Hulp bij uw tweedehands auto verkopen

Een tweedehands auto verkopen kost tijd en kan stress met zich meebrengen. Stress, gedoe en vreemde mensen aan de deur voorkomen? Laat de service van wijkopenautos.be u helpen bij uw tweedehands auto verkopen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Met handige tips en voorbereidingen zorgt u dat u de beste prijs krijgt voor uw auto en het minste tegenslagen ervaart. wijkopenautos.be zorgt ervoor dat uw tweedehands auto verkopen een leuke ervaring wordt.

Zoekt u een plek waar u veilig en snel uw auto kunt verkopen, dan is wijkopenautos.be het juiste adres voor u. Kom langs voor een gratis professionele taxatie en heb de mogelijkheid om binnen 24 uur te verkopen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe een tweedehands auto verkopen

Hoe tweedehands auto verkopen

Het is zover, die oude auto gaat de deur uit en die nieuwe wagen die u op het oog heeft komt steeds dichterbij. Maar eerst moet u uw auto tweedehands verkopen. Een tweedehands auto verkopen kan een hele klus zijn en daar komt veel bij kijken.

U wilt uw auto verkopen, dan moet u gaan nadenken over een aantal dingen. Om te beginnen zijn er veel verschillende platformen waar u uw auto kunt verkopen.

Wat is voor u belangrijk tijdens de verkoop van uw tweedehands auto? Zoekt u een plek waar u uw auto snel en zonder gedoe kunt verkopen of heeft u zin om tijd en moeite in de verkoop te steken tegen hopelijk een hogere prijs?

Als u zelf genoeg tijd heeft voor onderhandelingen en proefritten dan is uw auto particulier verkopen misschien de beste methode. Maar onthoudt wel, tijd en moeite is geen garantie voor een hogere prijs.

Tweedehands auto verkopen begint bij de schoonmaak

Tweedehands auto schoonmaken

De manier van verkopen zal bij elke methode verschillen, wat niet verschilt bij uw auto tweedehands verkopen is het schoonmaken. In alle gevallen zal u een hogere prijs krijgen voor uw auto als de auto er schoon en goed onderhouden uitziet.

Volg dus de volgende auto schoonmaak-tips van wijkopenautos.be om uw auto weer te laten stralen:

 • De juiste spons: Goed schoonmaken begint bij de juiste spons. Een microvezel spons kunt u het beste gebruiken bij het schoonmaken. Een gewone spons houdt zand vast dat krassen kan veroorzaken en een schuurspons moet u al helemaal niet gebruiken.
 • Exterieur: Zorg dat u een zeep gebruikt die niet schadelijk is voor uw lak of een speciale autoshampoo. Zoek eventueel een autoshampoo met wax, dit zorgt voor meer glans en vuil hecht minder makkelijk. De velgen maakt u schoon met een speciale velgenreiniger om ze te laten glanzen als nieuw. Zorg dat u na het wassen de auto afneemt met een lap zodat de druppels niet opdrogen en weer zichtbaar worden.
 • Interieur: Maak de auto goed schoon aan de binnenkant, poets het dashboard en haal vlekken uit de bekleding. Maak ook alle vakjes leeg en zorg dat vieze geurtjes uit de auto zijn verdwenen.
 • Kleine deukjes of schade: Het kost niet veel om kleine deukjes te laten weghalen en het kan de prijs van uw auto flink omhoog drijven. Kleine oppervlakkige krassen kunt u eventueel weg proberen te poetsen met een krassenverwijderaar zoals Turtle Wax.
 • Autobanden: Geef uw banden de look alsof ze uit de showroom komen met een laagje bandenzwart. Zijn ze heel erg versleten? Dan is het misschien een idee om (tweedehands) banden onder uw auto te zetten.
Gratis online taxatie

2. Waar uw tweedehands auto verkopen?

Uw auto tweedehands verkopen kan op verschillende manieren. Om het makkelijk te maken heeft wijkopenautos.be de voor- en nadelen per verkoopkanaal naast elkaar gezet:

U kunt uw tweedehands auto op verschillende manieren verkopen, sommige leveren meer op dan anderen maar kosten u meer tijd en moeite. Om het voor u makkelijk te maken heeft wijkopenautos.be een schema gemaakt waarin u de voor- en nadelen per verkoopkanaal kunt zien:

wijkopenautos.be

 • Gratis taxatie
 • Verkooptijd: binnen 24 uur
 • Marktwaardige prijs
 • Veilige betaling na 2 dagen op uw rekening
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Particulier via autoverkoopsite

 • Geen taxatie
 • Verkooptijd: kan enkele weken duren
 • Prijs op basis van vraag en aanbod
 • Geen veilige betaling (contant of overboeking), kan langer duren
 • Zelf administratieve afhandeling regelen (afmelding en vrijwaring)

Inruilen bij autodealer

 • Betaalde taxatie
 • Verkooptijd: kan dagen/weken duren voor u de juiste dealer hebt gevonden
 • Prijs op basis van wat de autodealer biedt
 • Veilige betaling naar rekening, kan langer duren
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Autoveiling

 • Geen taxatie
 • Verkooptijd: kan al binnen 24 uur
 • Prijs op basis van biedingen
 • Veilige betaling naar rekening, kan langer duren
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Tweedehands auto particulier verkopen via autoverkoopsites

Tweedehands auto verkopen via autoverkoopsites

Kiest u voor uw auto tweedehands verkopen via autoverkoopsites dan kiest u voor zelf onderhandelen en proefritten regelen. En dan hoopt u natuurlijk op de hoogste prijs, helaas is deze alleen niet altijd gegarandeerd.

Zoek eerst een goede site uit waarvan u denkt dat hij het beste bij u en uw auto past. Sommige autoverkoopsites vragen een bedrag voor het plaatsen van de advertentie en u moet rekening houden met veel nieuwe tweedehands auto advertenties per dag. Dat betekent dat uw advertentie vaak binnen een dag al op de tweede pagina beland.

Hoe zorgt u dat uw auto dan toch wordt gevonden tussen alle anderen? Dat doet u door goede foto’s te maken van uw tweedehands auto en een pakkende advertentie te schrijven met alle belangrijke informatie.

Voordat u begint met foto’s maken om uw tweedehands auto te verkopen, zorgt u ervoor dat uw auto schoon is. En met de volgende tips zorgt u voor de juiste foto’s:

 • De juiste camera: Een goede camera is belangrijk, maak geen foto's met een oude telefoon. Dat doet de verkoop niet ten goede.
 • Goede zichtbaarheid: Zorg voor een goede foto waar uw auto goed zichtbaar is, een lege parkeerplaats waar geen andere auto’s dichtbij staan is aan te raden.
 • Zon in de rug: Fotografeer uw auto nooit tegen de zon in, de foto’s worden hierdoor vaag en de kopers krijgen geen goed beeld van uw auto. Ochtendlicht of het licht in de namiddag zorgt vaak voor mooiere foto’s.
 • Exterieur: Zorg dat u foto’s neemt van alle kanten van de auto, vergeet niet dat eerlijkheid het langst duurt dus maak foto’s van eventuele schade op bumpers en andere plekken.
 • Interieur: Zorg dat u foto’s maakt van het dashboard (mensen zien graag een foto van de kilometerstand), van de achterbank en kofferbak.
 • Oog voor detail: Heeft uw auto nog speciale accessoires? Een stoere uitlaat of iets anders? Laat dit vooral ook zien aan de kopers. Ook een foto van het onderhoudsboekje wekt vertrouwen bij de koper.

Kopers willen het gevoel krijgen dat ze een nieuwe auto kopen, een auto die er gebruikt uitziet trekt natuurlijk minder kopers. En dat heeft u met de foto tips vast voor elkaar weten te krijgen. Dan is het nog belangrijk dat de advertentie er even goed uitziet als uw tweedehands auto.

Vergeet de volgende tips niet in uw advertentie op te nemen:

 • Reden van verkoop: Het hoeft niet uitgebreid te zijn en als het een vervelende reden is hoeft u dit niet te zeggen. Maar kopers vinden het fijn en persoonlijk als de reden van verkoop in de advertentie is vermeld.
 • Kilometerstand: U heeft er al een foto van genomen, maar het is ook belangrijk dat u het erbij schrijft. Rijdt u nog in de auto terwijl deze te koop staat? Vermeld dit ook in de advertentie.
 • Bouwjaar
 • APK keuring: Noteer in de advertentie tot wanneer uw APK keuring loopt en natuurlijk OF hij APK gekeurd is.
 • Onderhoud: Wanneer heeft uw auto voor het laatst onderhoud gehad? Geef ook aan dat alle onderhoudsboekjes erbij zitten.
 • Vraagprijs
 • Opties en basisgegevens: Niet alle gegevens hoeft u hier te noteren maar zaken als; brandstofsoort, audio opties, eventuele start/stop systeem en noem maar op.

En nu kunt u beginnen met uw tweedehands auto verkopen. Zet de advertentie online en wacht tot de e-mails en telefoontjes binnenkomen.

Hou er wel rekening mee dat u nu alle onderhandelingen zelf moet doen en alle proefritten zelf moet organiseren. Dat kan natuurlijk heel leuk en spannend zijn maar ook lastig. We begrijpen dat niet iedereen een geboren verkoper is.

Als u uw tweedehands auto verkopen wilt dan wilt u een goede onderhandelingspositie. Begin daarom altijd met het opvragen van de dagwaarde door middel van taxatie. Kom bij wijkopenauto.be langs, want hier taxeren wij uw auto gratis en kunt u uw voordeel doen met kennis over de prijs die u kunt vragen voor uw tweedehands auto.

Tweedehands auto verkopen/inruilen bij de autodealer

Tweedehands auto verkopen aan de dealer

Een andere optie is uw tweedehands auto verkopen of inruilen bij de dealer. Deze optie vergt een stuk minder werk. Het enige dat u moet vinden is een dealer die interesse heeft in uw auto. Of u zoekt gelijk een ander model uit en ruilt uw oude auto in.

Een nadeel aan uw tweedehands auto verkopen aan de autodealer is, dat u vanaf begin af aan een goede onderhandelaar voor uw neus heeft. En vaak zit de autodealer niet te wachten op elk model en elk merk auto. Wat de autodealer voor uw tweedehands auto betaald is vaak niet het beste bedrag omdat hij winst wil maken. Bij inruilen krijgt u vaak ook nog eens minder korting op uw nieuwe auto.

Tweedehands auto verkopen via de autoveiling

Tweedehands auto verkopen aan de dealer

Ook kunt u uw tweedehands auto verkopen via een veiling, uw auto kan hier binnen 24 uur verkocht zijn. Snel verkopen is hier dus een optie maar krijgt u ook de beste prijs? Bij een veiling zijn vaak ervaren auto opkopers aanwezig of autodealers die voor een leuke prijs auto’s willen binnen halen.

Het bedrag dat u voor uw tweedehands auto zal krijgen is gebaseerd op biedingen. Verwacht hier geen jackpot. Een voordeel van de autoveiling is dat zij de schrapping en vrijwaring voor u regelen.

Tweedehands auto verkopen via wijkopenautos.be

Tweedehands auto verkopen

Als u uw tweedehands auto wilt verkopen en u zoekt een snelle en veilige manier, dan bent u bij wijkopenautos.be op het goede adres. Uw auto is verkocht binnen 24 uur en u hoeft uzelf niet bezig te houden met het maken van foto’s, advertenties of het houden van proefritten en onderhandelingen. U kunt rekenen op een snelle betaling (geld na 2 dagen op uw rekening) en de administratieve afhandeling (schrapping en vrijwaring) wordt geregeld door ons.

De werkwijze van wijkopenautos.be werkt als volgt: U wilt uw tweedehands auto verkopen? Volg dan de volgende stappen:

 • STAP 1: Vraag de dagwaarde van uw tweedehands auto op via de online waardebepaling.
 • STAP 2: Gratis taxatie door een professional in de vestiging.
 • STAP 3: Gratis en vrijblijvend bod.
 • STAP 4: Bod accepteren en wij maken het geld direct over naar uw bankrekening.

Na akkoord van het bod regelen wij de administratieve afhandeling. U hoeft zich dus nergens druk om te maken bij de verkoop van uw tweedehands auto.

Zo makkelijk is uw auto tweedehands verkopen. Veilig verkopen voor eerlijk bod en dat allemaal zonder moeite.