Een auto verkopen: waar u op moet letten

Veel mensen weten niet waar ze op moeten letten als ze hun auto verkopen. wijkopenautos.be biedt een uitgebreide service die alle zorgen wegneemt.

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger.

Als u uw auto aan wijkopenautos.be helpen we u dan ook graag te zorgen zodat u zo snel mogelijk van uw auto af bent. Makkelijk, snel en betrouwbaar!

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Vijf tips voor privéverkoop

priveverkoop

Waar moet u nu eigenlijk op letten als u uw auto privé verkoopt? Een goede voorbereiding is essentieel. Veel autoverkopers hebben gebrek aan ervaring in het handelen met tweedehandsauto’s. Dit leidt ertoe dat ze hun voertuig niet, of voor een veel te lage prijs, kwijtraken. Deze vijf handige tips helpen u op weg en maken duidelijk waar u zeker op moet letten tijdens het verkoopproces.

1. Een goede eerste indruk! Zorg ervoor dat uw auto er netjes en goedverzorgd uitziet. Dit trekt kopers aan. De meeste privékopers weten weinig over de techniek onder de motorkap. Daarom letten ze voornamelijk op hoe de auto eruitziet. Een relatief eenvoudige manier om uw gebruikte auto aantrekkelijker te maken is een snelle trip naar de autowasstraat. Een nette carrosserie en opgeruimde passagiersruimte geven uw auto direct een hoogwaardigere uitstraling.

2. Leg een realistische prijs vast! Noem het maar het Goudlokje-principe: een auto moet voor de juiste prijs verkocht worden, niet te duur en niet te goedkoop. Dit is het allerbelangrijkste bij het verkopen van een auto. Krijgt u erg veel reacties op uw advertentie? Dat betekent waarschijnlijk dat uw prijs aan de lage kant is en misschien wat opgeschroefd kan worden. Als u besluit uw auto alsnog aan een van de potentiële kopers van de hand te doen, geeft u eigenlijk geld weg. Wilt u teveel voor uw oude bolide hebben? Dan zal het u bijna niet lukken uw auto te verkopen.

3. Laat u niet opjutten! Verkopers die onder tijdsdruk staan maken slechte beslissingen en haastige spoed is bij het verkopen van uw auto daadwerkelijk zelden goed. Veel privékopers zullen proberen de druk kunstmatig op te voeren om een betere prijs te krijgen. Het argument “Ik heb voor vandaag een vakantiedag opgenomen!” wordt door kopers gebruikt om nog maar eens te benadrukken hoeveel tijd het allemaal wel niet kost. Een andere veelgehoorde zin “Maar we hebben de aanhanger al gehuurd” laat zien dat de koper alvast kosten gemaakt heeft. Deze trucjes dienen er enkel toe u een slecht geweten aan te praten. Laat u niet onder druk zetten of opjutten!

4. Vertrouwen opbouwen! Als u een auto van een privéverkoper aanschaft maakt u geen aanspraak op wat voor garantie dan ook. Dit betekent dat kopers echt zeker moeten weten dat een tweedehandsauto technisch in orde is, zonder defecten. Alle gebreken alsook eventuele schade ontstaan door ongevallen moeten volledig gemeld worden aan de koper! Een onafhankelijke beoordeling van de staat van een auto schept het vertrouwen dat de koper nodig heeft. Een duurder technisch rapport verschaft inzicht over de technische staat van uw voertuig. Als u uw auto professioneel laat taxeren kunt u deze taxatie gebruiken om de vraagprijs te verantwoorden.

5. Informatieplicht! Als u een geregistreerde auto verkoopt dient u direct daarna zowel uw verzekering in te lichten alsook de DIV. Anders moet u bijvoorbeeld wegenbelasting blijven betalen totdat de nieuwe eigenaar de auto op zijn of haar naam om laat schrijven. Ook de verzekering blijft op uw naam staan. Mocht de koper nu schade veroorzaken, wordt dat via uw polis geregeld. Gebruik voor de overschrijving van het voertuig en het opzeggen van uw verzekeringspolis simpelweg een van de formulieren die bij online voorbeeldcontracten bijgevoegd zijn. Het snelste regelt u al deze zaken direct na de verkoop op het postkantoor of bij een kantoor van de DIV. Hier krijgt u een schappingsbewijs en een vrijwaringsbewijs. Bewaar deze goed, het vrijwaringsbewijs is het document dat laat zien dat u niet meer de eigenaar bent van de auto.

2. Uw auto via wijkopenautos.be verkopen: waar moet u op letten?

Bespaar uzelf veel moeite en verkoop uw tweedehandsauto direct via wijkopenautos.be. Zo hoeft u zich ook niet door allerlei ingewikkelde processen te worstelen. Wij bieden een eenvoudige en snelle dienst voor het verkopen van uw auto, zonder kleine lettertjes, mitsen of maren. Via wijkopenautos.be is het verkopen van uw voertuig kinderspel.

Auto verkopen – niet zonder taxatie

Met onze online taxatie en taxatie bij de monteur zorgen wij ervoor dat uw auto voor een juiste prijs verkocht wordt. Gebruik onze eenvoudige online-rekenhulp om een eerste inschatting van de waarde te krijgen.

Daarna kunt u een afspraak maken in een van onze filialen in België. Onze professionele monteurs stellen vervolgens de waarde van uw auto vast. Direct hierna bieden wij u een verkoopprijs waarvoor wij de auto direct van u overnemen. Deze prijs is vijf dagen geldig. Zo kunt u dus rustig bedenken of u met ons aanbod akkoord gaat.

Verkoop uw auto – comfortabel en zonder zorgen

Als u een tweedehandsauto verkoopt via wijkopenautos.be hoeft u zich niet af te vragen of uw auto wel in de juiste conditie is. Wij kopen elke auto. Maar dan ook echt elke, ongeacht leeftijd en staat. Zo hoeft u het voertuig niet eerst uitgebreid op te knappen om er ook een realistische prijs voor te ontvangen. Daarnaast is onze dienst volledig gratis. Als u een auto naar ons brengt berekenen wij daar helemaal niks voor, ook niet als u ons aanbod vervolgens afwijst.

Nadat u het koopcontract met ons tekent regelen wij de rest. Wij schrappen uw auto eerst bij de DIV en zorgen voor de vrijwaring. Het aanschafbedrag maken wij direct over naar uw rekening. Maak direct gebruik van onze kosteloze taxatieservice en verkoop uw auto zonder verdere zorgen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer degelijk. Eenvoudig, duidelijk en zeer correct.
Maria P. | Mechelen | Land Rover Range Rover Sport, 2014 13.12.2017
Beste allemaal, Om alle superlatieven te vermelden , denk ik , is dit kadertje te klein. Zowel ontvangst als afhandeling kan niet beter. Prima service, klare uitleg enn professionele afhandeling. Erik Sterren 5/5
Erik P. | Hasselt | Ford B-Max, 2012 31.07.2017
Eerlijk, hulpzaam en goede service!
Aylin A. | Antwerpen | MINI MINI, 2009 06.07.2015