wijkopenautos.be: hét alternatief voor auto verkopen aan dealer

Het is gemakkelijk om uw oude auto te verkopen of in te ruilen bij de dealer. Beter is natuurlijk wanneer u meer waarde krijgt voor uw auto.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een autodealer is commercieel ingesteld en probeert dikwijls uw auto zo goedkoop mogelijk van u over te nemen. Hoewel u uw auto snel verkoopt aan een dealer levert dit voor u niet altijd het hoogste rendement op. Wilt u een eerlijke waarde voor uw auto ontvangen? Verkoop auto dan aan wijkopenautos.be.

Taxeer uw auto nu direct via onze gratis taxatie tool. Vervolgens maakt u een vrijblijvende afspraak bij een van onze vestigingen in Vlaanderen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verkopen aan dealer of verkopen aan garage?

Auto verkopen aan dealer

Het auto verkopen aan garage of auto dealer is verleden tijd. Uw auto inruilen bij de dealer is misschien vertrouwd en gemakkelijk, maar helaas levert u in op de inruilwaarde van uw auto doordat de dealer kosten moet maken voordat hij hem weer kan tonen aan kopers.

Een onderhoudsbeurt op het voertuig en het rijklaar maken voor nieuwe kopers, samen met een nieuwe keuring kan flink in de kosten lopen. Daarnaast moet de auto ook niet uit de markt geprijsd worden, dus is het voor een dealer gemakkelijker om concessies te doen op de inruilwaarde.

Dealers kunnen hier geen risico nemen, vanwege de relatief kleine marges op tweedehands voertuigen.

Aangezien u bij de dealer toch een nieuwe auto koopt lijkt het of nieuwe auto goedkoper is want hij wordt mede betaald door de oude auto. Wat uw auto waard is, is zonder professionele taxatie is moeilijk vast te stellen.

Door verschillende advertenties met elkaar te vergelijken komt u tot een aardige inschatting, maar de toegevoegde waarde van een taxatie op locatie wordt door veel particulieren onderschat. Daarom lijkt het opnieuw voordeliger om voor inruil te kiezen.

Daarom kunt u bij wijkopenautos.be gemakkelijk, gratis en vrijblijvend uw auto laten taxeren en verkopen. Wij maken het geld dan ook direct over zodat het een paar werkdagen later op uw rekening staat.

Volg het volgende stappenplan en maak gebruik van onze expertise:

  • Vul de online taxatietool in voor een gratis indicatie van de autowaarde
  • Maak een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt voor een vrijblijvend bod
  • Accepteer het bod dat u krijgt en profiteer van een veilige verkoop. Na twee werkdagen heeft u het geld op uw rekening staan.

2. wijkopenautos.be: hét alternatief voor de dealer

Tot op heden heeft u wellicht gedacht dat u slechts uw auto kunt verkopen aan de dealer, indien u eenvoudig van uw wagen af wilt. U hoeft uzelf dan immers niet druk te maken over het schrijven van een advertentie, te wachten op reacties van gegadigden en onderhandelingen met potentiële kopers uit te voeren. Kopzorgen die u wél hebt bij het particulier verkopen via een autoverkoopsite.

Uw auto verkopen aan de garage is inderdaad makkelijk, maar verkijk u niet op het bod dat u zult krijgen van de dealer door uw auto te verkopen aan hem. U krijgt, zeker als u alleen komt verkopen en niet inruilt, vaak een veel te lage prijs voor uw auto.

Veel garages zitten namelijk niet te wachten op auto’s van verschillende merken. Als u bovendien komt inruilen, wordt u al snel bij de neus genomen; door aan de dealer uw auto te verkopen, geeft hij in veel gevallen geen korting op de nieuwe auto.

Wilt u de auto dealer wel een kans geven? Zorg dan dat u van tevoren de waarde van uw auto weet. Het is lastig dit zelf te doen. U kunt een schatting maken door bijvoorbeeld te kijken naar wat de vraagprijs is van vergelijkbare auto’s. Dit is bijna onmogelijk.

Misschien lukt het u wel een auto te vinden van hetzelfde bouwjaar, model en merk, maar de gebruikssporen van uw auto zullen altijd anders zijn. Om te bepalen hoe deze sporen de waarde van uw auto beïnvloeden moet u verstand hebben van taxatie.

Voor een leek is het aan te raden de autowaarde te laten vaststellen. Zo weet u zeker dat u niet akkoord gaat met een te laag bod voor uw auto!

Gratis online taxatie

Eerst taxeren dan verkopen

Bij wijkopenautos.be doet u eenvoudig uw auto van de hand, maar dán voor een leuke prijs. U doet dit allereerst door onze online taxatietool in te vullen. Voer uw gegevens in en maak aansluitend een afspraak in een van onze vestigingen. Onze taxateurs inspecteren gratis voor u de gehele auto van binnen en buiten. Nadien maken zij een proefrit om zo de wegligging en het prestatievermogen van uw wagen te testen.

Na een dertig minuten durende taxatie is de taxateur in staat om u de exacte waarde van uw auto te geven. Spreekt dit bedrag u aan? Dan zullen wij uw auto kopen voor de waarde die de taxateur heeft vastgesteld.

Uw auto verkopen aan de dealer is vanaf vandaag verleden tijd. Bij wijkopenautos.be verkoopt u net zo eenvoudig uw auto en krijgt u een eerlijk bod dat gebaseerd is op het merk, model, bouwjaar en de staat van uw auto.

Omdat wij auto’s kopen naar aanleiding van een vakkundige taxatie, weet u zeker dat u voor een gunstige prijs uw tweedehands auto kunt verkopen. Vervolgens maken wij op de dag van taxatie al het geld naar u over, zodat het een aantal dagen later al op uw bankrekening verschijnt. Dát is nou de full-service van wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen