Leaseauto verkopen - Eenvoudig en snel

De verkoop van uw leaseauto. Dat klinkt alsof u een (gloed)nieuwe auto voor een goede prijs eenvoudig verkoopt, maar in de praktijk is dit zo eenvoudig niet.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Er zijn altijd wel een paar obstakels die u moet overwinnen bij het verkopen van een lease auto. Vanuit juridisch perspectief heeft u niet altijd recht op contract-annulering. Verstandig is om de voorwaarden bij uw leasepartner te checken.

Hulp met de verkoop van uw leaseauto? Maak direct een afspraak via onze taxatietool, binnen 24 uur kunt u vaak al terecht voor taxatie.

Krijg het beste bod bij wijkopenautos.be. Wij helpen u met de autoverkoop van een leaseauto.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bijzonderheden bij het verkopen van een lease-auto

Lease auto verkopen

Het verkopen van gebruikte auto’s is geen kinderspel; of het nu gaat om het verkopen van een Mercedes, Volvo, Peugeot, Skoda of een voertuig van een andere autofabrikant.

Het wordt al helemaal ingewikkeld indien u wel het gebruiksrecht op de auto hebt, maar deze niet uw wettelijk eigendom is. Deze situatie komt voornamelijk voor bij gefinancierde auto’s of leaseauto’s. U zult dus de kleine lettertjes van uw leasecontract goed “onder de loep” moeten nemen voordat u een lease auto kunt verkopen.

Vroegtijdig onder een leasecontract uitkomen is over het algemeen niet mogelijk omdat de maandelijkse betalingen die in het leasecontract vastgelegd worden berekend worden op basis van een aanbetaling, de contractduur, afschrijving en de relevante rentes hierover.

Het loont zich alvast over deze contractuele voorwaarden na te denken voordat u besluit een wagen te leasen, omdat deze het aanzienlijk moeilijker maken om de auto voortijdig te verkopen.

Een leasemaatschappij zal in de meeste gevallen niet instemmen met een voortijdige opzegging van uw contract, omdat dit met verliezen gepaard gaat. Normaal gesproken zal deze dus niet instemmen.

Het is echter niet uitgesloten dat de leasemaatschappij alsnog toezegt, maar dan moet u rekening houden met ongunstige randvoorwaarden. Desalniettemin heeft ook de leasemaatschappij baat bij een contractuele relatie met een gemotiveerde en betrouwbare contractant, die de lease-afbetalingen voor de auto op tijd betaalt.

Daarom zal de leasemaatschappij onder bepaalde voorwaarden instemmen met het overdragen van een leasecontract aan een derde partij. Welke voorwaarden dit zijn, is afhankelijk van de situatie.

2. Lease-auto verkopen – uw checklist

Wij raden u aan eerst eens onze checklist te raadplegen voordat u probeert uw lease-auto te verkopen. Zo weet u zeker dat u niks vergeet tijdens de voorbereiding:

  • De kleine lettertjes van uw leasecontract lezen
  • Toestemming vragen van uw leasemaatschappij om het contract op te kunnen zeggen of het voertuig over te dragen aan een derde partij
  • Een schatting van de voertuigwaarde na afschrijving aanvragen
  • Geschikte kopers zoeken
  • Samen met de koper de condities voor lease-overname bespreken, inclusief de maandelijkse lease-afbetalingen

Het is goed om te onthouden dat er geen algemene voorwaarden bestaan voor vroegtijdige opzegging. U zult dit dus altijd met de andere partner van het leasecontract af moeten stemmen.

Dit maakt het ook moeilijker om uw voertuig aan een dealer te verkopen. Daarom is het handig de voorwaarden alvast te bekijken voordat u op zoek gaat naar een koper.

U kunt al dit soort details het beste alvast met uw leasemaatschappij bespreken voordat u een advertentie plaatst, of voordat u uw auto aanbiedt aan een potentiële koper die het contract over zou willen nemen voor de rest van de looptijd.

Als u dit over het hoofd ziet, zou u nog wel eens problemen kunnen krijgen met uw leasepartner, hetgeen veel tijd, geld en moeite kan kosten.

Gratis online taxatie

3. Lease auto verkopen bij wijkopenautos.be

Het klinkt nu misschien allemaal heel ingewikkeld, maar bij wijkopenautos.be hebben we altijd een ervaren contactpartner paraat om u te helpen bij de auto verkoop van uw lease-auto.

U kunt zelf de restwaarde van uw auto berekenen met onze online-rekentool. Daarna kunt u zich in een van onze filialen laten informeren over de verdere verkoopprocedure van een lease-auto. Wij accepteren ook gefinancierde auto’s.

Het maakt niet uit of u uw Renault, BMW of Mercedes verkopen wilt: we bespreken alle bijzonderheden van in een van onze filialen bij u in de buurt. Onze experts staan klaar met op maat gemaakt advies, zodat u uw tweedehandsauto nog voor het einde van de looptijd van uw leasecontract verkopen kunt.

Afspraak maken?

  • Taxatietool invullen en een afspraak maken binnen 24 uur
  • Langskomen voor vrijblijvende waardebepaling van 30 minuten
  • Gratis een bod ontvangen op basis van de huidige waarde
  • Verkopen zonder gedoe: wij nemen de administratieve afhandeling van u over

Er zijn sterke verschillen tussen de lease-aanbiedingen op de leasemarkt. Daarom kunnen wij niet garanderen dat het contract vroegtijdig overgenomen wordt.

Nadat uw leasemaatschappij toestemming verleend en het koopcontract ondertekend is, nemen wij uw contract over.

Zo kunt u vroegtijdig onder uw leaseverplichtingen uitkomen – en dat is een ontspannen gevoel!

Afspraak maken en zorgeloos verkopen. Kies nu voor wijkopenautos.be, wij zijn vanaf het eerste contact tot de verkoop uw partner. Een lease auto verkopen doet u natuurlijk bij wijkopenautos.be!