Hoe bepaalt u de richtprijs auto

Uw auto verkopen kan een hele klus zijn. Het bepalen van de richtprijs voor verkoop is de eerste stap. Wat dit is en hoe u dit doet legt wijkopenautos.be allemaal uit.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Het bepalen van de juiste richtprijs zorgt voor een soepelere auto verkoop. Bij wijkopenautos.be helpen we u hiermee. Door u te helpen met de richtprijs bepalen en te vertellen wat uw auto waard is, zodat u zelf kunt beslissen hoe u de verkoop wilt regelen.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Maak via de online taxatietool eenvoudig een afspraak bij ons in de vestiging. Ervaar onze gratis en vrijblijvende service helemaal zelf. Of u nu direct verkopen wilt of nog niet, de eerste stap is de richtprijs van tweedehandswagens bepalen bij wijkopenautos.be.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Richtprijs auto? Hoe bepaalt u die?

Richtprijs auto bepalen

Een auto verkopen of tweedehands auto kopen. Het is belangrijk dat u de richtprijs bepaald. Wat kunt u ongeveer voor uw auto krijgen of is de prijs die wordt gevraagd voor die tweedehands auto wel eerlijk? Daar komt u achter door de richtprijs auto te bepalen.

Voordelen van een goede richtprijs auto bepalen:

  • Snellere verkoop
  • Sterkere onderhandelingspositie
  • Betere prijs

Bij het verkopen van uw auto is het belangrijk om een richtprijs te bepalen. De richtprijs auto is belangrijk omdat u hiermee een idee heeft wat u voor uw auto kunt vragen. Krijg geen scheve gezichten van kopers die het oneens zijn over de vraagprijs van uw auto als u de juiste richtprijs hebt. Maar hoe kunt u de juiste richtprijs auto bepalen?

2. Richtprijs auto berekenen

Hoe u de richtprijs van uw auto berekent kan op verschillende manieren. Elke manier van richtprijs bepalen heeft voor- en nadelen.

Richtprijs auto berekenen door vergelijken

Het vergelijken van prijzen van soortgelijke auto’s die te koop worden aangeboden kan een uitkomst bieden. Bekijk verschillende tweedehands websites om te zien voor welke bedragen auto’s worden aangeboden. Vraag rond aan vrienden en familie wat zij een goede richtprijs vinden als u uw auto wilt verkopen.

Deze manier van richtprijs auto bepalen kan zonder problemen vanuit huis gedaan worden. Maar deze manier van richtprijs auto berekenen heeft zeker ook nadelen. Want de auto’s die online worden aangeboden zijn natuurlijk niet helemaal hetzelfde als uw auto. Bouwjaar, kilometerstand en huidige staat van de auto kunnen verschillen van uw auto.

De richtprijs auto bepalen door te vergelijken geeft u een grove richting maar geen betrouwbare verkoopprijs.

Gratis online taxatie

Richtprijs auto berekenen door de dagwaarde

Een andere manier is de richtprijs auto bepalen door de dagwaarde op te vragen. De dagwaarde van uw auto vraagt u eenvoudig op via de taxatietool op deze website.

Vul de gegevens van uw auto in en kijk wat de dagwaarde is van uw wagen. Deze waarde kunt u gebruiken als richtprijs om uw auto te verkopen. Het voordeel van uw richtprijs auto bepalen op deze manier is de snelheid.

Door het invullen van de eenvoudige taxatietool weet u binnen een halve minuut al wat uw auto waard is. Het nadeel hiervan is dat deze berekening geen rekening houdt met de huidige staat en eventuele extra accessoires.

Heeft uw auto veel schade dan is deze richtprijs waarschijnlijk wat aan de hoge kant en zal u weinig kopers trekken. Is de staat van uw wagen nagenoeg perfect en heeft u ook nog extra accessoires in uw auto laten zetten? Dan kan het zomaar zijn dat u te weinig voor uw auto vraagt als u de dagwaarde als richtprijs voor verkoop gebruikt.

Richtprijs auto berekenen door taxatie

Laat u een taxatie uitvoeren om uw richtprijs auto te bepalen? Dan weet u zeker dat u de beste richtlijn heeft voor wat u kunt vragen voor uw auto.

Bij een taxatie wordt er naast kilometerstand, bouwjaar, merk en model ook rekening gehouden met de huidige staat van de auto en natuurlijk wordt er gekeken naar extra accessoires. De huidige waarde van uw auto wordt dus heel nauwkeurig berekend.

De richtprijs auto berekenen door middel van taxatie kan bij verschillende bedrijven. Aanvankelijk van waar u uw auto laat taxeren kunnen de kosten oplopen tot €100,- voor een professionele taxatie.

Houdt u deze kosten liever in uw zak? Dat kan. Als u de richtprijs auto wilt berekenen komt u langs bij wijkopenautos.be. Hier loopt een expert uw auto na en kan u precies vertellen wat uw auto nog waard is. Dit bedrag kunt u als richtprijs gebruiken.

Het voordeel van een taxatie aanvragen bij wijkopenautos.be is dat u precies weet wat u voor uw auto kunt krijgen. Dat geeft zekerheid en een snelle verkoop omdat u een eerlijke prijs vraagt. Maar ook is uw positie vele malen sterker bij onderhandelingen, want u kunt aangeven dat u deze richtprijs auto hebt verkregen uit taxatie. En het beste voordeel is: Taxatie in de vestiging van wijkopenautos.be is volledig gratis.

2. Richtprijs auto - Verkopen

richtprijs auto verkopen

Na het bepalen van uw richtprijs auto is het natuurlijk de vraag: Wat gaat u nu doen? Het verkopen van uw auto gaat tijd kosten en misschien komen er nog kosten bij kijken. Een mogelijkheid is het aanbieden van uw auto op een advertentiewebsite.

Sommige websites vragen geld voor het adverteren van uw auto en dan bent u nog niet klaar. Ook moet u een opvallende advertentie maken. Met duizenden auto advertenties die dagelijks online verschijnen wilt u dat uw auto opvalt en dat is een hele klus. Daarna moet u nog iemand vinden die uw richtprijs auto ook daadwerkelijk wilt betalen. Een tijdrovend proces waarbij de uitkomst niet altijd is wat u had gehoopt.

Een tweede mogelijkheid is uw auto verkopen of inruilen bij een autodealer. Met de richtprijs auto weet u wat uw auto waard is en wat u er in principe voor zou kunnen krijgen. Bij inruilen of verkopen aan de dealer heeft u alleen geen sterke onderhandelingspositie. Wat uw auto werkelijk waard is maakt de dealer vaak niet uit. De dealer vindt het belangrijker dat hij aan het eind van de rit nog iets kan verdienen aan uw auto.

Verkopen voor de bepaalde richtprijs

Waar kunt u de berekende richtprijs auto wel krijgen? Dat is de prijs die u namelijk voor uw wagen wilt hebben! Heeft u deze richtprijs auto verkregen na taxatie van wijkopenautos.be? Dan kunnen wij u hier vertellen wat de verdere opties zijn voor uw auto. Als het interessant is dan heeft u bij wijkopenautos.be de mogelijkheid tot directe verkoop.

Verkopen bij wijkopenautos.be brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeft u in tegenstelling tot de auto particulier verkopen geen rekening te houden met het maken van advertenties en kost het u minder tijd. Bij wijkopenautos.be kan uw auto al binnen 24 uur verkocht zijn.

Wij kunnen van echt elke auto de richtprijs bepalen:

  • Richtprijs autowrak
  • Richtprijs export auto
  • Richtprijs schadeauto
  • Richtprijs gefinancierde auto

Ook na verkoop maken wij het u gemakkelijk. Wij regelen voor u de schrapping en vrijwaring compleet gratis. En het grootste voordeel aan wijkopenautos.be is: U heeft de mogelijkheid om uw berekende richtprijs auto te krijgen zonder daarover te moeten onderhandelen.

Een afspraak is zo gemaakt via de taxatietool op onze website. Ervaar zelf de diensten van wijkopenautos.be.