Porsche te koop? Porsche verkopen aan wijkopenautos.be

Een Duits luxe merk. Een succes op de wegen en een succes op de racebaan. Niet alleen gericht op high performance, maar ook ‘Intelligent Performance’. Dat is Porsche.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Het merk waar prestaties omgezet worden in snelheid en successen, maar dan op de meest intelligente en duurzaamste manier.

Porsche bezitters die hun Porsche verkopen willen, zullen merken dat de verkoop auto niet van een leien dakje gaat. U heeft te maken met een select aantal geïnteresseerden wat de verkoop niet zal versnellen maar vertragen. Dus heeft u een Porsche te koop? Schroom niet en rij eerst langs bij wijkopenautos.be.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Tweedehands Porsche verkopen voor een eerlijke prijs

Tweedehands Porsche

Heeft u een Porsche te koop en weet u niet waar u deze het beste kunt verkopen? Dan heeft u een goede keuze gemaakt door bij wijkopenautos.be te komen. Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop van Porsche en kunnen u daarom uitstekend helpen met de Porsche verkoop.

Waar te beginnen bij de Porsche verkoop? Door een select aantal geïnteresseerden kan het lang duren voor u een geschikte koper heeft gevonden. In het ergste geval moet u uw Porsche verkopen voor een lager bedrag dan de marktwaarde.

In de particuliere Porsche verkoop gaat veel tijd zitten. Uw tweedehands Porsche kan weken te koop staan en u bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van veilige proefritten en onderhandelingen.

Voor een snellere manier van uw tweedehands Porsche verkoop gaat u langs een dealer. Deze zit alleen met hetzelfde probleem als u: Een select aantal geïnteresseerden. Dat rekent hij door in de prijs die hij u biedt. Uw Porsche verkopen aan de dealer kan snel gaan, maar u levert wel in op de prijs.

Tweedehands Porsche verkopen bij wijkopenautos.be

Bij wijkopenautos.be lossen we beide problemen op. Onze service biedt u hulp bij de verkoop. Een Porsche verkoop begint bij taxeren. Zeker een premium wagen als Porsche heeft baat bij de juiste taxatie. Vraag niet te veel en verlies ook geen geld als u te weinig vraagt.

De beste prijs voor uw tweedehands Porsche? Dat kan geregeld worden:

 • Maak binnen 24 uur een afspraak bij ons in de vestiging voor gratis taxatie.
 • Ontvang na half uur durende taxatie een vrijblijvend bod.
 • Akkoord? Geld wordt direct overgemaakt naar uw bankrekening
 • Succesvol verkopen zonder stress: Wij nemen gratis het papierwerk van u over!

Als u denkt “Ik wil mijn Porsche verkopen op een snelle en veilige manier”, kom dan langs bij wijkopenautos.be.

Geen weken wachten op de Porsche verkoop, geen onderhandelingen en verspilde avonden omdat die ene kijker niet komt opdagen of telefoontjes op momenten dat het nét niet uit komt.

Bij wijkopenautos.be verkoopt u eerlijk en veilig uw Porsche tweedehands.

Gratis online taxatie

2. Een duik in de Porsche geschiedenis

Het sportmerk Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. In de tijd dat Ferdinand klaar was voor een auto, keek hij rond, maar kon niets vinden dat hij echt wilde hebben. De jongeman besloot daarom zijn eigen auto te bouwen.

Zijn droom, een perfecte sportwagen, probeerde hij zo te verwezenlijken. Nu moeten we toegeven dat Porsche nog steeds goed zijn best doet om ons de perfecte sportwagen te geven.

In 1938 kwam de Porsche 64; de eerste Porsche. Porsche heeft door design en door de behaalde successen in de racewereld zich op de kaart gezet als een premium merk.

Wist u dat: Het contactslot in een Porsche zit altijd aan de linkerkant van het stuur. Waarom? Dit is een overgebleven kenmerk dat is ontworpen voor de Le Mansstart (Een start waarbij deelnemers naar hun auto rennen voor de race). Met het contact aan de linkerkant, was de rechterhand vrij om alvast te schakelen.

Porsche en nu

Vandaag de dag is Porsche nog steeds een merk dat successen boekt. Niet alleen op de racebaan maar ook in verkoopcijfers. In 2018 is de wereldwijde verkoop met 4% gestegen ten opzichte van 2017. Er zijn maar liefst 256.255 wagens verkocht.

Wereldwijd gezien thumbs up voor Porsche, maar in Europa waren de verkoopcijfers minder goed: Een verkoopdaling van 4%. In autoland en tevens het land van herkomst van de Porsche, Duitsland, is ook een daling gezien in verkopen. Maar liefst 3% minder verkopen werden gedaan in 2018.

Deze tegenvallers in Europa zijn te danken aan de snelheid in CO2-vermindering die de Europese overheid er doorheen duwt door de WLTP en verplichting van roetfilters.

Ondanks dat mag er niet geklaagd worden over de Porsche verkopen in 2018. Voor een premium merk doet Porsche het nog altijd goed en dat ziet u in de verkoopcijfers:

Porsche verkopen en marktaandeel in België

2018

 • Marktaandeel: 0,6%
 • Verkoopcijfers: 3.222

2017

 • Marktaandeel: 0,65%
 • Verkoopcijfers: 3.450

2016

 • Marktaandeel: 0,56%
 • Verkoopcijfers: 3.075

2015

 • Marktaandeel: 0,59%
 • Verkoopcijfers: 2.951

2014

 • Marktaandeel: 0,45%
 • Verkoopcijfers: 2.126

Porsche hoeft zich nog geen zorgen te maken over de verkopen, want wereldwijd een verkooprecord. Het meest verkochte model wereldwijd is de Macan met 86.031 stuks, wat duidelijk de huidige SUV trend laat zien. SUV's gaan over de toonbank als hete broodjes.

De Macan wordt op de hielen gevolgd door de Porsche Cayenne. Deze wagen heeft wereldwijd 71.458 exemplaren weten te slijten.

Hieronder ziet u welke Porsche modellen in Europa de race qua populariteit hebben gewonnen:

Verkoopcijfers Porsche - Beste verkochte modellen in Europa (2018)

Porsche Macan

 • 86.031 stuks

Porsche Cayenne

 • 71.458 stuks

Porsche Panamera

 • 38.443 stuks

Porsche 911

 • 35.573 stuks

Porsche 718

 • 24.750 stuks

3. Uw oude Porsche is zo verkocht

Porsche tweedehands

Wilt u uw Porsche 911 tweedehands verkopen? Of heeft u een tweedehands Porsche met schade die u liever van de hand doet.

Een eerlijke verkoopprijs bepalen voor uw Porsche occasion gebeurd via taxatie.

Heeft u nog geen afspraak gemaakt in de vestiging van wijkopenautos.be? Wacht niet langer en kom voor een zorgeloze Porsche verkoop snel langs.

Onze jarenlange ervaring en passie betekent dat wij uitstekend in staat zijn uw tweedehands Porsche op waarde te schatten en een koper te vinden in ons netwerk. Uw Porsche verkopen doet u bij wijkopenautos.be altijd voor de beste prijs.