Nieuwe auto verkopen

Uw auto verkopen als hij aan vervanging toe is of kapot klinkt niet raar, maar een nieuwe auto verkopen? Waarom zou u dat doen?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Er zijn verschillende redenen waarom u uw auto wilt verkopen terwijl hij misschien nog maar een paar maanden oud is. Wanneer is uw auto nog ‘nieuw’ en hoe gaat de verkoop van een nieuwe auto in zijn werk?

Zoals elke verkoop begint ook de verkoop van een nieuwe auto bij het vaststellen van een eerlijke verkoopprijs. Als u teveel vraagt wordt hij niet verkocht en bij te weinig geeft u geld weg. Twee situaties die niemand wil. Daarom komt u eerst naar wijkopenautos.be waar wij u vertellen wat de waarde en tevens een eerlijke verkoopprijs voor uw wagen is.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe kunt u een nieuwe auto verkopen?

Nieuwe auto verkopen

Een auto verkopen dat doet u als hij oud is of als u hem niet meer nodig hebt. Maar een nieuwe auto verkopen? Dat doet niet alleen de dealer, maar ook u kunt uw auto ‘nieuw’ verkopen.

Misschien heeft u wel een auto gewonnen of is uw nieuw gekochte auto vanwege omstandigheden niet meer in gebruik. Verkoopt u uw auto op tijd, dan kan het zijn dat hij nog door kan als ‘nieuwe auto’.

Een voertuig wordt gezien als nieuw of bijna nieuw als hij: Niet langer dan 6 maanden geleden op naam gezet is of minder dan 6.000 op de teller heeft staan.

Uw auto is nog ‘nieuw’ dus wilt u het beste bedrag krijgen en zo min mogelijk verliezen op uw wagen. Dat gaat nog een lastige klus worden. Een auto die in gebruik is genomen verliest direct veel in waarde, ondanks dat hij ‘nieuw’ is.

Ga dus op zoek naar de juiste verkoopplek voor uw wagen. Een dealer zal misschien wel interesse hebben in uw wagen, maar zal alsnog geen hoofdprijs geven. Hij moet tenslotte ook nog winst zien te maken.

Met wat meer tijd en moeite is online verkoop ook nog een optie. Door het maken van een sterke advertentie en het vragen van een concurrerende prijs zullen veel geïnteresseerden zich melden voor uw wagen.

Een nieuwe auto verkopen begint bij het vaststellen van een goede verkoopprijs. Juist bij ‘nieuwe’ auto’s is dit lastig. Doet u wat vergelijkend werk online dan zal u zien dat er niet veel auto’s worden aangeboden die nog ‘nieuw’ zijn. Het is nu eenmaal niet het meest logisch om uw auto te verkopen als hij nog nieuw is.

Een goede verkoopprijs vaststellen doet u het makkelijkst door middel van taxatie. Bij wijkopenautos.be bieden we u de taxatie gratis aan. Binnen een half uur lopen wij uw auto volledig na en vertellen we u de waarde.

Deze waarde vertelt u precies voor hoeveel u uw auto kunt verkopen. Bent u voor taxatie bij ons in de vestiging dan vertellen wij u direct de verkoopopties voor uw ‘nieuwe’ wagen.

2. Nieuwe auto exporteren

Nieuwe auto verkopen U bent natuurlijk op zoek naar de beste manier om uw nieuwe auto te verkopen. Het kan zijn dat u kiest voor export omdat dit in sommige gevallen meer oplevert.

Hou er rekening mee dat u verplicht bent om een factuur te maken als u verkoopt aan iemand uit een ander Europees land.

Door het maken van een factuur en bewijsstukken te verzamelen van het vervoer van de wagen over de grens kunt u een deel van de betaalde BTW terugvorderen. U kunt bewijs tonen als u in bezit bent van een van de volgende papieren:

Gratis online taxatie
  • Bewijs van ontvangst van de koper
  • Papieren die de overeenkomst aantonen (factuur/bestelbon etc.)
  • Betalingsbewijzen
  • BTW-aangifte waarin de intracommunautaire levering wordt aangetoond.
  • Bewijzen van vervoer

Bewaar alle documenten, want des te meer u kunt laten zien des te sneller en gemakkelijker u de BTW kunt terugvorderen.

Vindt u het exporteren van uw nieuwe auto te veel werk of heeft u geen zin in prijsonderhandelingen en potentiële kopers aan de deur, maar wilt u wel de beste prijs als u uw nieuwe auto verkopen gaat? Dan kunnen wij alleen maar aanraden om langs te komen bij wijkopenautos.be.

Onze taxatie is niet alleen gebaseerd op nationale koersen maar ook op internationale. Door ons uitgebreide Europese netwerk van dealers weten wij niet alleen wat uw auto oplevert hier in België, maar weten we ook wat hij oplevert in een ander land. Hierdoor kunnen wij u betere prijzen bieden.

De service die wij bieden is gratis en vrijblijvend, maar u ervaart dit alleen als u langs komt!

Dus als u een nieuwe auto verkopen wilt, komt u eerst naar wijkopenautos.be.