Fiat verkopen zonder moeite bij wijkopenautos.be

Uw auto is kapot of hij wordt te klein. Wat de reden dan ook is, er komt een dag dat u uw Fiat gaat verkopen. Waar moet u dan zoal rekening mee houden?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een Fiat is natuurlijk niet zomaar een auto. Het automerk van Italiaanse afkomst geeft u het gevoel dat u zich in Italië waant. Maar nu komt de tijd: U gaat uw Fiat verkopen. De vraag is waar en hoe u dit gaat doen. De beste prijs met het minste gemak dat lukt natuurlijk niet zomaar.

Waar u op moet letten wanneer u besluit ik verkoop mijn auto. Wat de waarde op dit moment is kan een van de vragen zijn die u zich afvraagt. Bij wijkopenautos.be helpen we u graag op weg. Maak een afspraak via de online taxatietool op de website en kom langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Fiat verkopen? Hoe ligt de Fiat op de markt?

Fiat 500 verkopen

Fiat is een Italiaans automerk dat in 1899 in Turijn werd opgericht. Fiat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino. Een jaar na oprichting rolde de eerste auto’s al van de band.

Als wij aan Fiat denken dan denken wij vaak aan de kleine Fiat 500. De Fiat 500 zag in 1957 voor het eerst licht en het was een van de kleinste auto’s die in de massaproductie ging. Later in 2007 is de nieuwe Fiat 500 in productie gegaan. En datzelfde jaar werd de nieuwe Fiat 500 uitgeroepen tot Auto van het jaar 2008.

Momenteel heeft Fiat een fusie met Chrysler sinds 2014 en samen gaan ze verder als Fiat Chrysler Automobiles.

De verkoopcijfers en het marktaandeel van Fiat in België is al jaren geleidelijk aan het stijgen. Dat betekent dat het merk goed in de markt ligt. Een merk dat goed wordt verkocht dat is een merk dat ook goed wordt verkocht als occasion. Dat is een voordeel voor u als u uw Fiat wilt verkopen.

2018

 • Verkoopcijfers België: 16.426
 • Marktaandeel België: 3%
 • Europese verkoopcijfers: 525.146

2017

 • Verkoopcijfers België: 16.563
 • Marktaandeel België: 3,05%
 • Europese verkoopcijfers: 769.670

2016

 • Verkoopcijfers België: 14.848
 • Marktaandeel België: 2,74%
 • Europese verkoopcijfers: 740.622

2015

 • Verkoopcijfers België: 13.902
 • Marktaandeel België: 2,8%
 • Europese verkoopcijfers: 653.212

Fiat een betrouwbaar automerk?

Italiaanse merken doen het helaas niet erg goed als het gaat om betrouwbare automerken. Uit het onderzoek van J.D. Power in de Verenigde staten blijkt zelfs dat Fiat slecht scoort. In het onderzoek is onderzocht hoeveel problemen gebruikers van een bepaald merk ervaren in de eerste 90 dagen.

Per 100 auto’s hebben Fiat gebruikers maar liefst 163 problemen. In vergelijking met Kia die maar 72 problemen had per 100 auto’s is dat een groot verschil.

2. Hoe kunt u uw Fiat verkopen?

Het verkopen van een Fiat kan moeilijk en tijdrovend zijn voor particulieren zonder kennis van de huidige automarkt. Bij het particulier verkopen via marktplaatsen online moet u rekening houden het maken van een advertentie, testritten plannen met potentiële kopers en onderhandelen over de prijs.

Maar ook het inruilen van uw gebruikte auto bij een Fiat dealer in België kan nadelen met zich mee brengen. Bij inruil bent u meestal gebonden aan de aanschaf van een nieuwe auto. De prijs die u vangt voor uw Fiat bij inruilen is niet de beste prijs.

Het kan ook bijzonder moeilijk zijn als u uw vintage Fiat gaat verkopen of een andere zeer zwaar gebruikte auto. Het is erg belangrijk om de juiste restwaarde van uw auto te bepalen en het is ook moeilijk om iemand te vinden die de werkelijke waarde van uw auto wilt betalen.

Of u nu een Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Punto of de Fiat Multipla hebt - u moet altijd van tevoren de huidige prijs van het voertuig laten bepalen. Gebruik als eerste stap onze online taxatietool op de website.

Bij de waarde die hieruit komt is geen rekening gehouden met de individuele conditie. Schade, gebruikssporen maar ook extra accessoires zitten hier niet bij inbegrepen.

Daarom raden wij u aan om met uw Fiat een afspraak te maken bij ons in de vestiging. Onze experts onderzoeken uw auto op basis van belangrijke criteria: wat is de huidige toestand van de wagen? Welke optionele extra’s heeft de auto en welke andere accessoires zijn van invloed op de waarde van de auto. Heeft het voertuig schade of is het goed onderhouden?

Komt u langs voor een gratis taxatie? Zorg dan dat uw auto grondig schoon is gemaakt van binnen en van buiten om het beste uit uw auto te halen. Verwijder alle persoonlijke spullen en repareer kleine reparaties. Kleine krasjes kunt u vaak wegpoetsen met een krassenverwijderaar. Vergeet niet alle documenten mee te nemen zoals keuringsbewijzen, bonnen en facturen.

Gratis online taxatie

3. Veilig uw Fiat verkopen met wijkopenautos.be

wijkopenautos.be koopt alle gebruikte auto’s, ongeacht merk, model of kilometerstand. Bij ons kan u niet alleen uw Fiat verkopen, maar u kan elk soort auto aanbieden.

Wij kopen elk model in. Uw Fiat Barchetta, Tipo, 500 of 600 verkopen is geen probleem, maar dat geldt ook voor een Opel Astra, Mini of Skoda Fabia. Elk voertuig krijgt bij ons een gratis en vrijblijvende taxatie en een gegarandeerd bod.

Uw Fiat verkopen wanneer deze kapot is? Ook dat is geen probleem. Het maakt ons niet uit of uw Fiat 500 een schadeauto is of dat uw Fiat 500 loopt als een trein. Het maakt niet uit of de Fiat die u wilt verkopen de APK heeft doorstaan of niet. Auto’s met WOK-melding, motorschade en zelfs 20 jaar oude auto’s met een hoog brandstofverbruik ontvangen in de vestiging een bod van ons.

Profiteer van de voordelen van wijkopenautos.be: Bij ons kunt u gebruikte auto's van alle merken en modellen verkopen. Of het nu gaat om kleine auto's of bestelwagens, cabriolets of coupés, sportwagens of caravans, hybride of benzine: Wij bepalen de restwaarde van uw auto gratis.

Klinkt het bod dat u krijgt op uw auto interessant? Dan kunt u hem direct verkopen. U hoeft u zelf nergens meer druk om te maken bij het Fiat verkopen, want wij nemen bij verkoop al het papierwerk uit handen en maken het geld direct over zodat het na 2 werkdagen op uw rekening staat.

Maak eenvoudig via de online taxatietool een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt en ervaar zelf hoe makkelijk uw Fiat verkopen kan zijn.

Hoe onze klanten onze service beoordelen