Het is tijd! Ik wil mijn Porsche verkopen

Een Duits luxe merk. Een succes op de wegen en een succes op de racebaan. Niet alleen gericht op high performance, maar ook ‘Intelligent Performance’. Dat is Porsche.

Het merk waar prestaties omgezet worden in snelheid en successen, maar dan op de meest intelligente en duurzaamste manier.

Porsche bezitters die hun Porsche verkopen willen, zullen merken dat de verkoop auto niet van een leien dakje gaat. U heeft te maken met een select aantal geïnteresseerden wat de verkoop niet zal versnellen maar vertragen. Bij wijkopenautos.nl gaat dat anders, na gratis taxatie overleggen wij met u de verkoopopties.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Een duik in de geschiedenis van Porsche

Porsche verkopen

Het sportmerk Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. In de tijd dat Ferdinand klaar was voor een auto, keek hij rond, maar kon niets vinden dat hij echt wilde hebben. De jongeman besloot daarom zijn eigen auto te bouwen. Zijn droom, een perfecte sportwagen, probeerde hij zo te verwezenlijken. Nu moeten we toegeven dat Porsche nog steeds goed zijn best doet om ons de perfecte sportwagen te geven.

In 1938 kwam de Porsche 64; de eerste Porsche. Porsche heeft door design en door de behaalde successen in de racewereld zich op de kaart gezet als een premium merk.

Wist u dat: Het contactslot in een Porsche zit altijd aan de linkerkant van het stuur. Waarom? Dit is een overgebleven kenmerk dat is ontworpen voor de Le Mansstart (Een start waarbij deelnemers naar hun auto rennen voor de race). Met het contact aan de linkerkant, was de rechterhand vrij om alvast te schakelen.

Porsche en nu

Vandaag de dag is Porsche nog steeds een merk dat successen boekt. Niet alleen op de racebaan maar ook in verkoopcijfers. In 2018 is de wereldwijde verkoop met 4% gestegen ten opzichte van 2017. Er zijn maar liefst 256.255 wagens verkocht.

Wereldwijd gezien thumbs up voor Porsche, maar in Europa waren de verkoopcijfers minder goed: Een verkoopdaling van 4%. In autoland en tevens het land van herkomst van de Porsche, Duitsland, is ook een daling gezien in verkopen. Maar liefst 3% minder verkopen werden gedaan in 2018. Deze tegenvallers in Europa zijn te danken aan de snelheid in CO2-vermindering die de Europese overheid er doorheen duwt door de WLTP en verplichting van roetfilters.

Ondanks dat mag er niet geklaagd worden over de Porsche verkopen in 2018. Voor een premium merk doet Porsche het nog altijd goed en dat ziet u in de verkoopcijfers:

Porsche verkopen en marktaandeel

2018

 • Marktaandeel: 0,53%
 • Verkoopcijfers: 3.222

2017

 • Marktaandeel: 0,65%
 • Verkoopcijfers: 3.450

2016

 • Marktaandeel: 0,56%
 • Verkoopcijfers: 3.075

2015

 • Marktaandeel: 0,59%
 • Verkoopcijfers: 2.951

2014

 • Marktaandeel: 0,45%
 • Verkoopcijfers: 2.126

Porsche hoeft zich nog geen zorgen te maken over de verkopen, want wereldwijd een verkooprecord. Het meest verkochte model wereldwijd is de Macan met 86.031 stuks, wat duidelijk de huidige SUV trend laat zien. SUV's gaan over de toonbank als hete broodjes. De Macan wordt op de hielen gevolgd door de Porsche Cayenne. Deze wagen heeft wereldwijd 71.458 exemplaren weten te slijten. Hieronder ziet u welke modellen in Europa de race qua populariteit hebben gewonnen:

Verkoopcijfers Porsche - Beste verkochte modellen in Europa (2018)

Porsche Macan

 • 86.031 stuks

Porsche Cayenne

 • 71.458 stuks

Porsche Panamera

 • 38.443 stuks

Porsche 911

 • 35.573 stuks

Porsche 718

 • 24.750 stuks

2. Tweedehands Porsche verkopen

Porsche verkoop
Bij Porsche verkoop vraag u zich vast af waar u moet beginnen. Doordat u een select aantal geïnteresseerde heeft voor uw wagen duurt het langer voordat u een geschikte koper heeft gevonden, dit kan zorgen voor irritatie. Niemand wil veel tijd en moeite stoppen in de verkoop van een wagen en al helemaal bijna niemand heeft zin in proefritten regelen en onderhandelen.

Wilt u een snellere Porsche verkoop dan kunt u langs de dealer. Deze zit alleen met hetzelfde probleem als u: Een select aantal geïnteresseerden. Dat rekent hij door in de prijs die hij u biedt. Uw Porsche verkopen aan de dealer kan snel gaan, maar u levert wel in op de prijs.

Bij wijkopenautos.be lossen we beide problemen op. Onze service biedt u hulp bij de verkoop. Een Porsche verkoop begint bij taxeren. Zeker een premium wagen als Porsche heeft baat bij de juiste taxatie. Vraag niet te veel en verlies ook geen geld als u te weinig vraagt. Maak eenvoudig een afspraak via de taxatietool bij wijkopenautos.be en maak nog binnen 24 uur gebruik van onze gratis taxatie in de vestiging. Deze taxatie neemt maar een half uur in beslag en hierna bent u op de hoogte van de exacte waarde van uw Porsche. Wij vertellen u na taxatie wat de beste verkoopopties zijn als u uw Porsche verkopen wilt. Als u denkt “Ik wil mijn porsche verkopen op een snelle en veilige manier”, kom dan langs bij wijkopenautos.be.

Geen weken wachten op de Porsche verkoop, geen onderhandelingen en verspilde avonden omdat die ene kijker niet komt opdagen of telefoontjes op momenten dat het nét niet uit komt. Bij wijkopenautos.be verkoopt u eerlijk en veilig. Daarnaast heeft u na verkoop geen gedoe met administratieve afhandeling, dat nemen wij van u over.

Gratis online taxatie