Zonder gedoe een oude taxi verkopen

Een taxi verkopen werkt anders dan een auto verkopen, zeker als u deze aan een particulier verkopen wilt zijn er een aantal dingen die u moet weten.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Het verkopen van een taxi brengt onderhandelingen en kijkers met zich mee. U stopt een hoop tijd in de verkoop en soms komt een geïnteresseerde niet eens opdagen. Lastig, want zo lang uw taxi niet verkocht is kunt u misschien geen nieuwe aanschaffen. Kan dit nog makkelijker?

Bij wijkopenautos.be bent u op de goede plek als u een taxi verkopen wilt. Zelfs voor de verkoop auto van 1 taxi of meerdere taxi’s tegelijk. Wij helpen u graag verder met uw taxi verkopen. Maak snel een afspraak voor gratis en vrijblijvende taxatie en kom erachter wat de verkoopopties zijn voor uw taxi.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wanneer een taxi verkopen?

Taxi verkopen

Een taxi wordt dagelijks gebruikt en krijgt daarom te maken met extra slijtage. Een goed gebruikte taxi rijdt ongeveer 10.000 km per maand. Dan hebben we het nog niet eens over de slijtage die de auto te verduren krijgt tijdens het harde doorrijden en flink remmen. Die klant moet immers zo snel mogelijk op bestemming zijn zodat u nog een extra rit kunt doen.

Als u werkzaam bent in de taxibranche is het niet raar dat u regelmatig een taxi verkopen moet. De verkoop van een taxi moet snel en veilig gebeuren zodat er snel budget vrij is voor de aankoop van een nieuwe taxi.

Vanwege de hoge kilometerstand van taxi’s worden ze vaak na twee tot vier jaar verkocht. In kleine taxibedrijven is dit anders, hier wordt langer doorgereden met taxi’s. Hoe ouder een taxi wordt en hoe hoger het aantal kilometers, des te moeilijker de verkoop wordt. Waar kunt u dan terecht voor de verkoop van uw taxi?

2. Oude taxi verkopen aan particulier of dealer

Als u een taxi verkopen wilt dan zal u merken dat er in binnen de particuliere markt weinig mensen interesse hebben. Een taxi is een intensief gebruikt voertuig met een hoge kilometerstand.

Hou er rekening mee dat een taxi een voertuig is met een T-nummerplaat, dat betekent dat uw taxi verkopen aan particulier niet hetzelfde werkt als ieder andere auto verkopen. Zo'n voertuig met deze nummerplaat mag niet particulier gebruikt worden.

Een andere mogelijkheid kan zijn uw taxi te verkopen aan een dealer. Uiteindelijk moet de dealer deze wagen weer doorverkopen aan een particulier. De dealer weet ook dat voor een particulier het niet interessant is om een oude taxi te kopen met veel kilometers op de teller. Daarom zal de dealer geen hoofdprijs bieden.

Gratis online taxatie

Taxi auto verkopen voor export

Taxi’s die hier vanwege slijtage of een hoge tellerstand niet interessant meer zijn, kunnen over de grens nog makkelijk verkocht worden. Een taxi auto verkopen voor export lijkt soms de enige uitweg te zijn.

Al snel wordt een nieuw probleem zichtbaar. Vind maar eens een koper over de grens en regel de export maar eens. Uw oude taxi verkopen voor export zal meer tijd in beslag nemen dan dat u er daadwerkelijk aan wilt besteden.

3. Dé oplossing als u snel en betrouwbaar een taxi verkopen wilt

Taxi verkopen

Voor wijkopenautos.be is een hoge kilometerstand en een intensief gebruik geen reden om een auto te weigeren. Ook voor taxi verkoop bent u welkom bij wijkopenautos.be.

Het proces van wijkopenautos.be blijft onveranderd welke auto wij dan ook taxeren. Een afspraak is zo gemaakt via de taxatie tool. Vaak kunt u al binnen 24 uur terecht voor een gratis taxatie. Na taxatie vertellen wij u de verkoopopties voor uw taxi. Een oude taxi verkopen hoeft niet lang te duren, dat is wat wijkopenautos.be u graag wil laten zien.