Gratis auto adverteren - Gebruik deze tips

U overweegt om uw auto weg te doen, maar weet niet zeker of u er genoeg voor krijgt. Dat ontdekt u door uw auto gratis te adverteren.

Door uw auto kosteloos onder de aandacht te brengen ontvangt u biedingen en komt u erachter hoeveel uw auto waard is op de markt. U ontmoet potentiële kopers en vervolgens maakt u een weloverwogen beslissing om uw auto wel of niet te verkopen.

Met de vele online platformen is het lastig om de juiste kanalen te vinden om uw auto gratis te adverteren. wijkopenautos.be geeft informatie en tips bij het adverteren van uw auto, zodat u weet waar en hoe u uw auto het beste moet adverteren voor een optimale auto verkoop.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Waar kan ik mijn auto gratis adverteren?

adverteren

Voordat u uw auto onder de aandacht brengt is het van belang dat u weet waar dit kan. Het internet heeft het makkelijk gemaakt om uw auto een landelijk bereik te geven via advertenties. Dit heeft de laatste decennia gezorgd voor veel nieuwe partijen op de automarkt. Met de onderstaande tabel geven wij een overzicht van enkele van deze partijen en of deze wel of niet gratis zijn.

Bij veel partijen is het vandaag nog mogelijk om gratis een advertentie te plaatsen. Waarom is een auto adverteren gratis bij deze partijen? Dat doen zij om zoveel mogelijk mensen van hun platform gebruik te laten maken. Want waar kiest u liever voor? Een platform waarvoor u moet betalen om uw auto te plaatsen of wanneer u niet hoeft te betalen? Juist, gratis auto adverteren klinkt voor iedere Belg beter in de oren. Echter zit hier ook een keerzijde aan. Het plaatsen van de advertentie is wellicht gratis, maar krijgt pas de maximale publiciteit bij een betaling.

Dat houdt in dat uw auto niet het maximale bereik behaald met een gratis auto advertentie. Nadat het voertuig een korte tijd bovenaan staat in de zoekresultaten zakt deze al snel weg naarmate er meerdere advertenties worden geplaatst. Voor een bepaald bedrag komt uw auto weer tijdelijk bovenaan de resultaten te staan. Dit is een van de methoden hoe de platformen hun geld verdienen.

2. Hoe werkt het plaatsen van een advertentie?

Het plaatsen van advertenties wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Bij het platform waar u uw advertentie wilt plaatsen maakt u een account aan. Vervolgens geeft u aan dat u uw auto wilt verkopen. Er volgen instructie voor informatie die u in moet geven voor de website, zoals het geven van uw persoonsgegevens en de nodig informatie over het voertuig. Hiervoor zijn foto’s nodig, zodat bezoekers van de veiling een indruk krijgen van uw auto.

Vervolgens kunt u gratis uw auto adverteren door uw advertentie te plaatsen. Hierna is het wachten op biedingen en contactverzoeken met potentiële kopers voor uw auto. Let erop dat u bij advertentiewebsites afspraken maakt met potentiële kopers. Hierbij komen proefritten aan te pas en u kunt veel onderhandelingen verwachten van kopers. Ook geeft het plaatsen van een advertentie geen garantie op verkoop.

Tips bij gratis auto adverteren

Kiest u ervoor om gebruik te maken van advertentie websites? Maak dan gebruik van onze tips om uw advertentie zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Zeker wanneer u kosteloos publiciteit wilt ontvangen voor uw auto is het van belang dat u dit op de juiste manier doet.

  • Geef veel zorg aan de foto’s die u van het voertuig maakt. Probeer van alle invalshoeken een foto te maken, zodat bezoekers zoveel mogelijk van uw auto te zien krijgen. Vergeet uw auto niet eerst goed schoon te maken, zodat deze optimaal glimt op de foto’s!
  • Heeft de auto schade? Vermeld dat dan ook in de beschrijving en maak er een foto van die u weergeeft. Zodra bezoekers er ter plekke pas achter komen dat een auto schade heeft dan zal men vastberaden zijn om de prijs naar beneden te brengen. Vermeld u dit van tevoren bij de advertentie en ziet de bezoeker het ter plekke pas? Verwijs dan terug naar de advertentie.
  • Geef een zo volledig mogelijke beschrijving van het voertuig. Dit wekt vertrouwen bij de lezer. Wie een advertentie ziet met zeer beperkte informatie zal minder snel vertrouwen hebben om het voertuig te bezoeken.
  • In de meeste gevallen kiest u een bedrag van waar mensen beginnen met bieden. Een andere optie is om dit leeg te houden. Dit heeft beiden een voor- en een nadeel. Met een vast bedrag ontvangt u minder vaak biedingen die niet interessant zijn. Indien u dit leeg laat en mensen zelf contact op laat nemen heeft u eerder een kans dat mensen toch meer bieden voor de auto.

3. Auto laten taxeren

De prijs van uw auto is een belangrijk aspect van de advertentie. Vraagt u te veel voor uw auto dan krijgt u weinig kijkers en staat de auto erg lang te koop. Vraagt u te weinig voor de auto dan geeft u geld weg. Hoe u de juiste verkoopprijs bepaald kan door middel van taxatie. U laat de waarde van uw auto vastleggen en gebruikt deze voor verkoop. Zo'n taxatie kan oplopen tot wel €100,- maar bij wijkopenautos.be doen we dit helemaal gratis. Een afspraak is zo gemaakt via de online taxatietool en u kunt vaak al terecht binnen 24 uur. Op de dag van uw afspraak taxeert een expert uw auto binnen een half uur. De waarde van uw auto is tevens het bod dat wij doen. U kan er dus ook voor kiezen om uw auto direct te verkopen. Kies voor gemak en maak u niet druk om de advertentie of verkoop. Bij wijkopenautos.be nemen we al het papierwerk uit handen en is uw auto binnen 24 uur verkocht.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Alles tiptop in orde wij zijn heel erg te vrede over jullie dank u
Joanna H. | Mechelen | Renault Laguna, 2008 11.09.2017
Gemakkelijk en correct supper.
Aline F. | Gent | Toyota iQ, 2009 11.08.2017
Ik ben heel tevreden over de klantvriendelijkheid van de personeel heel goed ontvangen.
Camtepe B. | Hasselt | Opel Astra, 2012 19.07.2015