de grootste kans hebt om een geldig keuringsbewijs te krijgen zonder hoge kosten te maken.

Helaas is het niet mogelijk om uw auto zelf te keuren. Dit wordt overgelaten aan gecertificeerde keurmeesters. Wat wel mogelijk is, is dat u de auto naloopt op veel voorkomende mankementen tijdens een keuring.

wijkopenautos.be heeft eigen onderzoek gedaan naar de punten waar auto’s het vaakst op worden afgekeurd tijdens een keuring. We hebben onderscheid gemaakt tussen auto’s met een leeftijd van 3 jaar, 5 jaar en 9 jaar met het percentage waarin de betreffende problemen optreden.

Na 3 jaar

 • Dimlicht koplampen: 1,9%
 • Achterlicht: 1,6%
 • Voorlicht: 1,6%
 • Remschijven: 0,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 0,3%
 • De as: 0,2%

Na 5 jaar

 • Dimlicht koplampen: 3,2%
 • Achterlicht: 3,4%
 • Voorlicht: 2,7%
 • Remschijven: 1,7%
 • Olieverlies motor: 1,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 1%
 • De as: 0,7%

Na 9 jaar

 • Dimlicht koplampen: 6,1%
 • Achterlicht: 8,4%
 • Voorlicht: 6,4%
 • Remschijven: 2,8%
 • Olieverlies motor: 0,7%
 • Veersysteem en schokdempers: 3,8%
 • De as: 3,3%

4. Waar uw afgekeurde auto verkopen?

Auto verkopen zonder keuring aan particulieren

Een auto verkopen zonder keuring aan particulieren is lastig. Particulieren zoeken een auto om te gebruiken voor het dagelijks leven. Een auto die niet is toegestaan op de openbare weg verliest veel van zijn waarde voor een consument.

Gaat iemand wel de weg op met een auto die niet is gekeurd dan loopt de bestuurder grote risico’s. Een auto zonder keuring is namelijk niet verzekerd. Een verzekeraar keert dan geen geld uit bij een ongeval.

De koper zal er zelf voor moeten zorgen dat de auto een geldig keuringsbewijs krijgt. Omdat hij of zij hier de keuringskosten voor moet betalen en risico loopt op (hoge) reparatiekosten zal de consument flink onderhandelen over de prijs.

Naast dat het überhaupt lastig is om een auto zonder geldig keuringsbewijs aan consumenten te verkopen krijgt u lang niet altijd de beste prijs.

Uw auto particulier verkopen zonder keuring raden wij af. Hiermee gaat u tijd en geld verliezen.

Afgekeurde auto verkopen aan een dealer

Een auto zonder keuringsbewijs verkopen aan een dealer gaat makkelijker dan verkopen aan consumenten. De meeste dealers hebben een eigen garage waar ze de auto keuren en het nodige onderhoud geven. Voor een dealer is het dus een minder groot probleem een auto te kopen zonder keuring dan voor consumenten.

Vergeet niet dat een dealer uw auto zo snel mogelijk weer wil doorverkopen nadat hij deze van u heeft gekocht. Ook maakt de dealer kosten voor het krijgen van een geldig keuringsbewijs en wil hij een zo hoog mogelijke marge behalen.

Indien er dus wat mankeert aan het voertuig dan zal de dealer dit gebruiken om de prijs omlaag te brengen.

Hoewel u uw auto vaak snel verkoopt aan een dealer krijgt u er niet de beste prijs. Er is een ander alternatief waar u uw afgekeurde auto aan verkoopt.

Auto verkopen zonder keuring aan wijkopenautos.be

Zit u niet te wachten op de kosten van de autokeuring en hoge reparatiekosten, terwijl u van plan bent om de auto te verkopen? En klinkt uw auto particulier verkopen zonder keuring ook niet interessant meer? Kom dan naar wijkopenautos.be, dé opkoper auto zonder keuring.

Maak snel een afspraak via de taxatietool en kom langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie. Tijdens een inspectie van een half uur lopen we uw auto volledig na en kijken op basis van deze bevindingen wat de waarde is, niet op basis van uw keuringsbewijs.

Uw auto verkopen zonder keuring kan snel en gemakkelijk zijn, u maakt de keuze. Kom snel langs en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor uw auto zonder keuring!

Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring?

Uw auto zonder keuring zo snel mogelijk verkopen? Dan is het van belang dat u weet welke papieren u moet meegeven bij verkoop auto zonder keuring. Om de verkoop zo snel mogeijk compleet te maken kunt u zorgen dat u de papieren bij u heeft tijdens de taxatie.

Vergeet niet alle autopapieren om de verkoop compleet te maken, zoals het inschrijvingsbewijs Deel I en Deel II. Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring niet verplicht zijn maar wel belangrijk zijn documenten als: de aankoopfactuur, bonnen van accessoires en de onderhoudshistorie.

Uw auto zonder keuring aan wijkopenautos.be verkopen is geen probleem. Heeft u al een afspraak gemaakt? Doe het nu snel!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Perfect verlopen laten taxeren en 3 dagen nadien afspraak geraak en bod bleef zonder gedoe of gezaag zelfde op inderdaad minder dan 1 u sta je met een papier en nummerplaten in uw handen enkel nog ;)
Kenny D. | Temse | Ford Fiesta, 2011 18.10.2018
vlotte service, eerlijke beoordeling van de wagen, beleefde medewerkers die helpen meedenken met u.
Arne I. | Harelbeke | Renault Megane, 2004 03.08.2017
Het is een gemakkelijke formule om je auto te verkopen, heel vriendelijke mensen en goede service. Je krijgt een goed bedrag voor je wagen
nina D. | Bruxelles-Brussel | Peugeot 308, 2009 07.07.2015

Gratis waardetaxatie in slechts één stap