Automakelaar voor de verkoop van uw auto

U maakt de keuze 'ik verkoop mijn auto', maar u bent te druk om u met de verkoop van uw auto bezig te houden? Een automakelaar neemt een groot deel van het werk van u over.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

In principe probeert een automakelaar uw gebruikte auto voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen – niet in de laatste plaats omdat de hoogte van zijn provisie daarvan afhangt.

Bij wijkopenautos.be verkoopt u uw auto rechstreeks aan ons. Dat kan u helemaal zelf beslissen. Laat nu gratis de waarde van uw auto taxeren en boek een afspraak bij ons! Meer dan 1.000.000 tevreden klanten binnen Europa hebben al van onze diensten gebruik gemaakt.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Zo werkt de klassieke automakelaar

Auto makelaar

De automakelaar treedt als bemiddelaar op bij de verkoop van een auto. Hij zoekt en vindt een koper voor uw gebruikte wagen. Als expert kent hij de autowereld goed en geeft u individueel advies.

Om aandacht voor uw auto te krijgen maakt hij een professionele advertentie aan met foto’s in hoge kwaliteit en een uitgebreide beschrijving van het voertuig, die kan helpen de interesse van potentiële kopers te wekken. Deze advertentie zet hij vervolgens online of hij stuurt deze direct aan bekende handelaars.

Daarnaast handelt uw automakelaar de telefoontjes en onderhandelingen met potentiële kopers af, die op de advertentie gereageerd hebben. Ook het afsluiten van het koopcontract, het afmelden van het voertuig en de geldtransactie horen bij zijn taken.

U hoeft dus tijdens het hele proces niets anders te doen, dan de makelaar vooraf alle noodzakelijke informatie over uw voertuig te geven.

2. Is het de moeite waard een beroep op een automakelaar te doen?

Dit zijn de voor- en nadelen van een klassieke automakelaar:

Voordelen:

  • handelt alle noodzakelijke klussen voor het verkoopproces voor u af
  • vindt over het algemeen een hoge prijs voor uw wagen
  • de provisie is pas na de verkoop te betalen

Nadelen:

  • de provisie is een procentueel bedrag dat afhankelijk is van de verkoopprijs, en zelden naar boven geplafonneerd
  • het is erg moeilijk een goede makelaar te vinden
  • over het algemeen behoudt de makelaar zich het exclusieve recht op de verkoop van uw auto voor (het is de verkoper contractueel verboden zelf naar een koper op zoek te gaan)

3. Uw alternatief voor een automakelaar: verkoop uw auto aan wijkopenautos.be

wijkopenautos.be biedt het meest ongecompliceerde alternatief voor een klassieke automakelaar. Met ons kan uw uw bolide professioneel en zonder enige moeite verkopen. Via de wijkopenautos.be directe verkoop. U kan dus uw auto direct aan ons verkopen.

Gratis online taxatie

Zo verloopt de aankoop met wijkopenautos.be

Als u ons als partner voor de verkoop van uw gebruikte auto kiest, wacht u een simpel verkoopproces. In principe verloopt ons verkoopproces als volgt:

  • U gebruikt onze gratis online taxatie vooraf.
  • U maakt een afspraak in één van onze filialen.
  • Een expert beoordeelt tijdens de taxatie ter plaatse de toestand van uw gebruikte auto en andere factoren die de waarde kunnen doen stijgen.
  • Daarna noemen we onze prijs voor de directe verkoopoptie. Als deze met uw voorstellingen overeenkomt, verkoop uw auto direct ter plekke aan ons.

Conclusie

Klassieke automakelaars nemen bij het verkopen van uw auto alle taken van u over. Ervaringen met automakelaars maken echter duidelijk dat het vaak moeilijk is een geschikte koper te vinden. Bovendien vraagt de automakelaar vaak een hoge provisie.

Bij wijkopenautos.be is dat anders. Profiteer vandaag nog van onze snelle en eerlijke wijkopenautos.be directe verkoopoptie. Zo eenvoudig en makkelijk gaat het alleen bij wijkopenautos.be!

Auto verkopen? Kom voordat u naar de auto makelaar gaat langs wijkopenautos.be!