Een auto verkopen voor de export, hoe het werkt

U hoort het steeds vaker. Een auto verkopen voor export. Naar Afrika, Oost Europa of zelfs Azië. Lees hier wanneer en waarom dit interessant is.

Hier in het Westen van Europa staan onze auto's wereldwijd goed bekend. Ze zijn vaak (veel) nieuwer en zijn nog in een betere staat. Vanwege de betere wegen is het hier makkelijker om een auto langer zijn waarde te laten behouden.

Uw oude auto is in Afrika nog wel veel waard. wijkopenautos.be helpt u eenvoudig met verkoop voor export. Bereken direct via onze taxatietool wat de waarde van jouw auto is. Verkopen kan direct bij een van onze verkopen in België.

Gratis online taxatie van je auto
  • Wij maken het geld direct naar u over.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Na het sluiten van de verkoopovereenkomst handelen wij uw dossier vertrouwelijk af.

1. Auto export: om welke auto's gaat het?

Auto export

De term total loss klinkt vaak heftiger dan de situatie in werkelijkheid is. Meestal gaat het om economische total loss, een geval waarin de reparatiekosten de dagwaarde van de auto overstijgen. Vooral bij auto's op leeftijd kan er relatief snel sprake zijn van een economisch total loss. Dit betekent niet dat de wagen niet meer te redden valt, het betekent vooral dat het niet meer loont om het te proberen. In dit geval is het interessant om uw kapotte auto verkopen voor de export. Vaak zijn de reparatiekosten in het buitenland namelijk een stuk lager dan in België. Een prima auto die hier om economische redenen wordt afgeschreven, kan in het buitenland, door middel van een goedkope reparatie, prima nog jaren mee. Er is slechts één probleem: een auto direct verkopen als particulier voor de export is niet eenvoudig. Hier verschijnen wij als auto opkoper op het toneel. wijkopenautos.be koopt uw wagen eenvoudig en snel, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de verkoop van uw auto voor de export. Hoe gaan wij te werk?

Auto laten taxeren voor export

Voordat wij overgaan tot auto aankoop, scheppen wij allereerst zoveel mogelijk duidelijkheid over de precieze waarde van uw wagen. Dit doen we op door middel van een tweeledig taxatieproces. Maak eerst gebruik van onze , waarmee we snel en eenvoudig een indicatie kunnen geven van de prijs die u voor uw auto kunt verwachten. Vul uw voertuiggegevens, het bouwjaar en de kilometerstand van de auto in en kom erachter hoeveel uw auto op dit moment ongeveer waard is. Bedenk wel dat de prijs is gebaseerd op een goed functionerend voertuig. Is uw auto afgekeurd of economisch total loss verklaard? Dan zal de uiteindelijke dagwaarde logischerwijs aanzienlijk lager uitvallen dan de geschatte waarde van onze taxatietool. Het is om die reden het verstandigst om gelijk een afspraak te maken met één van onze taxateurs bij een vestiging in de buurt voor een definitieve taxatie. Onze waarde-experts zijn erkend en zullen u, door middel van een zorgvuldig uitgevoerde taxatie, precies vertellen wat uw auto waard is. Wilt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op de afspraak? Lees dan de auto verkopen tips om u goed op weg te helpen.

2. wijkopenautos.be: het alternatief voor export auto

Het gehele taxatieproces, zowel het gebruik van de taxatietool als de vakkundige taxatie door een erkende taxateur, is gratis en vrijblijvend. Op ieder gewenst moment bent u als autoverkoper gerechtigd om van de verkoop van uw wagen af te zien. Op basis van de vastgestelde waarde doet de taxateur uiteindelijk een definitief bod om uw auto te kopen. Gaat u akkoord met dit bod? Dan is uw auto succesvol verkocht en zit uw taak als verkoper er meteen op. Bij ons dus geen moeilijke inruilpremies voor bijvoorbeeld een Volkswagen. Als full-service bedrijf nemen wij het regelen van de administratie voor onze rekening. Een service die wij graag en vanzelfsprekend leveren. Bovendien maken we het overeengekomen geldbedrag nog dezelfde dag naar u over, zodat het na twee werkdagen op uw rekening staat. Een efficiënte en betrouwbare gang van zaken, waar wij zeer veel waarde aan hechten.

Auto verkoop export? Niet nodig!

Heeft u een auto die total loss is verklaard, terwijl u weet dat hij door een simpele, maar dure reparatie best nog wel een tijdje mee kan? Wilt u de beste prijs voor uw auto? Denk dan eens aan een autoverkoop voor de export. Verkoop uw wagen aan wijkopenautos.be en zie wat wij voor u kunnen doen. Misschien kan ook u door ons unieke wagen inkoop en export beleid een goede prijs krijgen voor een auto die anders bij de autosloperij was beland. Maak daarom snel een afspraak bij één van onze vestigingen, door middel van het invullen van onze online taxatietool. Kom erachter wat de werkelijke potentie van uw wagen is en wie weet heeft u na twee werkdagen een leuk bedrag op uw rekening staan. Uw auto verkopen voor de export? Het kan ook anders: wijkopenautos.be maakt het mogelijk!

Gratis waardetaxatie in slechts één stap