Verkoop uw benzine auto voor de beste prijs

Heeft u een benzine auto en besluit u, ik verkoop mijn auto? Er is veel gaande op de markt en als u uw benzineauto wil verkopen voor de beste prijs, helpt wijkopenautos.be u graag

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Met informatie en onze aantrekkelijke service voor autoverkopers! Via de taxatietool op onze website checkt u direct de waarde van iedere benzine auto. Zo krijgt u direct een idee of het voor u zinvol is om te verkopen.

Benzine auto's zijn nog altijd gunstig om te verkopen. Waar dieselauto's vertrouwen hebben verloren zijn benzine auto's juist nog wel zeer populair.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Verkoop uw benzineauto voor de beste prijs

Benzine auto verkopen

U wilt natuurlijk wel de beste prijs krijgen voor uw tweedehands benzine auto. Benzineauto’s blijven populair, al voelen ze wel de hete (en schonere) uitlaatgassen van hybride-auto’s in de nek, die bezig zijn met een opmars.

Daarnaast zijn meer mensen op zoek naar tweedehandsauto’s dan voorheen, ook omdat auto’s langer meegaan en betrouwbaarder geworden zijn. Ruim de helft van de auto’s op de Belgische wegen werd voor dit decennium gebouwd.

U kunt ervoor kiezen zelf op zoek te gaan naar een koper, de wijkopenautos.be verkoopservice te gebruiken of naar de dealer te stappen.

Voordat u dat doet, is het wel handig eerst een beeld te schetsen van de huidige marktsituatie voor benzine-occasions. Welke invloed hebben recente marktontwikkelingen op tweedehandsauto’s en moet u nu juist wel of niet verkopen?

2. Waarom benzine auto’s nog steeds populair zijn.

Het vertrouwen van veel consumenten en – ook niet onbelangrijk – de politiek in dieselauto’s is dramatisch gedaald na het beruchte schandaal rond onder andere Volkswagen.

Diesels werden lange tijd gezien als het schonere alternatief voor benzine met de meest moderne snufjes om de uitstoot van schadelijke gassen te beperken. Echter stoten deze voertuigen een hoop troep uit.

Een benzine auto is daarentegen veel minder bevuilend en daardoor hoeven eigenaren van een benzine voertuig nog niet te vrezen voor milieuzones en verboden. Tenzij het benzine voertuig voor 1992 al op de weg was.

De teloorgang van diesel wordt treffend geïllustreerd door de verkopen van brandstof in Europa. Voor het eerst sinds acht jaar werden afgelopen jaar meer liters benzine dan diesel verkocht.

Het aantal verkopen van nieuwe auto’s daalt gestaag. Tweedehands auto’s blijven populair en steeds meer mensen zijn op zoek naar aantrekkelijke occasions. Ook dit is natuurlijk goed nieuws als u uw auto wilt verkopen, omdat het aangeeft dat de vraag onverminderd hoog is!

Er zijn nog niet heel veel tweedehandshybride-auto’s op de markt, omdat de verkooptrend voornamelijk de laatste jaren flink aantrok. De eerste golf van tweedehandshybride-auto’s (die natuurlijk ook op benzine rijden) zal binnenkort wel op de markt verschijnen.

Hybrideauto’s hebben misschien de toekomst, en diesels het verleden, maar benzine auto’s zijn nu populairder dan ooit. Het ogenschijnlijke einde van de lpg’s (autogas) draagt hier natuurlijk nog verder aan bij.

Gratis online taxatie

3. Waarom benzine(-occasions) minder populair worden

Nu is misschien wel het ideale moment om te verkopen. De markt is aan het kantelen en de druk vanuit zowel de politiek als de bevolking voor schonere brandstoffen neemt alleen maar toe.

Waar benzineauto’s nu nog een populair vervoersmiddel zijn, is het absoluut niet gezegd dat dit over tien jaar nog steeds zo is. Het is nog maar de vraag of de elektrische auto echt doorbreekt de komende jaren, maar hybrideauto’s zijn al ongekend populair en nemen een steeds grotere hap uit de verkoopcijfers van zowel diesels als benzine auto’s.

Hierbij is nog onduidelijk wat de rol gaat worden van nieuwe regelgeving, uitstootnormen en technologische ontwikkelingen (die wellicht verplicht worden). Heeft u een wat oudere benzineauto? Dan wilt u dit soort ontwikkelingen misschien voor zijn, voordat benzineauto’s plotseling in onmin raken.

Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat dit niet heel waarschijnlijk lijkt en dat u met een jonger benzinemodel voorlopig de weg overal nog wel op mag.

Diesels werden altijd gezien als de ideale auto voor veelrijders (meer dan 35.000-40.000 km per jaar). Met de recente veranderingen en zuinigere benzineauto’s ligt er een nieuw segment van de markt over, vooral voor wat luxere benzinemodellen.

4. Auto verkopen? Doe de gratis wijkopenautos.be taxatie!

Er zijn allerlei manieren om uw benzine auto te verkopen, maar zorg er in ieder geval voor dat u goed geïnformeerd de markt opgaat met uw occasion. Hierbij hoort zowel kennis van de markt alsook van de waarde van uw eigen auto.

Of u nu besluit uw auto privé te verkopen, via de dealer of eventueel via wijkopenautos.be, het kan nooit kwaad uw auto eerst te laten taxeren.

Met de gratis wijkopenautos.be taxatieservice kunt u online in enkele minuten al een eerste schatting van de waarde van uw benzineauto ontvangen. Daarna kunt in een van onze vestigingen eveneens gratis, de waarde exact laten taxeren.

U ontvangt gelijk een bod voor uw benzine auto en kunt er rustig over nadenken. Als u besluit te verkopen aan ons, nemen wij alle rompslomp van u over. Zo kunt u met een gerust hart op zoek naar de volgende aankoop, misschien wel een mooie tweedehandshybride?

Benzine auto verkopen? Afspraak maken bij wijkopenautos.be!