Hoe kunt u uw auto wegdoen?

Verschillende redenen kunnen leiden tot dat ene moment: U wilt uw auto wegdoen. Dit proces roept bij veel mensen vragen op, want hoe en waar kunt u dit doen?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Veel mensen zijn bang voor een slopend verkoopproces met veel onderhandelingen en mensen die aan de deur komen. Iets waar veel mensen eigenlijk niet op zitten te wachten. Bij wijkopenautos.be weten we dat dit makkelijker kan en wij willen u graag laten weten hoe.

Maak eenvoudig een afspraak voor taxatie in een vestiging van wijkopenautos.be. Na taxatie weet u de waarde van uw wagen en vertellen wij u de verkoopopties voor uw auto. Geen vermoeiend verkoopproces, gewoon snel en veilig uw auto verkopen. Zo hoort uw auto wegdoen te zijn!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Uw auto wegdoen, hoe en waar?

Auto wegdoen

Een auto wegdoen kan voor iedereen verschillende redenen hebben. Misschien is het model te klein of is de wagen wel te groot, misschien is hij kapot of misschien bent u er wel op uitgekeken en wordt het tijd voor een nieuw exemplaar.

Het kan ook zo zijn dat uw auto financieel niet meer aantrekkelijk is. Het kan een diesel zijn waarvoor u in de nabije toekomst veel moet betalen of wellicht gebruikt u uw auto niet meer en dat kan ook een reden zijn om uw auto weg te doen.

Uw auto wegdoen, om welke reden dan ook, kan vragen met zich mee brengen. Want waar kunt u uw dit? Waar krijgt u het beste bedrag? En hoeveel tijd heeft u om in de verkoop van uw auto te stoppen?

Een auto wegdoen kan op verschillende manieren. Het verschilt ook per auto waar u hem weg doet. Een kapotte auto wegdoen doet u op een andere plek dan een occasion die nog perfect rijdt!

Auto wegdoen - Premie

Een goed werkende auto valt te verkopen, maar een sloopauto daar zal u weinig voor krijgen en dat is zonde. Jaren heeft u goed gezorgd voor uw auto en nu door een ongeluk is hij direct total loss verklaard. Kunt u voor zo’n auto een premie krijgen of zal u het verlies moeten accepteren?

Kapotte auto wegdoen

U heeft een ongeluk gemaakt en u heeft geen zin om op te draaien voor de reparatiekosten. Een kapotte auto wegdoen kunt u op verschillende plekken doen. U kunt hem proberen te verkopen, echter zal dit weinig opleveren.

Niemand zit te wachten op een kapotte auto of u moet hem aanbieden voor een erg lage prijs. Voor een kapotte auto krijgt u vaak geen premie van de overheid.

Vervuilende auto wegdoen

Een vervuilende auto wegdoen kan wel een premie opleveren. Gaat u uw diesel auto wegdoen omdat hij niet meer in een LEZ (Lage-Emissiezone) mag? Dan kunt u vaak een slooppremie aanvragen.

In sommige gevallen kunt u ook naar de autodealer voor een extra inruilpremie. Echter zitten hier dan wel eisen aan: U moet onder andere bij de dealer een nieuwe auto kopen en uw oude auto moet een wagen zijn die vervuilend is.

Sloopauto wegdoen

Uw sloopauto wegdoen wordt ook een klus. Niemand zit hierop te wachten. Momenteel krijgt u voor uw sloopauto geen premie van de overheid. Een sloopauto kunt u wegdoen bij de autosloperij, maar dit levert u slechts de prijs van het oude ijzer op.

Met wat meer werk kunt u kijken of het mogelijk is om uw sloopauto weg te doen voor export. Reken er wel op dat u dan veel tijd kwijt bent en u heeft geen garantie op een hoger bedrag voor uw auto.

Goed werkende auto wegdoen

Van een goed werkende auto komt u makkelijker af. Deze kunt u particulier verkopen, wel moet u dan tijd vrij maken voor proefritten en onderhandelingen voeren. U moet zorgen dat er een complete advertentie online staat die opvalt tussen alle andere auto’s.

Met wat tijd en moeite kunt u op deze manier een mooie prijs krijgen voor uw auto. Een goed werkende auto kunt u ook kwijt bij de autodealer. U kunt een inruilpremie ontvangen als u een nieuw exemplaar aanschaft. Bij het inruilen van een auto voor een nieuwe krijgt u vaak minder korting op de aanschaf van uw nieuwe bak.

Eerst uw oude auto wegdoen en daarna pas een nieuwe aanschaffen loont meer.

Gratis online taxatie

Auto wegdoen - Voordelen

Uw auto wegdoen heeft voordelen. Denk aan alle kosten die u bespaart: U betaalt geen wegenbelasting, verzekering, brandstof en reparatiekosten. Misschien betaalde u wel maandelijks een parkeervergunning die u nu kunt opzeggen.

Voordelen van het wegdoen van uw auto

  • Besparen op vaste lasten zoals wegenbelasting, verzekering en APK
  • Besparen op variabele kosten zoals brandstof en parkeergeld
  • Besparen op onverwachte kosten zoals reparatiekosten
  • Geen risico en zorg voor een auto
  • Geen last meer van afschrijving

Stoppen met het rijden in een vervuilende auto heeft natuurlijk ook zijn voordelen. De kosten voor een diesel rijzen bijvoorbeeld de pan uit. U betaalt meer belasting en hoe langer u wacht, des te minder u krijgt voor uw diesel.

De populariteit neemt erg af en de diesel wordt steeds meer tweedehands aangeboden. Uw vervuilende auto wegdoen en een zuinig exemplaar aanschaffen scheelt dus een hoop geld. Of kies voor carsharing! Betaal alleen voor de kilometers die u rijdt!

Gebruikt u uw auto nauwelijks, maar bent u nog niet overtuigd om uw auto weg te doen? Dan telt het misschien ook mee dat een auto waarde verliest. Die auto die ongebruikt voor de deur staat schrijft namelijk jaarlijks af en dat kost u geld.

2. Waar kunt u het best uw auto wegdoen?

Een auto wegdoen premie daar hoeft u bijna niet op te rekenen. En het ligt aan de staat van de auto waar u de auto kunt wegdoen. Waar u uw auto wegdoet is voor iedereen verschillend, wat wij allemaal willen is natuurlijk zo min mogelijk moeite en een eerlijke prijs.

Bij wijkopenautos.be kunt u zonder moeite uw auto wegdoen. U maakt eenvoudig een afspraak via de taxatietool op onze website en komt langs. In de vestiging taxeert een professional uw auto in een half uur tijd en laat u daarna de waarde weten.

Het maakt niet uit of u komt met een sloopauto, een vervuilende diesel of een auto die nog perfect rijdt. Bij wijkopenautos.be weten wij elke auto op waarde te schatten.

Auto’s die in België rijp voor de sloop zijn, kunnen mogelijk nog een tweede leven krijgen over de grens. Daarom is het verstandig om eerst naar wijkopenautos.be te komen voordat u besluit uw auto naar de sloperij te brengen. Na taxatie van uw auto vertellen wij u wat de verkoopopties zijn. U beslist welke verkoopoptie bij u past en hoe u uw auto wegdoet.

Kiest u voor verkopen aan wijkopenautos.be? Dan nemen wij graag het papierwerk over zodat u zonder verdere zorgen naar huis kunt. Uw auto wegdoen kan gemakkelijk en veilig bij wijkopenautos.be