Het is zo ver: uw Mercedes verkopen

Het is een luxe wagen van Duitse makelij, betrouwbaar en gaat lang mee. Maar u wilt er vanaf. Waar dient u dan rekening mee te houden?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Mercedes is een van de best verkopende merken ter wereld en dat is niet zonder reden. De kwaliteit is hoog en daarbij komt natuurlijk ook een prijskaartje.

Ik verkoop mijn auto: Waar moet u op letten bij de verkoop van uw Mercedes? Wat is de waarde en waar verkoopt u hem? wijkopenautos.be helpt u graag met de verkoop van uw Mercedes. Maak een afspraak bij ons in de vestiging voor een gratis waarde taxatie van uw tweedehands Mercedes.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Mercedes: toen en nu

Mercedes tweedehands

Het luxe automerk Mercedes-Benz is ontstaan uit een fusie van de Duitse merken Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. In 1926 is hét automerk Mercedes ontstaan zoals wij dat nu kennen. Het merk Benz & Cie was van Carl Benz. De eerste auto van Benz werd gebouwd in 1885 en Benz was hiermee de eerste autoproducent ter wereld.

Hoe Mercedes én de auto op de kaart kwam

Carl Benz’ vrouw Bertha maakte samen met haar kinderen een rit in de auto van 180 km. Zij reden van Mannheim naar Pforzheim en zij kan haarzelf de eerste persoon ter wereld noemen die een echte autorit gemaakt heeft.

Volgens vele is deze rit dé rit die Mercedes op de kaart heeft gezet als vervoersmiddel.

Mercedes en nu

Vanaf het begin van 2018 werd duidelijk dat het voor Mercedes wellicht een historisch verkoopjaar zou worden aangezien zij voor de 7e keer in België een recordverkoop hebben. En nu we het einde van 2018 dreigen te naderen wordt het duidelijk dat de verkopen bij Mercedes lopen als een trein of beter gezegd: als een Mercedes.

In 2017 had Mercedes al de meeste autoverkopen op zak en in de eerste maanden van 2018 is duidelijk geworden dat dit net zo’n topjaar zal worden voor Mercedes. In een half jaar tijd verkocht de Duitse Mercedes maar liefst een aantal van 1.188.832 wagens wereldwijd. Dat is een stijging van 3,9%.

Wat mede voor deze stijging zorgt is de populariteit van SUV’s en Mercedes heeft een aantal populaire SUV modellen. Wereldwijd is in de periode januari tot eind juli 2018 de Mercedes GLC de populairste SUV met maar liefst 199.937 verkopen en een stijging van 29%.

In 2018 had Mercedes een marktaandeel van rond de 6,5% in België. Zie in de tabel hieronder hoe de verkoop van Mercedes eruit zag in de vorige jaren:

Mercedes marktaandeel

2018

  • 35.526

2017

  • 37.419

2016

  • 33.586

2015

  • 29.097

2014

  • 25.099

Zowel sierpaard als werkpaard

Naast luxe personenwagens is Mercedes ook thuis in de bedrijfswagen verkoop. In België is ruim de helft van het totaal aantal verkochte wagens een bedrijfswagen. Mercedes staat op nummer 2 als het gaat om meest populaire bedrijfswagen.

Zo wordt de Mercedes E-klasse gezien als de optimale taxi-auto. Veel taxibedrijven zetten deze Mercedes uit de hogere middenklasse in als vervoersmiddel omdat zij veel binnenruimte hebben en een lange levensduur.

Als we het hebben over bedrijfswagens dan heeft Mercedes 4 plekken ingenomen op het lijstje 20 populairste bedrijfswagens van 2017. In dit lijstje vinden we de Mercedes C-klasse (4), Mercedes A-klasse (15), Mercedes CLA-klasse (16) en de Mercedes E-klasse (19) maakt het lijstje compleet.

Ook biedt Mercedes een aantal krachtige maar zuinige bestelwagens aan die u niet snel in de steek zullen laten. Zo heeft Mercedes de Citan, Vito en de Sprinter. De Citan is de kleinste bestelwagen van de 3 en rijdt slechts 4,3 l. per 100 kilometer.

De Mercedes Vito is de tussenstap tussen de Citan en Sprinter en daarmee is de Vito een stuk groter al dan de Citan. De Mercedes Vito is dankzij de BlueEFFICIENCY technology nog steeds een zuinige bestelwagen. Deze bestelwagen rijdt 5,8 l. per 100 kilometer. Dan hebben we nog de grotere broer van de Citan en Mercedes Vito namelijk: de Sprinter. De Mercedes Sprinter is de best verkochte bestelwagen van België in 2017 met 3.493 verkopen.

Wist u dat: Volgens een rapport van Brand Finance is Mercedes het meest waardevolle automerk ter wereld (2018). De totale waarde van het bedrijf wordt geschat op 43,9 miljard dollar. Dat is een stijging van 24%.

Gratis online taxatie

2. Mercedes verkopen - tweedehands

Mercedes verkopen

Van Mercedes is het bekend dat het een luxemerk van grote kwaliteit is. Een betrouwbare wagen met een prijskaartje. Deze positieve reputatie kan in uw voordeel werken bij het Mercedes verkopen.

Dit komt omdat mensen vertrouwen hebben in het merk en weten dat het merk nog lang mee gaat. Een tweedehands Mercedes verkopen is dus heel interessant voor veel mensen.

Met een stijgende behoefte naar tweedehands auto’s is uw tweedehands Mercedes verkopen iets dat zeker kan lonen. Aangezien een auto vaak in de eerste 2 jaren al tot 40% kan afschrijven. Is het voor een particulier zeer interessant om een tweedehands Mercedes te kopen.

Bij het kopen van tweedehands auto’s is het voor de koper altijd de vraag of het voordeliger is om de auto tweedehands of nieuw te kopen. Koopt een particulier een tweedehands Mercedes dan kan dat voordeliger uitpakken dan een nieuwe kopen.

Vaak zijn de reparatiekosten bij een tweedehands Mercedes hoger maar bij een gebruikte auto zijn de afschrijfkosten aanzienlijk lager, omdat er in de eerste jaren al vaak ruim de helft is afgeschreven. En de reparatie kosten wegen niet op tegen het grote verlies door afschrijving. De aanschaf van een gebruikte Mercedes is dus erg gunstig en maandelijks betaalt u zo’n €50,- tot €100,- minder. Bij de aanschaf van een tweedehands Mercedes is een koper minder kwijt en dat is natuurlijk een voordeel bij een Mercedes verkopen.

U wilt graag uw Mercedes verkopen? Dan is het belangrijk dat u de juiste verkoopplek zoekt en de juiste prijs vraagt. Als we kijken naar de populairste occasions in België dan zijn ruim 4 op de 10 verhandelde auto's van Duitse makelij. De automerken die het beter doen op de tweedehands auto markt zijn Volkswagen, Opel en BMW. Uw Mercedes is dus niet het populairste merk maar het heeft al een voordeel door zijn Duitse kwaliteit.

Begint u met uw Mercedes verkopen op de juiste plek? En is de vraagprijs niet te hoog? Dan is uw Mercedes voor anderen een interessante aankoop.

3. Waar begint het Mercedes verkopen?

Tweedehands Mercedes verkopen

U bent er zeker van, u gaat uw Mercedes verkopen. Mercedes is een populair luxemerk. Bent u bijvoorbeeld in bezit van een Mercedes C180? Dan hebt u geluk.

De Mercedes C180 is een model uit de C-klasse en deze klasse is het meest verkocht in België. De verkoop van een Mercedes C180 moet dus geen probleem zijn. Mede doordat bijvoorbeeld de Mercedes C180 het goedkoopste model is in de C-klasse kan deze voor particulieren op de tweedehandsmarkt een interessante aankoop zijn.

Waar kunt u uw Mercedes verkopen?

Een Mercedes verkopen begint bij nadenken over de juiste verkoopplek. Mercedes is een merk dat u kunt verkopen op speciale sites waar alleen premiummerken of alleen Mercedes wordt aangeboden. Op deze sites vindt u een doelgroep die uitsluitend op zoek is naar een Mercedes occasion.

Naast speciale websites kunt u uw Mercedes ook verkopen op reguliere verkoopsites. Hou er wel rekening mee dat deze sites maar liefst 5.000 nieuwe auto advertenties per dag hebben en uw Mercedes staat hierdoor binnen een dag niet meer op de eerste pagina.

Dit verlaagd de kans op verkoop aangezien de zichtbaarheid van uw advertentie omlaag gaat. Hou daarnaast rekening met een statijd van een aantal weken, het maken van een goede advertentie en het houden van onderhandelingen en proefritten.

Dan kunt u nog uw Mercedes verkopen of inruilen bij de dealer, verkopen aan een auto opkoper of verhandelen via de veiling. Allemaal opties die vaak minder opleveren. De autodealer biedt een relatief laag inruilbedrag en wil daarna ook nog winst maken op de auto.

Bij een auto opkoper krijgt u ook niet het beste bedrag. Auto opkopers zijn gericht op zo veel mogelijk auto’s inkopen voor een laag bedrag. En zo werkt het ook bij de veiling. Veel auto opkopers of autodealers komen hier om voor een lage prijs zoveel mogelijk auto’s te kopen.

Een Mercedes is kostbaar en dus zijn deze verkoop opties vaak niet veel belovend. Hebt u de tijd om uw Mercedes particulier te verkopen? Dan hebt u kans op een goede prijs, maar dat is niet gegarandeerd. Soms stopt u veel tijd in de verkoop van uw Mercedes om onder de streep niet meer te vangen voor uw wagen dan op een andere plek.

4. Eerst taxeren, daarna Mercedes verkopen

Op welke manier u uw Mercedes wilt verkopen maakt niet uit. U begint eerst met het taxeren van uw Mercedes. Het taxeren voor verkoop is belangrijk omdat u de waarde van de auto kunt gebruiken als uitgangspunt voor de verkoopprijs.

Bij wijkopenautos.be leggen we deze waarde gratis en vrijblijvend voor u vast, zodat u de juiste verkoopprijs kunt bepalen. Binnen een half uur loopt onze taxateur uw auto volledig na en taxeert uw auto.

De waarde die wij u geven is gebaseerd op de nationale én internationale automarkt. In sommige gevallen krijgt u hier in België minder voor uw auto dan dat u in een ander land zou krijgen.

Met de waarde van uw Mercedes kunt u zelf kijken hoe u hem verkoopt. Deze waarde zetten wij om in een vrijblijvend bod dat 5 dagen geldig is. Uw Mercedes verkopen hoeft geen tijd te kosten en u hoeft niks in te leveren op de prijs door onderhandelingen.

Snel verkocht voor een eerlijke prijs dat doet u bij wijkopenautos.be. Wij doen u een gegarandeerd bod en nemen aansluitend al het papierwerk van u over. Een afspraak bij wijkopenautos.be als u uw Mercedes verkopen wilt is zo gemaakt. Vul uw gegevens in in de online kenteken check en misschien hebt u uw auto wel binnen 24 uur verkocht!