Gratis auto adverteren - Gebruik deze tips

U brengt uw auto onder de aandacht met een auto zoekertje. Vaak kosten deze auto zoekertjes geld. U betaalt kosten voor het plaatsen van de auto advertentie of u betaalt bij verkoop een commissie over de prijs.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Uw auto kosteloos onder de aandacht brengen klinkt een stuk beter. Met de vele online platformen is het lastig om de juiste kanalen te vinden om uw auto gratis te adverteren. Want waar kunt u uw auto gratis adverteren?

wijkopenautos.be geeft informatie en tips bij het adverteren van uw auto, zodat u weet waar en hoe u uw auto het beste moet adverteren voor een optimale auto verkoop.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waar kan ik mijn auto gratis adverteren?

Advertentie auto

Voordat u uw auto onder de aandacht brengt is het van belang dat u weet waar dit kan. Het internet heeft het makkelijk gemaakt om uw auto een landelijk bereik te geven via advertenties.

Bij veel partijen wordt er gepromoot met gratis adverteren van uw auto. U kunt een gratis zoekertje plaatsen, maar bij verkoop merkt u dat u een commissie verschuldigd bent. Verborgen kosten waar niemand op zit te wachten.

Daarnaast komen er dagelijks duizenden nieuwe auto zoekertjes in België bij en valt uw auto maar moeilijk op. Hoezo zou u hier dan ook nog kosten aan verspillen?

Gratis auto adverteren, dat klinkt iedereen als muziek in de oren. Waar kunt u dit dan doen?

2. Hoe werkt het plaatsen van auto zoekertjes?

Het plaatsen van auto zoekertjes wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Bij het platform waar u uw advertentie wilt plaatsen maakt u een account aan.

Vervolgens geeft u aan dat u uw auto wilt verkopen. Er volgen instructie voor informatie die u in moet geven voor de website, zoals het geven van uw persoonsgegevens en de nodig informatie over het voertuig.

Hiervoor zijn foto’s nodig en een kloppende advertentie, zodat bezoekers van de veiling een indruk krijgen van uw auto.

Vervolgens kunt u uw auto zoekertje plaatsen. Hierna is het wachten op biedingen en contactverzoeken met potentiële kopers voor uw auto. Let erop dat u bij advertentiewebsites afspraken maakt met potentiële kopers. Hierbij komen proefritten aan te pas en u kunt veel onderhandelingen verwachten van kopers. Ook geeft het plaatsen van een auto zoekertje geen garantie op verkoop.

Tips bij gratis auto adverteren

Kiest u ervoor om gebruik te maken van auto zoekertjes sites? Maak dan gebruik van onze tips om uw auto zoekertje zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Gratis online taxatie
  • Geef veel zorg aan de foto’s die u van het voertuig maakt. Probeer van alle invalshoeken een foto te maken, zodat bezoekers zoveel mogelijk van uw auto te zien krijgen. Vergeet uw auto niet eerst goed schoon te maken, zodat deze optimaal glimt op de foto’s!
  • Heeft de auto schade? Vermeld dat dan ook in de beschrijving en maak er een foto van die u weergeeft. Zodra bezoekers er ter plekke pas achter komen dat een auto schade heeft dan zal men vastberaden zijn om de prijs naar beneden te brengen. Vermeld u dit van tevoren bij de advertentie en ziet de bezoeker het ter plekke pas? Verwijs dan terug naar de advertentie.
  • Geef een zo volledig mogelijke beschrijving van het voertuig. Dit wekt vertrouwen bij de lezer. Wie een zoekertje ziet met zeer beperkte informatie zal minder snel vertrouwen hebben om het voertuig te bezoeken.
  • In de meeste gevallen kiest u een bedrag van waar mensen beginnen met bieden. Een andere optie is om dit leeg te houden. Dit heeft beiden een voor- en een nadeel. Met een vast bedrag ontvangt u minder vaak biedingen die niet interessant zijn. Indien u dit leeg laat en mensen zelf contact op laat nemen heeft u eerder een kans dat mensen toch meer bieden voor de auto.

3. Gratis auto laten taxeren

De prijs van uw auto is een belangrijk aspect van de advertentie. Vraagt u te veel voor uw auto dan krijgt u weinig kijkers en staat de auto erg lang te koop. Vraagt u te weinig voor de auto dan geeft u geld weg.

Hoe u de juiste verkoopprijs bepaald kan door middel van taxatie. U laat de waarde van uw auto vastleggen en gebruikt deze voor verkoop. Zo'n taxatie kan oplopen tot wel €100,- maar bij wijkopenautos.be doen we dit helemaal gratis.

Een afspraak is zo gemaakt via de online taxatietool en u kunt vaak al terecht binnen 24 uur. Op de dag van uw afspraak taxeert een expert uw auto binnen een half uur. De waarde van uw auto is tevens het bod dat wij doen. U kan er dus ook voor kiezen om uw auto direct te verkopen.

Maak u niet druk om gratis auto adverteren, bij wijkopenautos.be verkoopt u altijd gratis!