Uw Toyota verkopen - wijkopenautos.be

Toyota's zijn echte alleskunners. Bent u van plan uw Prius of Corolla te verkopen. Zorg er dan voor dat u de noodzakelijke informatie eerst op een rijtje zet.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

wijkopenautos.be helpt u op weg! Een eindje op weg! Bij ons taxeert u al binnen een halve minuut uw Toyota. Dit is de dagwaarde. Wanneer dit bedrag u aanspreekt dan maakt u direct een afspraak bij een van onze vestigingen.

Hier zal een van onze experts uw auto taxeren. We geven u direct een bod op uw auto. Zo snel kunt u uw Toyota al verkopen. Voor wie denkt ik verkoop mijn auto die maakt vandaag nog een afspraak via de online kenteken check.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een korte geschiedenis van Toyota

Toyota verkopen

Toen Sakichi Toyada aan het eind van de 19e eeuw een handig apparaat uitvond dat het mogelijk maakt om weeftouw mechanisch aan te drijven, had hij vast niet voorzien dat zijn uitvinding niet enkel de textielindustrie zou doen opschudden, maar ook de basis legde voor een volledig nieuw fabrieksconcept en een van 's werelds bekendste automerken. De Toyoda Spinning and Weaving Company werd vervolgens in 1937 de Toyota Motor Company (TMC).

Wat is dat befaamde fabrieksconcept, dat Toyota als eerste bedrijf ter wereld introduceerde?

Het zogenaamde Toyota productiesysteem zorgt voor een minimum aan verspilling en optimale flexibiliteit om processen aan te kunnen passen door zo min mogelijk voertuigen en componenten te produceren, en enkel als deze al besteld zijn.

Deze net-op-tijd-filosofie van Toyota ontwikkelde zich in de jaren '60 en '70 steeds verder en werd de drijvende kracht achter het succes van het automerk.

Tegenwoordig neemt Toyota plaats twee in op de wereldranglijst van autofabrikanten en heeft het bedrijf bijna 350.000 medewerkers in dienst.

Belangrijke recente ontwikkelingen richten zich vooral op innovatie. De Toyota Prius en daarmee ook de Toyota Motor Company, zijn verreweg de marktleiders in hybridetechnologie. Een positie die Toyota de komende tijd mogelijkerwijs naar zijn hand kan zetten om een echte concurrentievoorsprong op te bouwen.

Nu is Toyota dus een fantastisch en zeer betrouwbaar merk, maar toch wordt het tijd om uw vertrouwde Toyota Aygo of Prius te verkopen? Afscheid nemen is nooit makkelijk, maar met een leuke som op zak voor uw oude Japanner is het allemaal net iets draaglijker.

Gratis online taxatie

2. De marksituatie van Toyota

Bij het analyseren van de huidige marktposities van Toyota's schetsen we kort een overzicht van het aantal nieuwe- en tweedehandsauto's die verkocht worden, wat populaire modellen zijn en waar u op moet letten als u uw Toyota verkoopt.

Verkoop nieuwe Toyota's

De markt trekt aan en Toyota verkoopt meer, mede doordat zij een sterke speler zijn als het gaat om zuinige auto's en hybride. In 2018 waren er in totaal 17.933 nieuwe inschrijvingen in België, dat was goed voor een marktaandeel van 3,3%.

Verkoop tweedehands Toyota's

Een blik op marktplaats verraadt veel over de populariteit van en vraag naar verschillende Toyota modellen. De Yaris en Aygo zijn verreweg de meest populaire modellen, op gepaste afstand gevolgd door de Auris, Prius en Corolla.

Een overgroot merendeel van de beschikbare auto's rijdt op benzine of heeft een gecombineerde elektrische/benzinemotor. Er zijn vrijwel geen lpg-modellen te vinden. Er zijn relatief veel diesels beschikbaar en dit zal de komende jaren naar verwachting alleen maar verder aantrekken.

3. De prijzen voor Toyota's zijn als volgt opgedeeld:

Ongeveer 30% van de auto's valt in het goedkopere segment onder de €5000. Dit zijn dan vooral Toyota Aygo modellen en Toyota Yaris modellen. Er zijn voor deze prijs slechts weinig Prius occasions beschikbaar op de markt. Voor de grotere en luxere modellen vind u geen aantrekkelijke aanbiedingen voor deze prijs.

Ongeveer 25% van de auto's valt in het middensegment tussen de 5000 en 10.000 euro. Ook hier zijn voornamelijk Toyota Yaris en Aygo modellen beschikbaar. Ook zijn er al aardig wat Prius occasions te vinden voor een aantrekkelijke prijs. Af en toe vind u een wat luxer hybridemodel met een hogere kilometerstand voor deze prijs.

De rest van de auto's valt in het hogere prijssegment (€10.000 en duurder). Hier is de diversiteit aan modellen meer uitgesproken. Voor deze prijs zijn bijvoorbeeld ook veel Landcruisers, Toyota Auris en Prius modellen beschikbaar. Een erg groot deel van de duurdere modellen heeft bovendien een hybride aandrijving. Dit illustreert dat deze auto's erg in trek zijn en als een prima alternatief voor diesel gezien worden.

Bent u eigenaar van een hybride Toyota? Dan kunt u een aantrekkelijke som ontvangen voor uw bolide. De eerste dieselverboden zitten eraan te komen en dus zijn veelrijders op zoek naar andere alternatieven. Dit drijft prijzen omhoog.

Het is belangrijk om dit soort trends te analyseren en begrijpen. Maar dit kan vaak veel werk zijn. Daarom is het noodzakelijk om een professionele partner in de hand te nemen voor de taxatie, die een eerlijke inschatting geeft van de waarde van uw bolide.

Deze taxaties kosten vaak geld. U kunt ook kiezen voor de gratis taxatie service van wijkopenautos.be. Online kunt u de rekenhulp invullen en vervolgens kunt u in een van onze vestigingen door heel België een afspraak maken met een professionele monteur.

U ontvangt direct een taxatie van de verkoopprijs van uw Toyota Prius, Corolla of Yaris. Voor deze prijs kopen wij uw Toyota direct over, maar hier kunt u rustig over nadenken. In ieder geval weet u dan zeker, dat u uw Toyota voor de juiste prijs aan kan bieden!

Hoe onze klanten onze service beoordelen