Een auto verkopen: waar u op moet letten

Denkt u: ‘Help, ik verkoop mijn auto, wat moet ik doen?’. wijkopenautos.be biedt een uitgebreide service die alle zorgen omtrent auto verkopen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger.

Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe verkoop ik mijn auto - 5 tips

Hoe auto verkopen

U gaat uw auto verkopen, wat te doen? Een goede voorbereiding is essentieel. Veel autoverkopers hebben gebrek aan ervaring in het handelen met tweedehandsauto’s. Dit leidt ertoe dat ze hun voertuig niet, of voor een veel te lage prijs, kwijtraken.

Deze vijf handige tips helpen u op weg en maken duidelijk waar u zeker op moet letten tijdens het verkoopproces.

 1. Een goede eerste indruk!
  Een nette en goed verzorgde auto trekt kopers aan. De meeste privé kopers weten weinig over de techniek onder de motorkap. Daarom letten ze voornamelijk op hoe de auto eruitziet. Een relatief eenvoudige manier om uw gebruikte auto aantrekkelijker te maken is een snelle trip naar de autowasstraat.
 2. Leg een realistische prijs vast!
  Noem het maar het Goudlokje-principe: een auto moet voor de juiste prijs verkocht worden, niet te duur en niet te goedkoop. Krijgt u erg veel reacties op uw advertentie? Dat betekent waarschijnlijk dat uw prijs aan de lage kant is en misschien wat opgeschroefd kan worden.
 3. Laat u niet opjutten!
  Verkopers die onder tijdsdruk staan maken slechte beslissingen en haastige spoed is bij het verkopen van uw auto daadwerkelijk zelden goed. Veel privékopers zullen proberen de druk kunstmatig op te voeren om een betere prijs te krijgen.
 4. Vertrouwen opbouwen!
  Wees eerlijk over alle schades tegen de koper en zorg voor een goede taxatie. Een onafhankelijke beoordeling van de staat van een auto schept het vertrouwen dat de koper nodig heeft.
 5. Informatieplicht!
  U heeft na verkoop de plicht om dit bij de DIV en uw verzekering te melden. Zo laat u zien dat u niet meer de eigenaar bent van het voertuig.
Gratis online taxatie

2. Hoe verkoop ik mijn auto binnen 24 uur?

U denkt: ‘Hoe verkoop ik mijn auto snel, veilig én voor een eerlijke prijs?’. Daarvoor bent u bij wijkopenautos.be aan het juiste adres!

Bespaar uzelf veel moeite en verkoop uw tweedehands auto direct via wijkopenautos.be. Zo hoeft u zich ook niet door allerlei ingewikkelde processen te worstelen.

Wij bieden een eenvoudige en snelle dienst voor het verkopen van uw auto, zonder kleine lettertjes, mitsen of maren. Via wijkopenautos.be is het verkopen van uw voertuig kinderspel.

Auto verkopen – waar op letten

Vergeet geen taxatie voor de autoverkoop.

Met onze online taxatie en taxatie bij de taxateur zorgen wij ervoor dat uw auto voor een juiste prijs verkocht wordt. Gebruik onze eenvoudige online-rekenhulp om een eerste inschatting van de waarde te krijgen.

Daarna kunt u een afspraak maken in een van onze filialen in België. Onze professionele monteurs stellen vervolgens de waarde van uw auto vast. Direct hierna bieden wij u een verkoopprijs waarvoor wij de auto direct van u overnemen. Deze prijs is vijf dagen geldig. Zo kunt u dus rustig bedenken of u met ons aanbod akkoord gaat.

Uw auto verkocht, wat nu?

Als u een tweedehandsauto verkoopt via wijkopenautos.be hoeft u zich niet af te vragen of uw auto wel in de juiste conditie is. Wij kopen elke auto. Maar dan ook echt elke, ongeacht leeftijd en staat.

Zo hoeft u het voertuig niet eerst uitgebreid op te knappen om er ook een realistische prijs voor te ontvangen.

Daarnaast is onze dienst volledig gratis. Als u een auto naar ons brengt berekenen wij daar helemaal niks voor, ook niet als u ons aanbod vervolgens afwijst.

Nadat u het koopcontract met ons tekent regelen wij de rest. Wij schrappen uw auto eerst bij de DIV en zorgen voor de vrijwaring.

Het aanschafbedrag maken wij direct over naar uw rekening. Maak direct gebruik van onze kosteloze taxatie service en verkoop uw auto zonder verdere zorgen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer degelijk. Eenvoudig, duidelijk en zeer correct.
Maria P. | Mechelen | Land Rover Range Rover Sport 2014 13.12.2017
Beste allemaal, Om alle superlatieven te vermelden , denk ik , is dit kadertje te klein. Zowel ontvangst als afhandeling kan niet beter. Prima service, klare uitleg enn professionele afhandeling. Erik Sterren 5/5
Erik P. | Hasselt | Ford B-Max 2012 31.07.2017
Eerlijk, hulpzaam en goede service!
Aylin A. | Antwerpen | MINI MINI 2009 06.07.2015