Auto verkopen zonder papieren. Kan dat?

Uw auto verkopen, maar autopapieren kwijt? Is de verkoop dan nog mogelijk? wijkopenautos.be legt uit welke autopapieren verplicht zijn bij verkoop.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Heeft u alle autopapieren of juist niet? Bij wijkopenautos.be leggen we uit welke documenten essentieel zijn voor de verkoop van uw auto en welke documenten niet verplicht zijn bij de verkoop.

Belangrijke autopapieren kwijt? Die vraagt u simpel opnieuw aan! Daarna regelt u de verkoop zonder gedoe.

Wilt u uw auto verkopen zonder papieren? Kom dan eerst langs bij wijkopenautos.be, ontvang een kosteloze taxatie. Een afspraak is zo gemaakt via de taxatietool op onze website.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Welke papieren zijn belangrijk bij de verkoop

Auto verkopen zonder papieren

Om de verkoop van uw auto zo spoedig mogelijk te laten verlopen is het van belang alle papieren bij de hand te hebben. Dat is niet altijd mogelijk.

Het kan zo zijn dat u de papieren van uw auto kwijt bent. Wat zijn de opties dan? Waar kunt u uw auto verkopen zonder papieren?

Gelukkig zijn er in ieder geval genoeg verschillende verkoop opties voor uw auto. Wat de ideale optie voor u is dat ligt aan de hoeveelheid tijd die u in de verkoop wilt steken en wat u voor uw auto wilt ontvangen.

Wat de reden van verkoop dan ook is en waar u uw auto gaat verkopen maakt niet uit, ten allen tijden moet u beschikken over bepaalde documenten.

Zie hieronder welke documenten u altijd nodig hebt bij verkoop.

Verplichte documenten bij verkoop

  • Keuringsbewijs
  • Aanvraag voor inschrijving (ontvangen bij keuring)
  • Car-Pass
  • Gelijkvormigheidsattest

2. Kunt u een auto verkopen zonder papieren?

Een auto verkopen zonder papieren gaat helaas niet altijd. Het heeft vooral te maken met welke papieren u niet meer heeft van uw auto. Betreft het het gelijkvormigheidsattest dat mist? Dan kunt u geen auto verkopen zonder papieren.

Auto kopen zonder papieren?
Als u een auto wil kopen zonder papieren dan is de verkoper verplicht om de benodigde boorddocumenten aan te vragen.

Auto verkopen zonder papieren - Particulieren verkoop

Als u uw auto particulier wilt verkopen heeft u de volgende papieren beslist nodig: het keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje.

Ook moet u de auto bij particuliere verkoop laten keuren. Slaagt de wagen voor de keuring krijgt u hier ook een ‘aanvraag voor inschrijvingsformulier’.

Uw auto verkopen zonder papieren kan helaas niet. De DIV heeft al deze documenten nodig om uw auto succesvol over te schrijven op de naam van de nieuwe eigenaar.

Bent u een deel van uw autopapieren kwijt? Dan moet u even geduld hebben met de verkoop van uw auto. Want eerst moet u de papieren opnieuw aanvragen. Het opnieuw aanvragen van verloren documenten doet u op de website van de DIV.

Kan ik een auto zonder papieren inschrijven?
Heeft u een auto gekocht zonder papieren? Een auto inschrijven zonder papieren wordt helaas een onmogelijke klus. Bent u zelf de eigenaar? Dan is het verstandig om alle papieren voor verkoop op te vragen als u deze kwijt bent.

Inschrijvingsbewijs kwijt? Een duplicaat van het inschrijvingsbewijs vraagt u aan bij de DIV door het aanvraagformulier in te leveren. Het duplicaat kost €26,-.

Gelijkvormigheidsattest kwijt? Als u het gelijkvormigheidsattest (COC) kwijt bent moet u deze opnieuw aanvragen via de website van EuroCoc.

Het keuringsbewijs, aanvraag voor inschrijving en de Car-Pass ontvangt u tijdens de tweedehands keuring van uw auto.

Gratis online taxatie

Auto verkopen zonder papieren: Geen geldige keuring

Uw auto verkopen zonder papieren is geen probleem als het om een geldige keuring gaat. Het verkopen een auto zonder keuring zal niet overal kunnen.

Een particulier zit niet te wachten op een auto met verlopen keuring. Dat betekent namelijk voor de koper dat deze opnieuw naar de keuring moet met alle gevolgen van dien. Misschien wordt de auto wel afgekeurd en moet de nieuwe eigenaar opdraaien voor de reparatiekosten.

Een auto verkopen zonder keuring kan dus wel, maar het vinden van een koper wordt lastig. Ook bij autodealers worden auto’s zonder geldige keuring niet vaak aangenomen of er wordt een erg lage prijs geboden.

Auto verkopen zonder papieren bij wijkopenautos.be

Bij wijkopenautos.be kunt u wél uw auto verkopen zonder geldige keuring én voor een eerlijke prijs.

Maak een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt. In de vestiging doen wij een gratis taxatie van uw wagen om te kijken wat de huidige waarde is, een geldige keuring hebben wij niet nodig.

Na taxatie kijken wij verder wat de opties zijn voor uw wagen. Als het interessant is dan kunt u wellicht uw auto verkopen binnen 24 uur.

Dus: Geen geldige keuring? Bij wijkopenautos.be maakt het niet uit of u uw auto zonder papieren wilt verkopen.

Het maakt ook niet uit of de auto die u wilt verkopen zonder papieren kapot is of heel oud. Bij wijkopenautos.be wordt elke auto via dezelfde procedure getaxeerd en wordt voor elke auto bekeken wat de beste verkoop optie is.

Dus heeft u een auto zonder papieren en geen zin in een nieuwe keuring? Voor het verkopen van een auto zonder papieren komt u eerst naar wijkopenautos.be.