De beste deal bij het auto inruilen krijgt u door vergelijken!

Een andere auto betekent lang niet altijd een nieuwe auto. Daarom is het ook mogelijk om een auto te ruilen! Het gemak hiervan is dat er geen extra kosten bij komen kijken.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Veel mensen zijn in dat geval op zoek naar een andere auto in plaats van een gloednieuwe, met verschillende beweegredenen erachter. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het werk of de familie, of de wissel van benzine naar diesel

Let echter wel op dat u een auto ruilt die (ongeveer) even veel waard is als de oude. Anders snijdt u uzelf behoorlijk in de vingers bij de verkoop auto van de ruilauto! Vergelijk de auto ruil deal daarom eerst altijd met wijkopenautos.be, zodat u weet waar u aan toe bent.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto ruilen - Hoe werkt het nu precies?

Auto ruilen

Een alternatieve manier om uw oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door middel van autoruil. Spreekt dit idee u aan? Bezoek dan eens een auto ruilsite om te kijken naar de mogelijkheden.

Vaak staan de ter ruil aangeboden auto’s op merk gesorteerd. Wanneer u een specifiek merk in uw hoofd hebt, kijk dan eens naar wat voor modellen er worden aangeboden.

Ook wordt u de optie geboden uitgebreid te zoeken naar zowel vraag als aanbod. Typ het merk en het model van uw eigen auto in en zie of er iemand is, die er een interessante auto tegenover zet.

Auto ruilen is een serieuze manier van handel bedrijven en biedt zeker mogelijkheden voor mensen die er voor open staan. Vaak koopt u meteen een nieuwe auto, waardoor het lijkt alsof u de ene auto zo kan ruilen voor de andere auto.

Dit is natuurlijk maar schijn. Ook het ruilen van een auto is in essentie een verkoop: U verkoopt in principe uw auto en koopt daarvoor een andere auto terug, er komt alleen geen geld aan te pas. Hij trekt alleen de verkoopprijs van de oude auto meteen van de prijs van de nieuwe auto af.

Ruilen of verkopen?

Dit lijkt vaak mooier dan het in werkelijkheid is. Op alle nieuwe auto’s zitten marges, waarbinnen onderhandeling over de prijs mogelijk is. Biedt de dealer een aantrekkelijke inruilprijs voor uw oude auto?

Dan betekent dit doorgaans dat u op de prijs van de nieuwe auto weinig tot niks kunt afdingen. Daarom loont het om uw auto zelf te verkopen: zo houdt u onder aan de streep uiteindelijk het meeste over.

Auto ruilen benzine

Vanwege de dieselschandalen, emissiezones en het nieuws over diesel auto's denken er steeds meer mensen aan om hun diesel te ruilen voor een benzine. Dit klinkt verstandig met het oog op de restwaarde, maar in de berekening van de waarde zit een groot verschil of een auto een diesel of een benzine is. Zo is diesel vaak voordeliger op lange afstanden en met veel kilometers, omdat de motor vaak zuinig is.

Gratis online taxatie

2. Verkoop uw auto gemakkelijk en snel

Een auto verkopen is over het algemeen financieel gunstiger dan de ruil van een auto. Wel komt er aanzienlijk meer werk bij kijken.

Ziet u de ruil van uw auto financieel niet zitten, maar heeft u ook geen zin in het gedoe dat komt kijken bij een verkoop? Denk er dan eens over na om uw auto aan wijkopenautos.be te verkopen. Zo plukt u de vruchten van een verkoop, zonder dat er veel tijd en energie aan verloren gaat.

Aan ons verkoopt u uw auto namelijk gemakkelijk en snel, binnen 24 uur. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Maak gebruik van de online taxatietool op onze website en krijg meteen de dagwaarde van uw auto te zien.

U hoeft alleen maar het merk, model, bouwjaar en uw e-mailadres in te vullen. Het bedrag dat u vervolgens ziet, is een schatting van de huidige waarde van uw auto. Het is tevens een indicatie van de prijs die u bij ons voor uw wagen kunt verwachten.

Om de exacte waarde van uw auto te bepalen, kunt u eenvoudig een afspraak maken met één van onze vestigingen bij u in de buurt. Daar zal een competente taxateur door middel van een halfuur durende taxatie en een proefrit, de precieze waarde van uw auto bepalen.

Aansluitend doet hij u een bod. Wanneer u het bod accepteert, is uw auto verkocht. Ook als u besluit uw auto toch niet te verkopen, brengen wij geen kosten voor de geleverde diensten in rekening.

Maak snel een afspraak!

Is de ruil van uw auto voor de auto van iemand anders voor u iets te avontuurlijk? Wilt u liever makkelijk en snel uw auto ruilen voor een mooi geldbedrag? Dan bent u bij wijkopenautos.be aan het goede adres! Wij nemen uw auto gemakkelijk en snel van u over.

Geïnteresseerd? Vul dan onze online taxatietool in en zie wat u voor uw auto kan verwachten. Maak een afspraak bij een onze dichtstbijzijnde vestiging en voordat u het weet is uw auto al verkocht. Uw auto ruilen voor geld? wijkopenautos.be maakt het mogelijk.